Billigste Strømleverandør 2018 | Forbrukslån | Lainat 2018 | Godteri | Billig Forsikring | Boligalarm | Kredittkort Rabatt | Beste Boliglån 2018
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasan kulttuurikeskus ja Ikäkeskus valtakunnalliseen hankkeeseen

Vaasan kulttuurikeskus ja Ikäkeskus valtakunnalliseen hankkeeseen

Vaasan kulttuurikeskus ja Ikäkeskus

mukaan valtakunnalliseen hankkeeseen
– kulttuuriselle seniori- ja vanhustyölle perustetaan kansallinen verkosto

Taiteen edistämiskeskus myönsi Helsingin kaupungille avustuksen kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston perustamiseksi.

Vaasasta verkostossa on mukana Vaasan kaupungin kulttuurikeskus sekä Ikäkeskus. Avustusta myönnettiin yhteensä 110 000 euroa vuosille 2016–2017.

Myönnetty avustus on osa Suomen hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihanketta, jonka tavoitteena on parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.

Kansallinen verkostohanke luo kuntaverkoston 13 kunnan kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveystoimien kesken. Kuntaverkoston tehtävänä on toimia foorumina ja alustana hallinnollisten tukirakenteiden kehitystyölle, uudenlaisten toimintamallien luomiselle ja juurruttamiselle sekä eri toimijoiden väliselle yhteistyölle ja tiedonvälitykselle kulttuurisen vanhustyön kentällä.

Erityisinä painopisteinä verkoston kehitystyössä hankkeen aikana ovat kulttuurisen vanhustyön hallintomallien kehitystyö, kulttuuriin liittyvä kirjaaminen ja kulttuuritoiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten aseman selkiyttäminen ja vahvistaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kulttuuritoimintaan liittyvän vapaaehtoistoiminnan kehitys.

Helsingin lisäksi hankkeessa ovat mukana Vantaa, Espoo, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Vaasa, Seinäjoki, Jyväskylä, Kuopio, Oulu ja Rovaniemi. Helsingistä hankkeessa ovat mukana niin Helsingin kulttuurikeskus kuin sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut.

Pitkän aikavälin tavoitteena on löytää verkostolle pysyvä rahoitus ja mahdollistaa verkoston laajeneminen myös muihin kaupunkeihin ja kuntiin.

.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin Vaasan yliopisto 9.3.2018, 08:26 AddThis Sharing Buttons Share to …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *