Dagens Strømpris | Hvordan få Forbrukslån | Pris på Trafikkskole | Parhaat Kaiuttimet | Beste Forsikringsselskap 2016 | Husalarm | Beste Kredittkort med Rabatt | Beste Mobilabonnement 2018
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pohjanmaan poliisille ilmoitettujen rikosten määrä väheni vuonna 2017

Pohjanmaan poliisille ilmoitettujen rikosten määrä väheni vuonna 2017

Pohjanmaan poliisille ilmoitettujen rikosten määrä väheni vuonna 2017

Vuoden 2017 toiminnallisten tulosten perusteella rikosten määrä on Pohjanmaan poliisin alueella vähentynyt 11,76%. Poliisille ilmoitettujen rikosten määrässä se tarkoittaa 7272 rikosta vähemmän kuin vuonna 2016. Määrällisesti vähenivät eniten liikennerikokset ja omaisuusrikokset.

Liikennerikokset vähenivät yhteensä 12,19%. Liikenneturvallisuuden vaarantamiset vähenivät 17,43% ja myös törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset vähenivät 11,14%. Liikenteessä loukkaantuneiden ja kuolleiden määrän kehitys keski-pitkällä aikavälillä on ollut merkittävässä laskussa. Rattijuopumusten määrä nousi kuitenkin 3,41%. Rattijuopumusten lukumäärä on kasvanut viime vuosina ja huolestuttavaa on muiden huumaavien aineiden esiintyminen rattijuopumuksissa. Rattijuopoista yli kolmannes on nauttinut muita aineita kuin alkoholia.

Omaisuusrikokset vähenivät 9,2%. Esimerkiksi nettipetoksia ilmoitettiin Pohjanmaan poliisille vuonna 2016 490 kappaletta ja vuonna 2017 434 kappaletta.

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kiireellisten, eli A- ja B-tehtävien kysyntä on noussut hieman. Vuonna 2016 tehtäviä kirjattiin 68006 ja vuonna 2017 68425. Ei-kiireellisten tehtävien, eli C-tehtävien lukumäärä, johon sisältyy myös oma-aloitteiset tehtävät, on laskenut. Kiireellisten tehtävien nousu on vaikuttanut oma-aloitteisiin tehtäviin. Toimintavalmiusajat ovat heikentyneet hieman edellisvuodesta, mutta ovat A-tehtävien osalta pysyneet alle tavoitteen. Turvallisuustilanne on kuitenkin hyvä. Katuturvallisuusindeksi, joka mittaa ryöstöjen, pahoinpitelyjen, vahingontekojen sekä liikennejuopumusten määrää suhteessa väestön määrään on Pohjanmaalla koko Suomen paras.

Tilaston on eritelty Pohjanmaan poliisilaitoksen alueelta myös paikkakunnittain.

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasan kaupunki siirtyy vihreän sähkön käyttöön

Vaasan kaupunki siirtyy 1.4.2018 alkaen hankkimaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua ns. vihreää sähköä. Hankinta tehdään kaupungin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *