Kraftpriser | Forbrukslån uten Sikkerhet | Paras Pikavippi 2019 | Langattomat Kuulokkeet | Forsikringsselskaper | Husalarm | Kredittkort Best i Test 2019 | Billigste Boliglån 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Lakea siirtyi pilveen

Lakea siirtyi pilveen

Lakea siirtyi Elisan avulla työskentelemään täysin pilvessä

Lakean pääomistajia ovat 15 vahvaa pohjalaista kuntaa. Omistajakunta on sitoutunut kehittämään yhtiötä valtakunnalliseksi vaikuttajaksi. Lakean päätoimipaikka sijaitsee Vaasassa.

Isännöinnin, vuokra-asumisen ja rakennuttamisen alalla toimiva Lakea teki modernin ratkaisun ja päätti siirtää koko IT-ympäristönsä julkiseen pilveen. Uudistuksen myötä työntekijöillä on käytössään Lakealle räätälöidyt palvelut, joita voidaan käyttää ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Koko IT-järjestelmän, työvälineiden ja sovellusten uudistus tuli Lakeassa ajankohtaiseksi, kun strategian päivitystyössä yritykselle asetettiin uudet kasvutavoitteet.

 – IT on yksi yritysten tärkeimmistä peruspilareista: sen pitää tukea kasvua. Tarkastelimme omaa järjestelmäämme ja maailmaa, joka on menossa pilveen. Meistä paras ratkaisu oli siirtää IT kerralla pilveen, toimitusjohtaja Timo Mantila kertaa.

Lakea siirsi Elisan avulla koko IT-ympäristönsä julkiseen pilveen, aina asiakkuuksienhallinnan CRM-järjestelmästä ryhmätyöympäristöihin sekä työasemakirjautumiseen asti. Näin liikkuvalla henkilöstöllä on aina pääsy kaikkeen tietoon ja sovelluksiin.

 – Jos yritys haluaa pärjätä, pitää olla rohkea, ja pilveen meneminen on tulevaisuus. Päätimme tehdä sen kerralla kunnolla. Elisa räätälöi Microsoftin pilvipalveluista meidän näköisemme ja toimintaamme, esimerkiksi rakennushankkeisiin ja asuntojen vuokraukseen, sopiviksi. Lähtökohta oli tehdä kaikkien palveluiden ja työkalujen käytöstä toimistosta riippumatonta, Mantila kertoo.

 – Lakealaiset liikkuvat muun muassa asuntoesittelyissä ja rakennustyömailla, joten töitä pitää voida tehdä joustavasti. Pilvestä kaikki palvelut ovat käytettävissä päätelaitteesta riippumattomasti mistä tahansa. Kunnioitamme suuresti Lakean halua panostaa liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseen pitkällä tähtäimellä, kertoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta.

Ei huolta tietoturvasta

Teknisellä alustamuutoksella avulla Lakea rakentaa toimitusjohtajansa mukaan pohjaa tulevalle.

 – Uudet järjestelmät palvelevat meitä pitkään ja niiden päälle voi helposti kehittää myös uusia palveluita. Koska kaikki on suoraan pilvessä, käytössämme on aina viimeisimmät versiot kustakin ohjelmasta, Mantila huomauttaa.

Mantilan mukaan on yleinen kuvitelma, että pilvipalveluihin siirtyminen olisi kallista. Hyvän suunnittelun seurauksena saadaan pikemmin merkittäviä laatu- ja kustannussäästöjä, sillä pilvessä palvelintilan määrä voidaan optimoida aina tarpeen mukaan.

Muutoksen nähdään parantavan myös tietoturvaa, joka on Lakean liiketoiminnalle ensiarvoisen tärkeää.

Kuva: www.esasiltaloppi.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa