Billig Strøm 2017 | Forbrukslån uten Sikkerhet på Dagen | Sähkövertailu | Billigste Kiropraktor | Forsikringsselskap | Alarm | Advokater | Billigste Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pohjanmaalla yritettu värvätä muuleja rahanpesijoiksi

Pohjanmaalla yritettu värvätä muuleja rahanpesijoiksi

Epäilyttävää värväystoimintaa Pohjanmaan

poliisilaitoksen toimialueella

Poliisin tietoon on tullut muutamia tapauksia, joissa ihmisiä on lehti-ilmoituksilla värvätty osa-aikaiseen freelance-työhön. Työssä ei ilmoituksen mukaan ole pätevyys- tai tutkintovaatimuksia ja muutamana päivänä viikossa tehtävsätä työstä luvataan maksaa 460 € suuruinen korvaus.

Poliisi epäilee että toiminnassa on kysymys ns. massamarkkointirikoksesta, jossa ihmisiä yritetään värvätä “rahamuuleiksi”.

Tietoon tulleissa tapauksissa henkilöt, jotka ovat olleet yhteydesä työtä tarjonneeseen tahoon, ovat saneet postitse nimelleen osoitetun usean tuhannen punnan (GBP) summalle kirjoiteun shekin, joka heidät on ohjeistettu siirtämään omalle pankkitilille. Ohjeen mukaan siirron onnistumisesta tulee ilmoittaa toimeksiantajalle. Myöhemmin kyseinen rahasumma tulee siirtää toimeksiantajan ohjeiden mukaan tämän ilmoittamalle ulkomaalaiselle tilille pankkisiirtona, josta toimenpiteen suorittava shekin saanut henkilö saa vähentää omana palkkionaan mainitun 460 € summan.

Mikäli henkilö ryhtyy pyydettyyn toimeen hän saattaa syyllistyä rangaistavaan tkoon (rahanpesurikos tai avunanto sellaiseen),

Poliisi varoittaa ihmisiä ryhtymästä kyseenalaisiin toimiin, joista saattaa seurata syytteen vaara, vaan neuvoo olemaan yhteydessä lähimpään poliisiin asian selvittämisksi.

Tällä hetkellä alueellamme on tutkinnassa kolme tapausta.

Toiminta saattaa olla varsin laajaa ja on mahdollista että osat toimintaan littyneistä on suorittanut pyydettyjä transaktioita. Myös heitä kehoitamme olemaan yhteydessä poliisiin.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Jalopuiden istutus alkoi

Suomi 100 -jalopuiden istuttaminen aloitettiin Viheralueyksikkö sai yleisöltä 111 ehdotusta jalopuiden paikoista ja toivotuista lajikkeista.  …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *