Billigste Strøm 2019 | Forbrukslån Best i Test | Billige fliser 2019 | Verdivurdering av Hus | Vardia Forsikring Test | Innbruddsalarm | Kredittkort Bonus | Billig Mobil
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa sai digitaalisen reittioppaan

Vaasa sai digitaalisen reittioppaan

Uusi reittiopas näyttää bussisi

sijainnin reaaliajassa

Uusi Vaasan kaupungin bussien sähköinen reittiopas on julkaistu osoitteessa reittiopas.vaasa.fi. Karttapohjainen opas näyttää reaaliajassa oman bussin sijainnin sekä ehdottaa määränpään perusteella bussilinjaa. 

Reittioppaassa saa pysäkkiä painamalla reaaliaikaisen ennusteen, monenko minuutin kuluttua bussi ajaa oman pysäkin kohtaan. Jokaiseen bussiin on asennettu laite, joka antaa tietoa bussin sijainnista.

Enää ei tarvitse arvailla, ja kotoa voi lähteä myöhemmin pysäkille.  Tämän avulla asiakkaamme saavat varmuuden siitä, onko bussi myöhässä tai jo ajanut pysäkin ohi, kertoo Lotta Rautio kaupungin liikennesuunnittelusta.

Karttapohjasta voi valita oman sijainnin sekä määränpään, jolloin ohjelma ehdottaa sopivaa bussilinjaa sekä reittiä. – Vaihtoehtoisesti voi valita tietyn bussipysäkin ja katsoa, mitkä linjat siitä menevät sekä milloin bussit tulevat, Rautio täydentää.

Reittihakuun voi myös itse kirjoittaa lähtöpaikan sekä määränpään. Määränpäähaku tunnistaa maamerkkejä ja suosittuja paikkoja, kuten koulut, uimahalli sekä urheilukentät.

Reittiopas toimii älypuhelimella ja tietokoneella, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Asetuksista saa vaihdettua kielen haluamakseen, ja sovellus muistaa sen jatkossa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa