Strømleverandør | Beste lån uten Sikkerhet 2019 | 4K Näyttö | Billig Vaskehjelp | Forsikringsselskap | Hjemmealarm | Beste Kredittkort med Rabatter | Billig Mobilabonnement

Pekka Airaksinen


J
ättimäinen tornitalo keskustaan

Airaksinen Investi suunnittelee tornitalon rakentamista Vaasan keskustaan.

Airaksinen Invest suunnittelee kohtalaisen pienipohjaisen tornitalon rakenamista Vaasan keskustaan. Noin 8-12 kerroksinen talo sijoittuu Postitalon Onkilahden puoleiseen päätyyn.

-Talon pohjaratkaisu on kolmikulmainen, jonka nurkka kurottuu kohti uutta Konepajankatua, luonnostelee Pekka Airaksinen.

-Talosta on tarkoitus tehdä asuin- ja toimistorakennus. Hanke lähtee eteenpäin heti kun kaupungin kanssa on päästy yhteisymmärrykseen. Matalan osan suunnittelu alkaa siinä vaiheessa kun kaikki muu on selvää.

-Mitään suuria esteitä yhteisymmärrykselle ei pitäisi olla. Lopullisesti hanketta ryhdytään toteuttamaan vasta jos posti haluaa muuttaa ternminaalinsa sijaintia. Postilla on etuoikeus pysyä nykyisssä tiloissaan juuri niin pitkään kuin he haluavat, korostaa Airaksinen useaan kertaan.

-Periaatteessa me emme tee mitään mikä ei sovi postin suunnitelmiin, sanoo Airaksinen vielä varmuuden vuoksi.

Merkittävä hanke

-Näin merkittävä hanke, näin merkittävällä paikalla vaikttaa tietysti kaikkeen ympärillä,. Kaikki pitää sovittaa kokonaisuuteen. Valmistuttuaan aikanaan tällainen tornitalo tulee vaikuttamaan myös kaupungin profiiliin, pohtii Airaksinen.

Pekka Airaksisella on selkeä visio siitä millaiselta Vaasan asemanpuoleinen osa tulee näyttämään muutaman vuoden kuluattua.

-Kun lähivuosien jalankulkija kävelee kävelykatua kohti asemaa, hän voi valita uuden linja-autoaseman joka tulee sijaitsemaan maasillan alla, hän voi valita perinmteisen rautatieaseman tai jatkaa matkaa radan alitse ja puiston halki Olympia kortteliin tai vanhan linja-autoaseman alueelle.

-Vanhan linja-autoaseman ympäristö tulee sekin muuttumaan. Mutta sen suhteen meillä ei ole suunnitelkmia.

-Keskeistä tässä on kaupunkilaisten kannsalta kuitenkin uusi matkakeskus. Me olemme sopineet kaupungin kanssa että emme kommentoi matkakeskushanketta keskeneräisenä. Kommentoimme sitten kun päätökset on sinetöity.

-Minulla on kuitenkin tunne että matkakeskus etenee hyvässä yhteaistyössä ja kaikkien osapuoleten tahdon mukaisesti. Budjetti on kohtuullinen ja hanke on toimiva ja keskustaa elävöittävä, muotoilee Airaksinen.

Kuinka realistisia nämä hankeet ovat?

-Täysin realistisia..

Mistä idea?

-Meidän toiminta muodsotuu kolmesta henkilöstä: toimiatusjohtaja Tommi Heikkinen, hallituksen puheenjohtaj Jukka Airaksinen ja minä, jota voisi kutsua vaikka vanhemmaksi neuvoantajaksi. Meillä on ideageneraattori jatkuvasti pääällä.

Kaupunkirakenne

Kaupunki rakenteesen toivoin ydinkeskustaan asuinrakentamista niin ettei iltaisin kaupunki ja tori ole tyhjä, vaan että kesakustasa olisi asukkaita, pieniä liikeitä ja ravintoloissakin riittäisi tunnelmaa ja väkeä.

Elävöittäisin myös toria. Ensinnäkin kaikki myyntipaikat pitäisi olla ilmaiset ja sitten jotain basaarityyppistä infraa. Näin torikauppiaat pääsisivat katon alle. Lämmitys voisi tapahtua vaikka infrapunalämmittimillä, visio Airaksinen.

Tapio Parkkari

Keskustelu jatkuu foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa