Ängetkääpä ennen kesätaukoa

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pohjalainen 19.6.1992


Puolelle salille esiintynyt Ängetkääpä -yhtye päätti Welmun kesäsesongin keskiviikkona. Yhtye näyttää löytäneen kotirintamaltakin omaa yleisöä. Vuoden alussa perustettu yhtye hakee paikkaansa maailmanmusiikkibuumin siivellä. Ehkä tulokkaalla oli sosiaalinen tilaus Pohjanmaallakin. Pääasia on kuitenkin, että bändi toimii ja voi hyvin. Eihän pehmeän linjan yhtyeitä ole koskaan liikaa.

Club 25 0n sulkenut ovensa runsaaksi kuukaudeksi ja kesätauko käytetään mitä ilmeisemmin rahoitusongelmien ja syksyn keikkaohjelman pohtimiseen.

Eiköhän se taas siitä. Ängetkääpä ainakin valoi uutta uskoa huomiseen. Sen akustispohjaisessa soitannossa on maanläheinen viritys. Tosin seitsenhenkisen ryhmän runsaan tunnin setti jäi lyhyen tuntuiseksi.

Mieleen jäi Etelätuuli, joka puhalsi naturalistisia fiboja loihtien tunnelmia aina kaukaisilta kukkaislasten kedoilta. Hippikulttuurin henki kummitteli vahvana Ängetkäävän folktahtisessa rytmittelyssä. yhtyeen sävelistä vastaa kitaristi Ari-Jukka Syrjänen, kakkoslaulaja Samppa Murtomäki sanoittaa. Ykköslaulaja Laura Elo hallitsee kuulaan äänensä hienosti. Viulua soittaa Jenny wilhelms, bassoa Mrtin Kantola, lyömäsoittimia Juha Kalliomaa ja saksofonia Kimmo Koskiranta.


Talon miehittäneet valloillaan

Tiettyä rockfanatismia vaatii kuumimmalla kesällä linnottautuminen niinkin hämyisään luolaan kuin Club 25. Toisaalta totaalinen varjopaikka on erinomaista vaihtelua ranta- ja festivaalielämälle, vaikkei moni sitä hellekautena oivaltanutkaan. enin osa rockimmeisistäkin vietti aikaansa jossain muualla imeskellen sosiaalista elämää ulkoilmaterasseilla, mikä näkyi klubivieraiden määrässä.

Kun Talon miehet olivat viikonvaihteessa asialla, riitti fanaatikkoja silti sen verran, että tunnelmaan päästiin. Nuo veteraanisoittajat osaavat jamipohjaisen musisoinnin.

Talon miehet on Welmun housebandi, joka aloitti toimintansa vuoden alusta. Perusohjelma irtoaa miehistä jo tasaisen ammattitaitoisesti. Yhtyeen keikoilla on yleensä vierailijoita; nyt pääsi lavalle heilumaan oivaltava slidevenyttelijä Timo Hiltunen.

Illan parasta antia oli Kosu Koskirannan saksofonisoolo upeasti tulkitussa Black Magic Womanissa.

--Risto Jalonen