Author Topic: Huolestuttavaa yskää  (Read 1195 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 7005
  • Gender: Male
    • View Profile
Huolestuttavaa yskää
« on: 18. 10. 2017 18:06 »
.

Kennelyskä riehuu poikkeuksellisen pahana Vaasan seudulla – "Ei kannata ehdoin tahdoin lähteä tartuntaa puistosta hakemaan"

Tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri arvelee, että tauti leviää Vaasasta muuhun maahan.
18.10.2017 klo 08:00Yskä voi tarttua monella tapaa, esimerkiksi koirien nuuskiessa toisiaan

"Koirien kennelyskä velloo voimakkaana epidemiana Vaasan seudulla. Esimerkiksi Länsirannikon Eläinklinikalta kerrotaan, ettei sairautta ole tavattu yhtä paljoa vuosiin. Yhteydenottoja kennelyskään liittyen tulee heille tällä hetkellä useita päivittäin.

Kennelyskä on tarttuva hengitystiesairaus, jonka voimakkuus vaihtelee paljon. Se voi tarttua monella tapaa, esimerkiksi koirien nuuskiessa toisiaan.

Taudin voi tunnistaa koiran yskimisestä, siihen liittyvästä kuumeilusta tai koiran ruokahaluttomuudesta.

– Ensisijaisesti suosittelemme kotihoitoa. Eläinlääkärille voi myös soittaa ja keskustella tilanteesta, sanoo eläinlääkäri Kirsi Kentala Länsirannikon Eläinklinikalta.

MSD Animal Health valmistaa rokotetta kennelyskään. Yhtiön tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri Seppo Saari on huomannut, että kennelyskää on tänä syksynä ollut Vaasan seudulla enemmän kuin muualla maassa.

– Voi olla, että Vaasan seudulla ei ole hetkeen ollut kennelyskäepidemiaa ja siellä koirilla ei ole immuniteetti kunnossa. Muualta päin Suomea tällaista ei ole tullut ilmi, Saari kertoo."

https://yle.fi/uutiset/3-9887271

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Huolestuttavaa yskää
« on: 18. 10. 2017 18:06 »