Strømpriser Sammenligning | Norges Beste Forbrukslån | Sähkövertailu | Beste Bensinkort 2017 | Billig Forsikringsselskap | Boligalarm Pris | Hjemmealarm | Boliglån Rente
Home / Kolumnit / Maria Tolppanen, sd – Syyttelystä ongelmien ratkaisuun

Maria Tolppanen, sd – Syyttelystä ongelmien ratkaisuun

Syyttelystä ongelmien ratkaisuun

Valtuutettu Lauri Karppi moittii mielipidekirjoituksessaan allekirjoittaneen näkemyksiä vaalikoneiden merkityksestä ja syyttää sosialidemokraatteja epäsuorasti Suomen heikosta työllisyystilanteesta. Katson tarpeelliseksi oikaista Karpin väitteitä.

Karpin viittaamassa Pohjalaisen haastattelussa (17. heinäkuuta) olen sanonut, että vaalikoneiden tuloksella ei ole väliä. Tarkoitan sitä, että kaksi eri vaalikonetta saattaa antaa ”parhaaksi” ehdokkaaksi kaksi eri ihmistä, jotka voivat olla jopa eri puolueista. Usein tuloksia myös tulkitaan vaalien jälkeen väärin.

Liikaa painoarvoa ei pitäisi asettaa sille, miten monimutkaisiin vaalikonekysymyksiin on aikanaan vastattu. Tärkeämpää on seurata sitä, mitä poliitikko aidosti tekee eduskunnassa. Tehty työ ratkaisee, eivät vanhat vaalikonevastaukset.

Suomen heikkoon työllisyystilanteeseen syypää ei ole sosiaalidemokraatit tai EU. Suomen tilanne olisi paljon vaikeampi, jos nyt päättäisimme lähteä Euroopan unionista Karpin vaatimalla tavalla. Sen osoittaa jo Britannian esimerkki, jossa maan taloustilanne on merkittävästi heikentynyt brexit-kansanäänestyksen jälkeen. Muun muassa asuntojen hinnat ovat englantilaislehtien mukaan hurjassa nousussa.

Työttömyyttä ei voi tarkastella mustavalkoisesti. Se on merkittävä yhteiskunnallinen ongelma, joka ei ratkea palkkoja polkemalla tai ilmaistyövoimalla.

Syyttely ei auta mitään, nyt pitää keskittyä ongelmien ratkaisemiseen. Tähän SDP on eduskunnassa sitoutunut ja tätä työtä tulemme jatkamaan syysistuntokauden alkaessa. Toivon, että myös perussuomalaiset jättäisivät syyttelyn vähemmälle ja käärisivät hihat Suomen tilanteen oikaisemiseksi.

MARIA TOLPPANEN

Kansanedustaja (sd.)

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pitäisikö jo painaa jarrua?

Yllättääkö vauhtisokeus? Vaasa on suurten pilvilinnojen kaupunki. Kasvava velkamäärä ja alijäämäinen talous eivät suuremmin häiritse …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *