Strømleverandør | Hvordan få Forbrukslån | Hiiret | Best i Test Varmepumpe 2019 | Inntektsforsikring | Boligalarm Pris | Kredittkort med Bonus | Billigste Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pakolaisten kuluja pimitetään Vaasassa

Pakolaisten kuluja pimitetään Vaasassa

Stadionin verran kuluja joka vuosi

Vuonna 2013 jätin aloitteen, jossa pyysin kaupunkia selvittämään pakolaisten vastaanotosta koituvia kuluja. Selvittämisessä kesti yli kaksi vuotta ja se tuli kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuonna 2015. Siinä lueteltiin kustannuksia yli 12 miljoonaa euroa. Selvityksessä oli kuitenkin suuria puutteita.

Siinä ei käsitelty asumiseen, sairaanhoitoon tai rikollisuuteen liittyviä kustannuksia. Vaasan huono maahanmuutto maksaa yhteiskunnalle ainakin jalkapallostadionin verran. Joka vuosi. Vaasalaisille jaettuna siitä tulee 190 euroa per asukas. Selvityksen julkaisun aikaan turvapaikanhakijakriisimme oli vasta alkamassa.

Wasa Teaterin henkilökunta ilmoitti selvityksen valmistuttua, että haluaa maksaa asukasta kohti aiheutuvat kustannukset. Tosin vasta valtiontukien jälkeisen osuuden, eli 21 €/henkilö. Henkilökunta lahjoittikin rahat Punaiselle Ristille. Ei siis kaupungille tai valtiolle, joille kulut lankeavat. Haluaisin kuulla Wasa Teaterin henkilökunnalta, voisivatko he joka vuosi vapaaehtoisesti maksaa 190 euroa Vaasalle ja valtiolle? Myös vuosien 2015 ja 2016 osalta?

Luulenpa, että tekopyhä maailman pelastaminen on kivaa vain muiden rahoilla. Jos siitä joutuu maksamaan itse, voi tulla mieleen tarkastella käytäntöä myös kriittisesti.

Syyriassa on sota ja inhimillinen hätä, silti syyrialaisia on olemattoman pieni prosentti saapujista. Miksi kaikkea pakolaisten vastaanottoa perustellaan sodalla ja hengenvaaralla?

Kuntavaalit lähestyvät. Kuluvalla valtuustokaudella vain perussuomalaiset ja keskusta ovat olleet Vaasassa johdonmukaisia. Kaupungin turvallisuus ja omien asukkaiden etu ovat etusijalla päätöksiä tehdessä.

Pohjalaisen kuntavaalipaneelissa keskustan ehdokas tosin laittoi kotouttamisen ongelmat kuntalaisten syyksi, eli järjen ääneksi näyttäisi jäävän enää perussuomalaiset.

LAURI KARPPI (ps.)

kuntavaaliehdokas

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Näe syvemmällea Vaasaan: Rewell-Center ja Wolff

Kun Viljo Rewellin keskuskorttelia alettiin rakentaa, syntyi äänekäs haloo ns Wolffin talon puolesta. Muut talot …

Vastaa