Graffitit

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kuva: Ahvensaaren alikulkutunneli Tapio Parkkari

Unisorsa

Kuka mahtoi olla "Unisorsa" vai onko kysymys vain mielikuvitushenkilöstä. Graffitti sijaitsee Ahvensaaren alikuölkutunnelin seinässä.

Präntöön jääkiekkokaukalo

Präntöön jääkiekkokaukalolla on oma virkansa myös 'jäättömänä aikana'. Silloin tällöin siellä ajellaan hienoilla radio-ohjattavilla autoilla tai sitten mopojengi siirtelee hiekkaa eestaas. Erääseen parakinseinään on ilmestynyt uusi ITE -taideteos (joku sanoo mieluimmin graffitti, ilkeimmät töhryksi).

Taustan väri on raikkaan kesäinen, mutta aika tyhjän oloinen. Huutajan ilme ei ole hirveän tuskallinen. Tästä syystä päättelin, että hän ei kuuntele "Mä joka päivä työtä teen..." vaan pikemminkin kunnon "Paranoid" -riffiä. Kuvaajalla ei ole tiedossa, onko teos tehty parakkiin, jotta se voidaan helposti siirtää eri paikkoihin vai onko siihen joku muu syy.

Silmukkatie

Graffitteihin vihkiytymätön ei aina ymmärrä graffittiporukan aivoituksia. Mitä järkeä on tehdä graffitti paikalla, missä ei juuri mitään liikennettä ole ja vielä sellainen joka ei avaudu muille. Ainoa syy joka tulee mieleen on että paikka on rauhallinen ja siellä ei tule häirityksi.


>


Crash

Vaasan ensimmäinen ihka-aito graffitiksi kutsuttu taideteos taisi olla "CRASH" -teksti nykyisen Tammipihan paikalla sijainneen parkkipaikan seinällä. Graffiti oli paikallaan monta vuotta -90 luvulla. Tekijöistä oli monenlaisia arveluita, mutta oikean vastauksen taitaa tietää vain taiteilija itse.