Ilopilleri voitti rantabändien kisan

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pohjalainen 1.8.1993


Neljänä kesälauantaina on vaasalaisravintolan terassilla saatu seurata yhtye-esiintymisiä. Paradise Beach band -kilpailuun on ottanut osaa 16 kokoonpanoa. Loppukilpailussa nähtiin kunkin osakilpailun paras.

Ensimmäisestä erästä selvisi jatkoon kauhavalainen Vetovoima, seuraavasta vaasalaisvahvisteinen lapualaisyhtye Marimba , kolmannesta ruotsinkielinen vaasalaisryhmä Bohemian drunkness ja neljännestä niin ikään vaasalainen Hillybilly Trash. - Täytyy muistaa, että kilpailuun osallistui muitakin hyviä kokoonpanoja, mutta koska nimenomaan rantabändiksi soveltuvuus oli ratkaisevaa, se asetti omat rajoitteensa, kertoo järjestelyiden puuhamiehenä toiminut Veli-Pekka Pihlainen. - Alkuperäinen idis lähti siitä, että haluttiin saada tähänkin rantsuun jotain Helsingin Kaivopuiston tyylistä toimintaa. Näissä merkeissä otettiin yhteyttä paikalliseen Elävän Musiikin yhdistykseen ja skapat saatiinkin pian pystyyn.

Loppukilpailutunnelmaa viilensi lempeä kesäsade, mutta se ei bändejä hämännyt. Ohjelman aloittanut Vetovoima ei saanut kilpailujäykkyyttä karsituksi, mutta beetsifiiliksiin soveltuva reggaepompsutus Jamaica loi sentään valoa pimeyteen. Vanhoihin rockstandardeihin erikoistunut Marimba otti kaiken liiankin varman päälle (lue:kesysti), mikä jätti kokonaisuuden vaisuksi. Sitten seurasi nelikon ilopilleri Hillybilly Trash, joka ammentaa musiikkinsa Nääsvillen maalaismaisemista. Välispiikissä annettiin ymmärtää, että ihminen on välillä kuin romuauto: - Siitä ei paljon saa, kun sen menee tonne myymään. Loppuosuuden hoitanut Bohemian Drunkness ilmeisesti unohti iloluontoisen rantaelämän, koska aloitti settinsä utuisella yökerhotunnelmoinnilla, jatkaen kuviota hämyjatsin suuntaan. vaikuttikohan sade poikien melankolisuuteen?

Tuomaristo julisti selkeästi parhaan bändin eli hillybilly Trashin voittajaksi. kiitosta ja lisäpisteitä tuli pinkin värisestä läskibassosta. Kunniamaininnalle selvisi Bohemian Drunkness, jota kiitettiin omaperäisistä ratkaisuista.

Hillybilly Trashin kokoonpanossa soittavat: Mika Koskela rummut, Timo Kalijärvi kontrabasso ja taustalaulu, Mikael Kari komppi, huuliharppu ja laulu sekä Ilpo Ojala kitara. - Täytyy myöntää, että oltas me voitu enemmänki harjotella, mut näytti tää sujuvan näinki, hymyilee, laulusolisti Mikael Kari.

--Risto Jalonen