Billig Strøm | Test Forbrukslån | Bestill Godteri | Billig Godteri på Nett | Barneforsikring | Hyttealarm | Kredittkort Best i Test 2018 | Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa haastaa vastuulliseen osallistumiseen

Vaasa haastaa vastuulliseen osallistumiseen

Vaasalaiset mukaan

osallistumisohjelman viimeistelyyn

Vaasan kaupungin osallistumisohjelman luonnos on valmistunut ja sitä voi kommentoida 9.10. asti. Osallistumisohjelmalla pyritään vahvistamaan kuntalaisten osallistumisen ja vaikuttamisen keinoja, tuomaan ne jokaisen ulottuville ja kannustamaan kuntalaisia käyttämään niitä.

Osallistumistoimikunta päättää osallistumisohjelmasta lokakuussa. Pian valmistuvaa ohjelmaa on valmisteltu vuorovaikutteisesti. Toimikunta on kuullut eri ryhmiä ja asiantuntijoita sekä vaasalaisia, siitä miten suoraa demokratiaa voitaisiin toteuttaa Vaasassa. Nyt on aika kommentoida ohjelman keskeisintä osuutta. Siihen on koottu vuosille 2017—2020 ajoittuvia toimenpide-ehdotuksia, joilla esiin tulleisiin osallistumisen ja vaikuttamisen haasteisiin pyritään vaikuttamaan.

Ohjelma tukee vanhaa ja luo uutta

Osallistumisohjelman toteutuksen esitetään tapahtuvan vaiheittain. Jo tänä vuonna on aloitettu olemassa olevien osallistumistapojen kehittäminen, joka jatkuu ensi vuonna. Vuosina 2017-18 kokeillaan uusia kanavia ja tapoja esimerkiksi yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Vuosina 2018-20 vakiinnutetaan ja kehitetään edelleen osallistumisen toimintatapoja.

Vahvistettavia, jo käytössä olevia tapoja vaikuttaa, ovat mm. valtuuston kyselytuntien ja asiakasraatien järjestäminen sekä vaasalaisten kannustaminen äänestämään kunnallisvaaleissa.

Uusia, pilotoitavia tapoja osallistua, olisivat mm. osallistuvan budjetoinnin kokeilu, sähköisen asioinnin tukihenkilötoiminta eli digituutorointi sekä Wasacafe-keskustelutilaisuudet eri aiheista.

Kommentoi ja vaikuta!

Osallistumisohjelman esitykseen toimenpiteistä voi tutustua kaupungin www-sivuilla www.vaasa.fi/osallistumisohjelma. Kommentteja voi jättää 9.10.2016 mennessä osoitteeseen [email protected]

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin Vaasan yliopisto 9.3.2018, 08:26 AddThis Sharing Buttons Share to …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *