Strømpriser Sammenligning 2019 | Rimelig Forbrukslån | Billig Elektriker | Håndverkere | Billig Forsikring | Husalarm | Kredittkort Rabatt | Advokater
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasalainen henkilökuva: Eugen Ekman

Vaasalainen henkilökuva: Eugen Ekman

Hevosvoimistelun taituri Eugen Ekman voitti Suomen ainoan kultamitalin Rooman olympialaisista. Kultaa saatiin odottaa toiseksi viimeiseen kisapäivään saakka.

Wikipedia
Ekman voitti Suomen ainoan kultamitali Rooman olympilaisisa vuonna 1960 jaettuaan sen hevosella Neuvostoliiton Boris Sahlinin kanssa. Hän voitti hevosella myös EM-hopeaa Kööpenhaminassa 1959
Ekman pääsi Rooman olympialaisiin sattuman kautta, kun TUL ei suostunut yhteistyöhön SVUL:n kanssa, eivätkä TUL:in urheilijat siksi saaneet olympiapaikkaa. Sopua yritti taustalla rakentaa myös Urho Kekkonen . Juuri ennen voittoisaa kilpailua Kekkonen oli lähettänyt tuohtuneen myllykirjeen Voimisteluliiton puheenjohtajalle Erkki Palolammelle. Kirje on julkaistu Kekkosen kirjekokoelmassa Kirjeitä myllystäni 1. Palolammen vastauskirje tuli julkisuuteen, kun se lahjoitettiin Ekmanille Vaasan Telinetaitureiden järjestämässä kultamitalin 50-vuotisjuhlassa 11.8.2010.
Opetusministeriö myönsi vuonna 2002 EkmanillePro Urheilu -tunnustuspalkinnon.
Ekman perusti vuonna 1961 toimistokoneita ja -tarvikkeita myyvän Oy Ekman Systems Ab:n, jonka johdossa hän toimi vuoteen 1989.
Yle
Eugen Ekman muistelee Rooman kisoja, omaa menestystään ja sen aiheuttamia reaktioita lämpimästi ja hieman huvittuneenakin. Kisojen jälkeen hän sai kotikaupungissaan Vaasassa sankarin vastaanoton.
Eugen Ekman muistelee Rooman kisoja, omaa menestystään ja sen aiheuttamia reaktioita lämpimästi ja hieman huvittuneenakin. Kisojen jälkeen hän sai kotikaupungissaan Vaasassa sankarin vastaanoton.

Lue lisää Ylen sivulta:
https://yle.fi/uutiset/3-9070378

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa