Strømselskap | Refinansiering | Bredbånd | Nappikuulokkeet | Forsikring | Husalarm | alle kredittkort i norge | Mobilselskaper
Home / Kolumnit / Kuolema ei tee ihmisestä tasa-arvoista

Kuolema ei tee ihmisestä tasa-arvoista

Ihminen on eriarvoinen kuolleenakin

Viime vuonna kuoli 52 492 ihmistä. Henkirikosilmoituksia tehtiin 97. Suurin osa selvitetyistä oli suomalaisten tekemiä.

Tuomo Kangas kysyi 23.9., missä viipyy tasavaltamme presidentin ja maamme hallituksen surunvalittelu ja osanotto Kajaanissa tapetun miehen omaisille, koska tekijät olivat irakilaisia?

Millä perusteella tapetun miehen omaisten suru olisi ollut helpompi kantaa, jos tekijät olisivat olleen kantasuomalaisia?

Globalisaation seurauksena ei ole erikoista, että rikoksen uhri ja tekijä ovat eri kansallisuutta Suomessakin. Molemmat voivat olla myös ulkomaalaisia.

Rikosturismi on myös lisääntynyt.

Poliitikkojen reagointikynnys riippuu tapauksen julkisuusarvosta. Yhdenkin ihmisen luonnollinenkin kuolema ylittää surunvalittelukynnyksen. Jos kuollut on ollut kyllin merkittävässä asemassa yhteiskunnassa, maan johto lähettää jopa ulkomaille surunvalitteluja.

Tavallisia alamaisia pitää kuolla tusinan verran yhtä aikaa, että surua kertyy niin paljon, että maan presidentti ja hallitus esittävät surunvalittelunsa ja kansanedustajat seisovat istunnossa minuutin puhumatta.

Ehkä järjestetään yleinen suruliputus.

Pyhäinpäivänä muistetaan kaikkia eri tavoin kuolleita vainajia yhteisesti ja erikseen.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *