Home / Kolumnit / Vaasan tulee tarjota alueen asukkaille riittävästi virikkeitä

Vaasan tulee tarjota alueen asukkaille riittävästi virikkeitä

Vaasa tarvitsee liikunta

ja kulttuuripalveluita

Vaasan kaupungin liikuntapalvelut tuottaa liikuntalain hengessä matalan kynnyksen palveluita organisoidun urheiluseuratoiminnan ulkopuolelle jääville ja terveytensä kannalta liian vähän liikkuville.

Liikuntapaikkojen kunnossapito ylläpitää kaupungin liikuntapaikko ja sekä kunto- ja harrasteliikuntaan tarkoitettuja liikunta-alueita. Suurin yksikkö on uimahalli. Tilavuokrissa suosimme alle 18-vuotiaiden liikuntaryhmiä. Liikuntaosasto ei vastaa kuntayhtymän Botnia-hallista, jäähallista eikä Elisa-stadionista.

Vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajana vastaan oman lautakuntani toiminnasta, ja lähestyn asioita liikunta- ja nuorisopalveluiden näkökulmasta. Hallintokunnilla, joissa suurimmat menot ovat sisäiset vuokrat sekä henkilöstökulut, on prosenttimääräinen säästötavoite erityisen haastava. Kun juustohöylä on käytetty loppuun, jää ainoaksi vaihtoehdoksi joistain tiloista tai toiminnoista luopuminen. Vuotuista käyttötaloutta ei voi myöskään paikata investointiosaa vähentämällä, vaan ne käsitellään erillisinä kokonaisuuksina. Kaikki vapaa-aikalautakunnan investointiesitykset löytyvät kaupunginvaltuuston hyväksymästä liikuntapoliittisesta ohjelmasta.

Ajoittain nousee esiin hallintokuntakohtaisia kipukohtia. Liikuntapalveluilla se on tällä kertaa Öjberget. Viimeviikkoisesta avauksesta on poikinut muutamia vaihtoehtoisia toimintamalleja sekä ideoita toiminnan jatkamiseksi. Tavoitteena on turvata liikuntapalvelut lasten- ja nuorten käytössä jatkossa. Keskusteluun on otettu mukaan alueen eri toimijoita.

Vaasan kaltaisen keskuskaupungin tulee tarjota alueen asukkaille riittävästi virikkeitä, niin liikunnan kuin kulttuurinkin saralla. Pidänkin erittäin valitettavana avauksia, joissa kulttuurimenoja vertaillaan liikuntamenoihin. Molemmille sektoreilla on valtava merkitys kaupungin asukkaiden viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Lisäksi tulevan sote- ja maakuntauudistuksen myötä tulevaisuuden kunnan vastuu asukkaiden hyvinvoinnin edistämisestä tulee vielä merkittävästi kasvamaan.

MARKO HEINONEN (kok.)

vapaa-aikalautakunnan pj.

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa