Månedlig Strømpris | Test Forbrukslån | Test av Varmepumper | Billigste Bredbånd | Billigste Forsikring | Alarm | Beste kredittkort 2019 | Billigste Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / vaasalaisia.info vaalipolli

vaasalaisia.info vaalipolli

vaasalaisia.info pollissa kysyttiin että ”Äänestätkö kunnallisvaaleissa 60-70 vuotiasta ehdokasta?” 78 prosenttia eli 365 äänestäjää vastasi Ei ja 22 prosenttie eli 101 äänestäjää vastasi Kyllä. Ääniä annettiin kaikkaan 466.

Muuttuuko valtuusto nuoremmaksi?

Edellisissa kunnallisvaaleissa valtuutettujen keski-ikä hiukan nousi. vaasalaisia.infon pollin mukaan näyttäisi siltä, että ainakin Vaasassa valtuuston keski-ikä laskee.

Vastauksissa on tosin otettava huomioon että polliin ovat osallistuneet vain sivuston käyttäjät, joiden keskiikä on oletettavasti alhaisempi kuin valtuutettujen keski-ikä keskimäärin.

Trendi tuntuu kuitenkin olevan että nuorempi ikäluokka on nyt kiinnostuneempi kunnallisesta vaikuttamisesta kuin aikaisempina vuosina.

Miesten keskiikä 49,7 vuotta

Vuoden 2004 kunnallisvaaleissa 30-vuotiaita pääsi valtuustoon 23 enemmän kuin vuoden 2000 vaaleissa. Miesvaltuutettujen keski-ikä oli 49,7 vuotta ja naisvaltuutettujen 46,1 vuotta.

Uudet valtuutetut ansaitsivat keskimääräistä paremmin ja ovat muita suomalaisia useammin perheellisiä ja työssäkäyviä. Äänioikeutettujen keskiansiot olivat v. 2004 noin 20 200 euroa, ehdokkaiden 29 500 euroa ja uusien valtuutettujen 33 251 euroa.

Kokoomuslaisilla valituilla oli suurimmat tulot, ja kaikissa puolueissa valituksi tulleiden keskiansiot ovat selvästi paremmat kuin ehdokkaiden.

Suomen valtuustoihin pääsi 12 ulkomaan kansalaista ja 82 syntyperältään ulkomaalaista.

Sinkkuja vuoden 2004 valtuutetuista oli 9,1 prosenttia, kun koko väestöstä yksin asuu 26,1 prosenttia. Yli puolet valtuutetuista asuu aviopuolison ja lastensa kanssa. Äänioikeutetuista ydinperheessä asuu vain kolmannes.

Keskusteluun:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa