Grillarilta palvelua vaikka saksaksi

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
VT- nr 7 / 2001

Suvilahden Grillari on jo vuosikymmenien ajan ollut perheyritys ja sellaisena pysyy, uusien yrittäjien Tuula ja Tom Nybergin nyt isännöidessä paikkaa. Yrittäjäksi ryhtymiselle on aina syynsä.

- Isäntä kyllästyi edestakaiseen tallaamiseen ja tyhjiin lupauksiin työpaikoista, joten kun tilaisuus tarjoutui, niin päätettiin ostaa tämä kioski ja siihenhän kerta laakista loppuivat ne meidän isännän "työongelmat", kertoo Tuula. - Itselleni taas tämä on hyvää vastapainoa ABB Servicen päivätyölleni. Täällä sosiaalinen luonteeni pääsee todella oikeuksiinsa, vakuuttaa Tuula, joka viihtyy mainiosti erilaisten ihmisten parissa ja niinhän se on, että kanssakäynti on rikkautta ja kyllähän lähikioskin pitäjä todellakin pääsee hyväksi tutuksi asiakkaidensa kanssa.

Tuulan sosiaalisesta luonteesta kertoo myös hänen pitkä työrupeamansa vaasalaisen nuorisotyön merkeissä. Näissä hommissa hän aloitti uransa jo parikymppisenä. Edelleen hänen sydäntään lähellä ovat lapset ja nuoret sekä vanhukset ja vapaaehtoinen maanpuolustustyö. Tuulalla riittää aurinkoenergiaa moneen hankkeeseen, eivätkä pienet murheet todellakaan hänen hyväntuulisuuttaan pilaa. Tätä mielenvirettä osaltaan pönkittää aviopuoliso Tomin tunnettu ruuanlaittotaito ja ennen kaikkea se, että kotioloissa nimenomaan Tom häärii kettiössä mestarina, eli hoitelee pääsääntöisesti perheen ruokailupuolen sujuvuuden. Ei siis mikään ihme, että ammattimetallimiehestä, niin helposti muovautui grillimestari. Hän nyt kuin sattuu olemaan kokki kuin syntyjään ja ovathan sen asiakkaatkin huomanneet, ettei Grillarilla mitä tahansa mumman muusia tarjoilla. - Kotitekoistahan meillä on lähes kaikki ja juuri tuon muusin menekki on kyllä melkoista. Sitä kun tuntuu menevän aivan ämpäritolkulla, mutta ovathan meillä annoksetkin sitten sen mukaisia, vahvistaa Tuula. Perheen lapset. Thomas ja Ullakin osallistuvat mielellään kioskiyrittämiseen; saahan siitä sitä kaivattua taskurahaa ja muutenkin taitavat kioskikuviossa viihtyä. - Joo, tykkäävät kyllä olla täällä, mutta onhan se koulu aina ykkössijalla, varmistaa äiti Kioski siis toimii ja palvelee kaikin puolin moitteettomasti, mutta yksi murhe on matkan varrella vastaan tullut. Ihmetteliväthän sitä kaikki muutkin kuin perheyrittäjät, kun veikkaus otti Grillarilta pois Online-pelipisteen. Ystävät, asiakkaat ja pelimiehet keräsivät kuitenkin joutuisasti asiasta vetoomusadressin ja kaikinpuolinen kampanjointi tehosi, ja viimein touko-, kesäkuun vaihteessa online pelipalvelutkin saadaan takaisin Grillarin repertuaariin. Ja akropoo, tästäkin palvelumuodosta tulee Tuulan taholta palautetta, vaikka nelikielisesti. Tuulalta kun taittuu molempien kotimaisten lisäksi myös englanti ja saksa.

--Risto Jalonen