Strømpriser 2019 | Forbrukslån Søknad | Elektriker på Dagen | Langaton Hiiri | Sykkelforsikring | Alarm | Kredittkort Bonus | Billigste Telefonabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Monia vaivaa salamyhkäisyyden verho Vaasan korruption ympärillä

Monia vaivaa salamyhkäisyyden verho Vaasan korruption ympärillä

Onko Vaasassa korruptiota?

Vaasan valtuusto äänesti maanantaina 20.6. tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä. Teknisen lautakunnan osalta asia haluttiin siirtää, kunnes poliisin tutkimukset valmistuvat.

Monia vaivaa salamyhkäisyyden verho asian ympärillä. Joku tietää jotain, joku, että kyseessä olisi vain pikkujuttuja. Avoimeksi on jäänyt monta kysymystä.

Tarkastuslautakunnassa itse luotin tilintarkastajan näkemykseen, jonka mukaan vastuuvapaus voitiin myöntää. Valtuustossa kysyttiin kaupungin lakimiehen kantaa asiaan, mutta virka ei edellytä vastauksen antamista valtuutetulle.

Kun asia on poliisitutkinnassa, estääkö se kaupungin sisäisen tarkastuksen tekemisen?

Vaasassa on helppo tehdä johtopäätöksiä esimerkiksi valtuuston äänestystuloksesta. Vastuuvapauden kannalla olivat isot ryhmät, joiden mandaateilla moni virkamies toimii virassaan. ”Omia” on siis tutkittavien joukossa. Ehkä tässä on se vaasalainen ongelma, joka pitäisi purkaa jossain vaiheessa.

Vähässäkyrössä seurasin asioita välillä sisärenkaastakin käsin. Kohtasin joissakin asioissa melkoista leväperäisyyttä.

Oman paikkakunnan yrittäjiä haluttiin suosia. Jossain vaiheessa huomasin, että joitakin ulkokuntalaisiakin yrittäjiä suosittiin. Jos suosimisessa käytetään harkintaa, niin jossain vaiheessa harkinta yleensä pettää.

Tekninen toimi sai tili- ja vastuuvapauden vuodelta 2015 osalta selvin numeroin. Odotamme siis rauhassa tietoa, mitä olisi pitänyt tehdä. Se tieto kiinnostaa tulevien kuntavaalien äänestäjiä.

Tili- ja vastuuvapaus on joka tapauksessa annettu. Rangastuksen laadun ratkaisee siten ilmeiseti verottaja jälkiveroina.

RISTO KUKKO

tarkastuslautakunnan jäsen

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa