Hieman kulttuurista

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

6.4.2007 Suomi24

Urheilu on osa kulttuuriamme

Otetaas nyt rauhallisesti ja poltetaan tupakin savut ensiksi! Jopahan ny jotakin. Kyllä minä urheilua seuraan ja tiedän ne varjot. Minä en sanonut suinkaan, että kaikki urheilijat, olisi pitänyt tarkistaa että enimmäksensä urheilujohto. Minä en tiedä, onko enää rehellistä urheilua edes olemassa? Toki minä seuraan urheilun lisäksi tämän ympärillä pyörivän loiskiehunnan. Raha, raha ja raha. En hauku väärää puuta, en ollenkaan. Olen aikaa ollut järjestöjen valtionapuja vastaan, koska niitten ympärille on kertynyt mitä ihmeellisempää sakkia vetämään valtionavut itselle hyödyksi. Minulla on kokemuksia. Ensin on aate, aate synnyttää järjestön ja järjestön tehtävänä on tappaa aate. Tämä on kaikissa aatehistoriassa aina toistuva ilmiö. Niin myös urheilujärjestöissä, rehti liikuntakulttuuri on vaihdettu hämärään bisnekseen. Urheilijoita ostetaan, myydään ja vaihdetaan suurista rahasummista. Eikös tuo ole ihmiskauppaa! Kyllä taide alallakin on huijarinsa, sen tiedän. Enää aatteellista teatteritoimintaa ei ole kuin sivukylissä. Ja bisnestä on taide, se on selvä. Kyllä minä tiedän, että taiteilijankin pitää elää. Taidebisnistä on. Ja tulee olemaan. Ei herra Suksi väittele törkeitä, se kuulee, jolla on korvat ja näkee jolla on silmät.

- Pentti Suksi


7.4.2007 Suomi24

Vastaus ruismiehelle

Kiitoksia hyvästä jatkosta. Sikäli huomautan ettei ole mämmiä veressä kun en ole sitä kuin joskus pikkulapsena maistanut ja en myöskään tupakoi ja alkoholikin on maistelemisten varassa eli pullohommat on rappiolla. Me Jalosen kanssa ollaan kumpikin toisistamme riippumattomia ja vapaitam ihmisiä. Ei minun tietääkseni Jalonen ole selitellyt eikä silitellyt minun sanojani eikä toisinpäin. Ise sanon ja sanoistani kannan vastuun. Eihän urheilusta voi pitää näppiään irti, koska sekin kuuluu kulttuurin alueeseen sanalla "ruumiinkulttuuri". Siis ymmärränkö oikein sanomasi, että vain sinulla on yksinoikeus urheiluun? Onko se sinulle jokin pyhä lehmä?

Ei minun tarvitse toitottaa urheilun pimeitä puolia, sen pitää onneksi tapeetilla julkinen sana. Ei Pentti Suksi. Tietysti minäkin olen muodostanut oman kantani ja näkökulmani urheilun laitapuoliin lehdistä ja muusta mediasta. Aivan yhtälailla minulla on kantani taideväärentäjiin, plagiointeihin eli varkauksiin, taideryöstöihin. Eihän Maamme-laulukaan ole Paciuksen tekemä, vaan hän varasti sen saksalaisesta kansanlaulusta omalle nimelleen.

Olin taannoin konsertissa, jossa palautettiin takaisin mustalaisille J.S. Bachin heiltä varastamaa tunnetuinta tuotantoa. Tuula Sariola ei kirjoittanut romaanejaan itse, vaan hänen ystävättärensä.

Aina siellä missä liikkuu raha, siellä liikkuu rikolliset. Oli se sitten taide tai urheilu, talouselämä tai politiikka. Jos en näitä näe, vaan uskon kaiken sinisilmäisesti, niin kyllä silloin minun veressäni olisi ruismiehen tarkoittamaa "mämmiä". Että se siitä.

- Pentti Suksi