Author Topic: Huolestuttavat ympäristöuutiset  (Read 304 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6813
 • Gender: Male
  • View Profile
Huolestuttavat ympäristöuutiset
« on: 27. 01. 2019 14:02 »

Maailman johtajat parkkeerasivat yksityiskoneet riviin – presidentti Niinistö näpäytti ilmastoteoista TwitterissäGuardian-lehden mukaan Davosin lähellä sijaitsevilla lentokentillä on pyörinyt tämän viikon aikana peräti 1500 yksityiskonetta

Presidentti Niinistö kommentoi maailmalle levinnyttä kuvaa johtajien yksityiskoneista.

"Maailman huippujohtajat ovat kokoontuneet tällä viikolla Sveitsin Davosissa järjestettävään maailman talousfoorumiin. Paikalla on poliitikkoja ja liike-elämän vaikuttajia ympäri maailmaa.

Davosissa on keskusteltu esimerkiksi ilmastonmuutoksesta.

Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia Sveitsin armeijan tukikohdan lentokentältä, jonne on parkkeerattu riviin suuri määrä yksityiskoneita, joilla mahtimiehet ovat lentäneet paikalle.

Rivistä puuttuu Yhdysvaltain presidenttiä kuljettava Boeing 747 -koneen erikoismalli, joka tunnetaan paremmin sen kutsunimellä Air Force One. Presidentti Donald Trump peruutti osallistumisensa Davosin huippukokoukseen Yhdysvaltain hallinnon sulkemisen vuoksi.

Brittiläisen Guardian-lehden mukaan Davosin lähellä sijaitsevilla lentokentillä on pyörinyt tämän viikon aikana peräti 1 500 yksityiskonetta.

Asian on huomioinut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Sanat ja teot? Niinistön viesti kuuluu suomeksi käännettynä."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005978901.html


Vaasalaisia.info - keskustelut

Huolestuttavat ympäristöuutiset
« on: 27. 01. 2019 14:02 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6813
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavat ympäristöuutiset
« Reply #1 on: 06. 02. 2020 13:01 »
Lumiukkojen mielenosoitus herättänyt huomiota Tampreen Viinikassa

Viinikan liikenneympyrässä Tampereella on meneillään lumiukkojen mielenosoitus – Nyt selvisi, kuka ne teki
1.2.2020 19.44 – Päivitetty 2.2.2020 15.30Pelastetaan talvet, julisti tämän mielenosoittajan kyltti sohjon keskellä.

Moni autoilija hieraisi lauantaina silmiään Viinikan liikenteenjakajassa Tampereella.

"Käynnissä oli kaiketi luvaton mielenosoitus, mutta tässä mielenilmauksesta ei tarvittu poliisia valvomaan järjestystä. Mielenosoittajat olivat varustautuneet kylteillä, joissa kysyttiin, onko täällä lunta enää vuonna 2080.

Tämä mielenosoitus poikkeaa tavallisista mielenosoituksista erityisesti siinä, että se kestää yötäpäivää ja päiväkausia. Sen pahin uhka ei ole mielenosoittajien väsyminen vaan sen keskeisin viesti: sään lämpeneminen.

Vielä lauantaina ei ollut tiedosa, kuka tai ketkä tämän hauskan ja puhuttelevan idean ovat toteuttaneet."Tämä kirjainyhdistelmä kertoo viestin lyhyesti ja tehokkaasti.Toivoa vielä on, ainakin ilmeistä päätellen.

Lumiukkojen ei haluta kuolevan sukupuuttoon

"Sunnuntaina selvisi, ketkä olivat tehneet lumiukot ja miksi: Luonto-Liiton Hämeen piirin Ilmastoryhmän jäsenet olivat väsänneet lumiukot liikenneympyrään lauantaina. He halusivat tällä muistuttaa ilmastonmuutoksen etenemisestä.

–  Halusimme tällä nostaa esille, että meidän on toimittava nyt yhdessä, jotta saamme nauttia lumisista talvista myös jatkossa. Tämä talvi on ollut osoitus siitä, mihin suuntaan talvemme ovat menossa ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt. Haluamme antaa yhdessä äänen lumiukoille, jotta ne eivät kuole sukupuuttoon eteläisestä Suomesta, Luonto-Liiton Hämeen piirin hallituksen jäsen Ulla Lilja viestittää ja kannustaa myös muita lumiukkotalkoisiin. "

https://www.aamulehti.fi/a/cca3d920-5972-4e74-981c-87b7b067529c
« Last Edit: 06. 02. 2020 14:02 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavat ympäristöuutiset
« Reply #1 on: 06. 02. 2020 13:01 »