Sammenligne Strømpriser | Forbrukslån | Eierskifterapportering | Snekkere | Beste Forsikringsselskap 2016 | Brannalarm | Hvilket Kredittkort er Best | Billigste Boliglån
Home / Tapahtumat / Vaasalaisnuoret – Ei rasismille

Vaasalaisnuoret – Ei rasismille

Nuoret tekivät hyviä päätöksiä

rasismia vastaan

Valtakunnallista Punaisen Ristin rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.–26.3.2017. Vaasan kaupungin nuorisopalvelut ja nuorisovaltuusto ovat viikon ajan kannustaneet vaasalaisnuoria jättämään oman rasisminvastaisen päätöksensä. Nuorten sanomaa viedään eteenpäin myös päätöksentekijöille.

Nuorisovaltuuston edustajat yhdessä Punaisen Ristin edustajien kanssa luovuttavat nuorten tervehdyksen Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Joakim Strandille maanantaina 27.3. klo 17 hallintotalolla.

Rasismin vastaisen viikon aikana (20.–26.3.) kaupungin nuorisotaloilla on ollut mielipidelaatikoita, joihin vaasalaisnuoret ovat voineet jättää oman rasismin vastaisen päätöksensä. Nuorilla on ollut myös mahdollisuus ottaa itsestään ja päätöksestään kuva sosiaaliseen mediaan. Kuvansa ja ajatuksensa on voinut jakaa hashtageilla #minäpäätän, #jagbestämmer ja #idecide.

Myös nuorisovaltuuston jäsenet ovat olleet innostamassa ja ohjaamassa nuoria nuorisotaloilla. Nuorisovaltuusto näkee tärkeänä, että nuorten ajatukset otetaan huomioon kunnallisessa päätöksenteossa. Muistutukseksi päättäjille laaditaan yhteenveto, joka on koottu nuorten rasisminvastaisista päätöksistä.

Punaisen Ristin kampanjassa tuodaan esille jokaisen mahdollisuutta luoda yhdenvertaista, turvallista ja kaikille avointa yhteisöä ja yhteiskuntaa. Viikon aikana rohkaistaan ihmisiä kertomaan, miten hyvien päätösten, positiivisten mielikuvien, tarinoiden, ystävyyssuhteiden ja kohtaamisten kautta luodaan syrjimätöntä ilmapiiriä kaikille.

Kampanja ottaa kantaa siihen, miten toiveyhteiskuntaa rakennetaan käytännön tekojen ja päätösten kautta – erityisesti tänä vuonna, kun itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa