Strømleverandør | Forbrukslån uten Sikkerhet | Tilstandsrapport Bolig | Bedriftsøkonomi | Forsikringsselskaper | Boligalarm Pris | Kredittkort med Rabatter | Billig Mobiltelefon
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Näe syvemmälle Vaasaan: Viljo ja Maire Vuorion säätiö

Näe syvemmälle Vaasaan: Viljo ja Maire Vuorion säätiö

Säätiön tarkoitus

Säätiön tarkoituksena on klassisen musiikin harrastuksen edistäminen ja sen toimintaedellytysten parantaminen Vaasassa. Toiminnan pääpaino on musiikkitapahtumien ja kilpailujen järjestämisessä. Säätiö myöntää apurahoja yksittäisille klassisen musiikin harrastajille ja yhteisöille.

Apurahat on tarkoitettu vaasalaisten klassisen musiikin opiskelijoiden ja harrastajien jatko-opintojen tukemiseen, instrumenttihankintoihin sekä muun musiikkitoiminnan tukemiseen ja musiikkitilaisuuksien järjestämiseen Vaasassa. 

Sisarussarja

Vuorion sisarussarjaan kuului kolme musiikillisesti lahjakasta henkilöä, jotka kaikki olivat lapsettomia.

  • Sylvi oli musiikinopettaja.
  • Viljo oli filosofian maisteri ja matematiikan opettaja, sekä taitava viulisti.
  • Maire oli konttoristi isänsä postimyyntiliikkeessä ja soitti pianoa.

Sylvi Mäkelän kuoleman (1972) jälkeen Viljo Vuorio ensimmäistä kertaa esitti ajatuksen säätiöstä, jonka tarkoituksena olisi klassisen musiikin edistäminen Vaasassa. Viljo Vuorio oli todennut, että koska hänellä ja Mairella ei ollut lähiomaisia, he haluaisivat testamentata omaisuutensa siten, että se eri tavoin edistäisi klassista musiikkia kaupungissa. Viljo Vuorio kuoli 1994. Tämän jälkeen Maire Vuorio maaliskuussa 1996 teki testamentin, jossa valtaosa hänen omaisuudestaan oli tuleva perustettavalle säätiölle. Maire Vuorio kuoli heinäkuussa 1997.

Perustamisluvan säätiö sai 21.7.1998 ja säätiörekisteriin se merkittiin 23.9.1998. Nimeksi tuli testamentin mukaisesti ” Viljo ja Maire Vuorion Säätiö” ja kotipaikka Vaasa.

Vuorion perheen historia nivoutuu tiiviisti Kipinän Talon historiaan. Otto Theodor Wuorio perusti 1902 ”Postipakettien lähetysliikkeen” eli nykyisin postimyyntiliikkeen ja liike toimi ainakin 1930-luvulla Kipinän kulmatontin puutalossa. Viljo ja Maire Vuorio ovat asuneet Kipinän talossa vuodesta 1911 alkaen. Tämän vuoksi on pidetty tarkoituksenmukaisena, että säätiö kunnioittaa heidän muistoaan myös siten, että säätiö on hankkinut omistukseensa yhden pienen huoneiston Kipinän talon ensimmäisestä kerroksesta.

Säätiön tarkoituksena on järjestää musiikkikilpailuja ja konsertteja, edistää klassisen musiikin harrastusta ja kehittää sen toimintaedellytyksiä sekä henkisesti, että aineellisesti Vaasassa.

Tarkoituksen toteuttaminen

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä joko yksin tai yhteistyössä Vaasan kaupunginorkesterin, kuula-opiston ja muiden tahojen kanssa konsertteja, musiikkikilpailuja ja muita tähän rinnastettavia tapahtumia, myöntämällä stipendejä lahjakkaille musiikin harrastajille ja avustuksia musiikkitoiminnan harjoittamiseen.

Säätiön organisaatio, Hallitus – kolme jäsentä:
Tomas Häyry, puheenjohtaja
Helena Bexar, varapuheenjohtaja
Katri Lax, jäsen

Säätiön asiamiehenä toimii kauppatieteiden tohtori Tage Vest.

Viljo ja Maire Vuorion säätiö

https://vuorionsaatio.fi/fi/henkiloehistoria

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa