Strømpris | Forbrukslån Best i Test | Håndverkere | Beste Anleggsgartner | Forsikringsselskap | Hyttealarm | Beste Kredittkort 2019 | Beste Mobilabonnement

Vaasan veri


Vaasan veri vapisee?

Vaaan johtavat virkamiehet ovat saaneet syyteen lahjoman vastaanottamisesta

Vaasassa käydään nyt syvää periaatteellista keskustelua paitsi kaupunginjohdon lahjontasyytteistä, myös virkamiesten moraalista. Kiukkuisimman kannanoton mukaan syytettyjen virkamiesten tulisi pidättää virasta siihen asti kunnes oikeus on päättänyt mahdollisesta syyllisyydestä. Toki myös sovittelevia kanaottoja on.

Vaasan kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heimo Hokkanen (kd) muistuttaa niitä, jotka haluavat tarkastuslautakunnan puuttuvan asiaan.

-Lautakunnan tehtäviin ei kuulu valvoa virkamiesten matkustelua. Niitä asioita valvoo laki ja sen toteuttajat. Eettiset ja moraaliset kysymykset, esim. missä kulkee hyvien toimintatapojen rajat ovat jokaisen virka ja luottamusmiehen itse valvottava. Mikäli näitä rajoja ylittyy, niin käy näin kuin Vaasassa, että joku ulkopuolinen tekee ilmiannon.

Vihreiden valtuutettu Tapio Osala on osallistunut keskusteluun varsin voimakkain äänenpainoin:

-Jos virkamies ottaa vastaan lahjuksia tai kesityksiä tahoilta, joiden asioiden käsittelyyn hänellä on vaikutusvaltaa, on minusta selvää, että luottamus veronmaksajien kannalta edullisten esitysten tekemiseen heikentyy. Juuri tästä syystä tämä on kriminalisoitukin.

Valtuutettu Leena Hallasmaa (kesk) muistuttaa länsimaisesta oikeuskäytännöstä:

-Perustuslaki takaa meille kaikille yhtäläiset oikeudet ja turvan, ja niitä on myös noudatettava myös julkisuuden henkilöiden kohdalla. Monissa maissa noudatetaan vieläkin kenttäoikeuden tyyppistä tutkintaa ja välittömästi toimeenpantavia rangaistuksia ilman valitusmahdollisuutta.

Keskusteluun kaivataan myös yleisempaa sävyä. Nimimerkki Näin On vaatii keskustelun laajentamista:

-Se mistä pitää keskustella on virkamiesten ja luottamusmiesten sidokset. Esimerkkinä voisi olla vaikkapa RKP:n ryhmä, jonka sidokset, ainakin vinkkimiehen mukaan, ulottuvat valtuustosta, pankkien ja +säätiöiden kautta Odd Fellowsiin. Virkamiesten nuhteettomuus on toimivan demokratian edellytys. Se tulee vielä kovalle koetukselle Vaasassa kuten tullaan näkemään.

Nimimerkki Waasalaanen tulkitsee useimpien vaasalaisten tuntoja kirjoitamalla, että:”virkamiehien ulkomaanmatkat ja niiden syyt saisivat olla julkisia jos matkat maksetaan jostain muualta kuin kaupungin kassasta. Jos ei mitään peiteltävää ole, uskoisin asianomaisten suostuvan siihen. Ja ehkä sitten ei turhia reissuja enää tehtäisi niin helposti..

Keskustelu jatkuu

Ota kantaa myös Sundominlahdelle suunnitellun saaren rakentamiseen. Kirjaudu foorumiin ja anna muidenkin kuulla mielipiteesi asiasta:
Keskustelu aiheesta:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa