Strømpris Kalkulator 2019 | Forbrukslån Søknad | Billigste Bilforsikring | Halvin Sähkö | Hesteforsikring | Husalarm | Sammenlign kredittkort rabatt | Mobilselskaper 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Rahtiliikenne Vaasan ja Uumajan välillä käynnistyy

Rahtiliikenne Vaasan ja Uumajan välillä käynnistyy

Scandic Trans aloittaa rahtikuljetukset

Merenkurkussa

Pohjalainen kuljetusyhtiö Scandic Trans Oy aloittaa rahtikuljetukset Vaasan ja Uumajan välillä lokakuussa. Yhtiö on jo pitkään etsinyt tehokkaampaa ja edullisempaa tapaa kuljettaa elintarvikkeita Etelä-Suomesta Ruotsin Norlantiin, ja uuden ruotsalaisen yhteistyökumppanin sekä Merenkurkun laivayhteyden ansiosta ratkaisu on vihdoin löytynyt.

Skandinavian sisäisiin elintarvikekuljetuksiin erikoistunut Scandic Trans on aiemmin kuljettanut elintarvikkeita Norlantiin Tukholman kautta. Vaikka suurin osa rahdista lastataan Turussa ja Helsingissä sekä niiden lähialueilla, käytäntö on silti ollut tehoton ja suhteellisen kallis.

– Ryhdyimme etsimään ruotsalaista yhteistyökumppania, koska meillä oli suuri tarve vakiinnuttaa toimiva jakelu Norlannissa. Löysimme täydellisen kumppanin Lincargo Ab:stä, joka on ruotsalainen Norrmejerier-meijeriyrityksen omistama huolitsija, kertoo Scandic Transin toimitusjohtaja Mikael Löfqvist.

Molemmat yhtiöt synkronisoivat tarpeensa – siihen ei tarvittu kuin yksi tapaaminen – ja uusi rahtilinja aloittaa toimintansa lokakuun puolivälissä.

– Norrmejerier-yrityksellä on tavaravirtaa takaisin Suomeen, ja yhteistyömme pystyi käynnistymään erittäin sujuvasti ja nopeasti. Meillä on molemmin puolin Merenkurkkua samankaltainen mentaliteetti sekä hyvien kontaktien sävyttämä perinne. Lisäksi puhumme samaa kieltä, mikä on tietysti eduksi, Löfqvist toteaa.

Rahtia kuljetetaan aluksi kerran viikossa; lähtö on perjantaisin Vaasasta ja sunnuntaisin Uumajasta. Scandic Trans ajaa Etelä-Suomen ja Vaasan kautta Uumajaan, josta Lincargo ottaa jakelun hoitaakseen. Kuljetukset hoidetaan juuri tälle linjalle varatulla ajoneuvolla. Löfqvist uskoo, että yhteistyötä on mahdollista kehittää edelleen.

– Asiakkaiden tarpeet tietysti ratkaisevat, mutta nyt tavoitamme jokaisen pienenkin kyläkaupan koko Norlannissa, ja kaiken lisäksi aiempaa nopeammin ja edullisemmin. Voimme siis nykyään kilpailla suurten yritysten kanssa, mikä oli ennen mahdotonta.

Anna Måtts-Fransén, VASEKin logistiikka-asiantuntija sekä Botnia-Atlantica-hanke E12 Atlantica Transportin hankejohtaja, iloitsee Scandic Transin uudesta ratkaisusta ja näkee sen konkreettisena todisteena siitä, että maiden välillä tarvitaan toimiva laivayhteys ja kuljetusväylä.

– Elinkeinoelämän itä-länsisuuntainen tavaravirta on tärkeä, ja pyrimme hankkeessa poistamaan mahdollisia rajaesteitä ja pullonkauloja E12-väylän varrelta, aina Norjan Atlantin-satamilta Pohjanmaalle saakka. Pyrimme myös saamaan aikaan tarvittavia infrastruktuuri-investointeja ja siten kasvattamaan seudun kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta, Måtts-Fransén kertoo.

Hanke myös tukee Midway Alignment -hanketta. Seudulle on erittäin tärkeää, että E12-väylä säilyy osana Euroopan laajuista liikenneverkkoa.

Teksti: Anna Sand

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pentti Tarpio on poissa

Tarpion elämäntyö oli StarSoft. Yritys aloitti vuonna 1987 kommandiittiyhtiönä. Vuonna 1995 yhtiömuodoksi vaihdettiin osakeyhtiö. Samalla yrityksen perustajan Pentti Tarpion pojat, Jari ja Jarto Tarpio, tulivat mukaan toimintaan osakkaina. StarSoft Oy toimi sisaryhtiönsä Kauppagalleria Wasan eli vaasalaisittain Black Jackin omistamissa tiloissa Vaasanpuistikolla.

Vastaa