Hollis pätee lavalla

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pohjalainen 5.5.1992


Hollis Brown on lajissaan melkoinen tekijä, jonka luulisi löytävän vakiopaikkansa Suomen huteralla heavykartalla. Näin kypsiä raskaan rockin yhtyeitä ei niemellämme liian tiheään esiinny.

Musiikkijulkaisu Soundi noteerasi Hollisin varsin korkealle sen taannoisen Tavastia-klubin keikan perusteella. Myönnettäköön että vaasalaisbändi onkin parhaimmillaan juuri livenä. Yhtyeen kahdesta singlestä ensimmäisen kustansi seinäjokelainen Mau-Mau-Records ja sillä oli mukana myös tunnettu muusikko Dave Lindholm. Toinen levy tuli omakustanteena vuoden vaihteessa, muttei sekään ikävä kyllä onnistunut. Pojat ovat ilmeisesti skarpanneet liikaa studiossa ja tekniikan ihmeet ovat pyyhkäisseet pois heidän lavatouhuilleen tunnusomaisen -aidon- hurjuuden.

Nyt Vaasan Club 25:ssä nähty tinkimätön esiintymisjakso palautti jälleen uskon ja pani ihmettelemään, kuinka hollis Brownin vinyylipuristeet ovat saattaneetkin niin pahasti puuroutua. Yhtye on pannut asian itsekin merkille ja keskittyy seuraavaksi live-taltioinnin tekemiseen.

Lavalla Max Bäckman osoittaa suvereenit soolokitaristin kykynsä soitellen kuin edesmennyt Duane Allman konsanaan, vaikka rytmit raskaammin soutavatkin. Rummuissa tikkaa Henkka Henriksson kellokojeen tarkkuudella. Nightmare huudatti kansaa; Young power sytytti mielen. Heavy teki tehtävänsä.

--Risto Jalonen