Author Topic: Huolestuttavaa yskää  (Read 1300 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Huolestuttavaa yskää
« on: 18. 10. 2017 18:06 »
.

Kennelyskä riehuu poikkeuksellisen pahana Vaasan seudulla – "Ei kannata ehdoin tahdoin lähteä tartuntaa puistosta hakemaan"

Tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri arvelee, että tauti leviää Vaasasta muuhun maahan.
18.10.2017 klo 08:00Yskä voi tarttua monella tapaa, esimerkiksi koirien nuuskiessa toisiaan

"Koirien kennelyskä velloo voimakkaana epidemiana Vaasan seudulla. Esimerkiksi Länsirannikon Eläinklinikalta kerrotaan, ettei sairautta ole tavattu yhtä paljoa vuosiin. Yhteydenottoja kennelyskään liittyen tulee heille tällä hetkellä useita päivittäin.

Kennelyskä on tarttuva hengitystiesairaus, jonka voimakkuus vaihtelee paljon. Se voi tarttua monella tapaa, esimerkiksi koirien nuuskiessa toisiaan.

Taudin voi tunnistaa koiran yskimisestä, siihen liittyvästä kuumeilusta tai koiran ruokahaluttomuudesta.

– Ensisijaisesti suosittelemme kotihoitoa. Eläinlääkärille voi myös soittaa ja keskustella tilanteesta, sanoo eläinlääkäri Kirsi Kentala Länsirannikon Eläinklinikalta.

MSD Animal Health valmistaa rokotetta kennelyskään. Yhtiön tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri Seppo Saari on huomannut, että kennelyskää on tänä syksynä ollut Vaasan seudulla enemmän kuin muualla maassa.

– Voi olla, että Vaasan seudulla ei ole hetkeen ollut kennelyskäepidemiaa ja siellä koirilla ei ole immuniteetti kunnossa. Muualta päin Suomea tällaista ei ole tullut ilmi, Saari kertoo."

https://yle.fi/uutiset/3-9887271

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Huolestuttavaa yskää
« on: 18. 10. 2017 18:06 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa yskää
« Reply #1 on: 15. 08. 2020 02:02 »

Paikalliset   14.8.2020 12:37
Tampereen kaupunki valmistautuu jakamaan kasvomaskeja vähävaraisilleKasvomaskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille

"Vähävaraisten henkilöiden on mahdollista saada maskeja maksutta Tampereen kaupungilta. Kaupunki valmistautuu nyt jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille siten että viimeistään ensi viikon alussa maskeja saataisiin jakoon kaupungin eri palveluissa, sekä yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Jo heti perjantaina 14.8. illalla pyritään saamaan erä maskeja jaettavaksi SPR:n ruokajakelun kautta. Kaupunki tiedottaa maskien jakelupisteistä kaupungin nettisivuilla heti kun jakelupaikat ja aikataulu ovat tiedossa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos kodin ulkopuolella on välttämätöntä liikkua, ja palatessa riskialueelta Suomeen sekä matkoilla esimerkiksi lentokentältä karanteeniolosuhteisiin. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskien käyttöä."

https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/2431732


Kunnat valmistautuvat kasvomaskien jakamiseen – "Emme kysele nimiä tai tuloja"

"Kuntien ja kaupunkien ilmaiseksi jakamat maskit on tarkoitettu vähävaraisille. Henkilörekisterejä maskien hakijoille ei kuitenkaan perusteta, eikä ihmisten tulotietoja tarkasteta, Tampereen kaupungin palvelujohtaja Maritta Närhi vahvistaa. Muissa kunnissa ollaan samoilla linjoilla.

– Haavoittuvassa asemassa oleville tulee jakaa kasvomaskeja, mutta jaamme niitä kaikille hakemaan tuleville kuntalaisille. Emme siis kysele kenenkään nimiä tai tuloja, Porin perusturvajohtaja Sanna Mustajoki-Kunnas kertoo."

https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/kunnat-valmistautuvat-kasvomaskien-jakamiseen-emme-kysele-nimia-tai-tuloja/
« Last Edit: 15. 08. 2020 02:02 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa yskää
« Reply #1 on: 15. 08. 2020 02:02 »