Strømleverandører | Forbrukslån | Billig Bilforsikring | Sammenlign Ventilasjonsfirmaer | Billigste Forsikringsselskap 2019 | Tyverialarm | Kredittkort med Bonus | Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Klovnit puhuttaa Pohjanmaalla

Klovnit puhuttaa Pohjanmaalla

Vakavaa Klovniasiaa Pohjanmaalta!

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on viimeksi kuluneen reilun viikon aikana tehty yhteensä kolmisenkymmentä poliisitehtäväksi kirjattua klovneihin tai pelleihin liittyvää hälytystehtävää. Pääsääntöisesti tehtävät ovat tulleet poliisille hätäkeskuksen kautta.

Ilmoitukset ovat koskeneet klovnin asuihin tai vain naamareihin pukeutuneita henkilöitä ja osin näiden outoa käyttäytymistä. Iso osa havainnoista on lasten ja nuorten tekemiä ja ovat tätä kautta välittyneet heidän vanhemmilleen ja edelleen hätäkeskukseen. Näin ollen viiveet havainnosta poliisipartion paikalle tuloon ovat usein olleet pitkiä.

Klovnien käyttäytyminen on pitänyt sisällään vain olemista ja kulkemista, mutta useassa tapauksessa myös perään lähtemistä ja muunkinlaista pelottelua. Muutamissa havainnoissa on klovneilla ollut kädessään jokin esine, muutamissa jopa veitsi ja vesuri. Poliisin tietoon ei ole tullut, että klovnit olisivat käyneet keneenkään käsiksi tai aiheuttaneet muutenkaan vahinkoa tai vammoja.

Kahdessa tapauksessa poliisi on ottanut kiinni klovneina esiintyneitä ja molemmissa tapauksissa he ovat osoittautuneet alaikäisiksi pojiksi. Poliisi on toimittanut heidät kotiinsa.

Yhdessä Seinäjoella 26.10.2016 klo 22.35 ilmoitetussa tapauksessa klovniasuinen henkilö oli hypännyt tielle vesuri kädessään. Klovni oli kuitenkin poistunut metsään. Poliisi etsi klovnia kolmen partion ja poliisikoiran toimesta, mutta epäiltyä ei tavoitettu.

Muutamista ilmoituksista on selvästi pääteltäessä, että kyseessä on perätön ilmoitus.

Klovneihin liittyvät poliisitehtävät poliisilaitoksen alueella:

Vaasassa 11, Kokkolassa 3, Seinäjoki 3, Kurikassa 3, Lapualla 3, Pietarsaaressa 2 , Peräseinäjoella 2, Kauhajoella 1 ja Lestijärvellä 1. Yhteensä 29 poliisitehtävää.

Poliisi pyytää edelleen kansalaisten havaintoja oudosti käyttäytyvistä ja ihmisiä pelottelevista klovneista. Tulevan viikonlopun Halloween teemaan liittyen saattaa pukeutuminen ja käyttäytyminenkin olla värikästä. Poliisi pyytää kansalaisia huomioimaan leikkimielisen ja todellisen pelottelun rajaa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pentti Tarpio on poissa

Tarpion elämäntyö oli StarSoft. Yritys aloitti vuonna 1987 kommandiittiyhtiönä. Vuonna 1995 yhtiömuodoksi vaihdettiin osakeyhtiö. Samalla yrityksen perustajan Pentti Tarpion pojat, Jari ja Jarto Tarpio, tulivat mukaan toimintaan osakkaina. StarSoft Oy toimi sisaryhtiönsä Kauppagalleria Wasan eli vaasalaisittain Black Jackin omistamissa tiloissa Vaasanpuistikolla.

Vastaa