Billigste Strøm | Refinansiering Forbrukslån | Tilstandsrapport | Vakthold | Arbeidsledighetsforsikring | Tyverialarm | Billigste Kredittkort | Boliglån

posti

Postimies polkee entistä nopeammin

PAU eli entisen Postiliiton Vaasan osasto viettää 100-vuotisjuhliaan lauantaina 13. touklokuuta Arbiksella. Kun osasto aikoinaan perustettiin, Suomi ei ollut vielä itsenäinen valtio, vaan autonominen osa Vejän valtakuntaa.

Juhlavuoden kunniaksi on ilmestynyt 254 –sivuinen teos: Tuulessa ja sateessa, pyryssä ja pakkasessa. Teoksen on kirjoittanut Jukka Heinonen.

-Kirja on kunnianosoitus ammattiyhdistysliikkelle, jota edeleenkin tarvitaan vaikka luokkataistelu ei enää niin kovin muodikasta olekkaanm sanoo PAU; Vaasan osaston puheenjohtaja Esa Luhtasela.

Luahtaselan mukaan postinkantaja polkaee tänään nopeammin kuin aikaisempina vuosina. Kiire painaa päälle ja enää ei ole aikaa asiakaskontakteihin. Ainoa lohtu on, että postimiehiä tarvitaan myöskin tulevaisuudessa..Koneesta ei ole postinjakajaksi


100-vuotta postinkantoa

Jukka Heinonen:
”Tuulessa ja sateessa, pyryssä ja pakkasessa”
ISBN: 952-92-0267

”Tuulessa ja sateessa, pyryssä ja pakkasessa” luotaa Vaasan postimiesten ammattiyhdistystoiminnan historiaa vuodesta 1906 nykyaikaan. Osaston historian vaiheet kietoutuvat Suomenhistorian merkttäviin vaiheisiin. Teoksen kautta luodaan katsaus suomalaisen yhteikunnan kehitykseen vaasalaisen ay-toiminnan näkökulmasta

Teoksen päälähteenä on käytetty PAU:n Vaasan osaston arkistoa, joka on ollut käytettävissä lähes täydellisesti säilynaeenä.

Pitkästä aikarajauksesta johatuen aiheen käsittelyssä on täytynyt suorittaa karsintaa, joten teos ei kero kaikesta kaikkea.

Käsittelyssä on pyritty mahdollsimman suureen objektiivisuuteen. Vuosia 1906-1944 käsittelevä osuus on pienia muutoksia lukuun ottamatta laadittu opinnäytetyönä Oulun yliopistolle. Missä se on hyväksytty ja tarkastettu maaliskuussa 2002.

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa