Dave Lindholm juhlisti Art Rock Cafen avausta

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaasan Ikkuna 17.9.1995


Uusi vaasalainen musamesta, Art Rock Cafe, avasi ovensa perjantaina All Starsin alakerrassa Vaasan Palosaarella.

Art Rock Cafe on varsin tilava mesta: se imaisee sisuksiinsa viitisensataa asiakasta, joten sekaan sopii. Kun rocktapahtumia ei ole, tilat toimivat squash- ja sulkapallokenttinä. Rock-iltoina paikalle rahdataan akustiikkamatto, jonka päälle kootaan esiintymislava. Baaritiskikin on ikäänkuin liikuteltavaa lajia.

Ilmajoella on parisen vuotta toiminut vastaavanlainen kokonaisuus sikäläisen opiskelija-asuntosäätiön toimesta. Puuhamiehenä on ollut Jarno Tiainen, joka isännöi Vaasankin avajaisia.

Vaasan Opiskelija-asuntosäätiön puolesta kantaa päävastuun hallintopäällikkö Bertil Bäck, joka luonnehtii ilmajokisilta saatua konsulttiapua merkittäväksi.

Jatkossa on luvassa vieraita jenkeistä, Lapinlahden linnut ja Pauli Hanhiniemen Perunateatteri.

Konkari Dave avajaistähtenä

Avajaisten pääesiintyjä oli Dave Lindholm - mies, joka ei liikoja esittelyjä kaivanne ainakaan varttuneemman rockväen keskuudessa. Daven ura on jatkunut jo hyvän matkaa kolmatta vuosikymmentä ja kattaa kolmisenkymmentä pitempisoittoista vinyyliä plus pari CD:tä.

Eräs Lindholmin uran merkkipaalu on vuonna 1992 Helsingin Juhlaviikkojen tilauksesta valmistunut Kissatanssit-älppäri. Kyseisellä tallenteella päästään nautiskelemaan todella vahvasta tulkinnasta. Kokonaisuudessaan levy on eräs Suomen kielellä esitetyn rock 'n' rollin helmistä.

Dave Lindholmin nykyinen bändi on nimeltään Canpaza Gypsys, joka myös esiintyi Palosaarella. Maestron lisäksi siinä soittavat basisti Pertsa Tolonen ja rumpali Frogley. Trio keskittyy täysin amerikkalaispainotteiseen rokkiin, mutta se bluesvirehän on aina myös mukana. Oman uuden ohjelmiston ohella löytyy myös vanhempaa omaa ja varsinkin 1970-luvun loppupuolen Bluesounds-ajoilta.

Canpaza Gypsys on bändi, joka pysyy perusasioissa: heittää taattua rytinäbluesia, jossa kitara on kaiken sielu. Rummut ja basso luovat rytmielementin, johon Dave taituroi sisällön ja tässä yhteydessä lauletaan luonnollisesti only english.

Illan lämppäribändinä nähtiin Juliet Jonesin Sydän, joka sekin on tahkonnut sarallaan jo 11 vuotta.

--Risto Jalonen