Author Topic: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu  (Read 1407 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« on: 13. 06. 2017 14:02 »
.

Perussuomalaisten puoluekokouksen valintoihin tyytymättömät ovat perustaneet uuden Uusi vaihtoehto -ryhmittymän johon siirtyy n. puolet perussuomalaisten eduskuntaryhmästä

Hallitus jatkaa entisin ministerein eikä muutoksia siis tule hallituskuvioon

– Lauantain jälkeen meillä ei ollut poliittista kotia.

"Perussuomalaisten kahtiajako käynnistyi lauantaina, kun Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi. Väistynyt puheenjohtaja Timo Soini ja 19 muuta kansanedustaja ilmoittivat tänään perustavansa uuden eduskuntaryhmän, jonka nimi on Uusi vaihtoehto. Näin perussuomalaiset jättäneet kansanedustajat ovat perustelleet uuden ryhmän perustamista.


–  Puoluekokouksen jälkeen umpikujaan ajautuneessa tilanteessa päätettiin muodostaa Uusi vaihtoehto. Ei nähty muita vaihtoehtoja, totesi kansanedustaja Tiina Elovaara.

– Lauantain jälkeen meillä ei ollut poliittista kotia. Puoluetta nyt johtavat voimat eivät edusta äänestäjiäni, sanoi työministeri Jari Lindström.

– Olen helpottunut ja tyytyväinen. Suru menetetystä vaihtui nopeasti iloksi uudesta, kommentoi puhemies Maria Lohela."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ei-nahty-muita-vaihtoehtoja-nain-uuden-ryhman-perustaneet-kansanedustajat-perustelevat-paatostaan/6470392

Kapinan aavistanut PS-kansanedustaja otti popcornit mukaan – ”He olivat yllättävän nopeita”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223124-kapinan-aavistanut-ps-kansanedustaja-otti-popcornit-mukaan-he-olivat-yllattavan

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« on: 13. 06. 2017 14:02 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #1 on: 06. 08. 2017 00:12 »

.

Jopa Veke Vennamolta meni hermo tiettyihin poliittisiin henkilöytymiin ja historia tunnetusti toistaa itseään

"Veikko Vennamo jätti eduskunnan ja politiikan vuoden 1987 eduskuntavaaleissa. Hän joutui kuitenkin vielä näkemään puolueensa suosion laskun ja hajoamisen 1990-luvulla. SMP sai vuoden 1995 eduskuntavaaleissa enää yhden kansanedustajan ja puolue ajautui konkurssiin seuraavana keväänä.

Vaalien jälkeen Vennamo syytti ainoaksi SMP:n edustajaksi valittua Raimo Vistbackaa ja vuotta aiemmin Keskustaan siirtynyttä Sulo Aittoniemeä SMP:n tuhoamisesta ja puolueen periaatteiden unohtamisesta. Vennamon mukaan ”todellista SMP:ta” ei ollut vuoden 1995 vaalien aikaan enää olemassa"Veikko Vennamo

https://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Vennamo

Halla-aho lähetti haastemiehen perään – Raimo Vistbacka: Saa tulla NorjaanJussi Halla-aho (vas.) ilmoitti perjantaina turvautuvansa haastemieheen, jotta puolueen selvityspyyntö tavoittaa Raimo Vistbackan. Vistbacka on ensi viikon Norjassa.

" Haastemies ei tavoita minua ellei hän tule Pohjois-Norjaan, Raimo Vistbacka sanoo.
Kissa ja hiiri -leikki perussuomalaisten veteraanipoliitikon Raimo Vistbackan ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps) välillä jatkuu vielä ainakin ensi viikon.

Jussi Halla-aho ilmoitti perjantaina tiedotustilaisuudessa, että hän turvautuu haastemieheen, jotta puolueen selvityspyyntö tavoittaa Vistbackan. Puolue haluaa kirjallisen selvitystä Vistbackan hänen julkisuudessa antamien lausuntojensa vuoksi.

Halla-ahon mukaan puolue lähetti kirjatun kirjeen Vistbackalle. Vistbacka ei ole kuitenkaan noutanut postista kirjelähetystä.

Niinpä Halla-ahon joukot laittavat asialle haastemiehen.

– Onhan se hyvä, että haastemiehilläkin on töitä, IS:n tavoittama Raimo Vistbacka tokaisee.

Vistbacka sanoo, että ensi viikolla haastemiehen on hankala häntä tavoittaa. Vistbacka on koko ensi viikon matkoilla. Hän on etukäteen tilatulla matkalla Pohjois-Norjaan.

– Haastemies ei tavoita minua ellei hän tule Laxelviin tai Kautokeinoon.

Raimo Vistbacka vakuuttaa, ettei hän ole nähnyt minkäänlaista postin ilmoitusta kirjatusta kirjeestä.

Vistbacka arvelee, että pieni mitätön paperipala on varmaan hukkunut jonnekin.

– Ei se minun käsiini ole tullut.

Perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa Jussi Halla-aho kertoi, että puolueessa on kolme jäsentä, joilta puoluejohto vaatii selvityspyyntöä."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005315272.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #2 on: 06. 10. 2017 18:06 »
.

testing testing Mitenkähän nämä karanneet ryhmä kääntää nimensä englanniksi - The Renegades?

<a href="http://www.youtube.com/v/C1RtV20zLK8?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/C1RtV20zLK8?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=C1RtV20zLK8

.


« Last Edit: 06. 10. 2017 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #3 on: 24. 03. 2018 17:05 »

.

Vielä tällä hetkellä Sinisten -nimikkeellä oleva Sampo Terho kieltäytyi jakamasta jussi-gaalan yleisöpalkintoa Louhimiehelle, kyllä pitäisi osata erottaa asiat ja asiat toisistaan eikä lähteä johonkin muka-moraaliseen leikkimiseen mukaan

Kulttuuriministeri Sampo Terho kieltäytyi luovuttamasta palkintoa Aku LouhimiehelleKulttuuriministeri Sampo Terho (sin) ja elokuvaohjaaja Aku Louhimies.


" Kulttuuriministeri Sampo Terho kieltäytyi luovuttamassa Jussi-gaalan yleisöpalkintoa Aku Louhimiehelle.
Jussi-gaalassa askelmerkit menivät uusiksi, kun tuli vuoro jakaa yleisöpalkinto. Patsaan sai ohjaaja Aku Louhimiehen Tuntematon Sotilas.

Palkinnon on perinteisesti jakanut kulttuuriministeri. Myös tuotantoyhtiö oli suunnitellut, että kulttuuriministeri jakaa tänä vuonna palkinnon.

Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin) oli läsnä tilaisuudessa. Hän ei halunnut luovuttaa Jussi-patsasta ohjaaja Aku Louhimiehelle.

Terho sanoo IS:lle, ettei hän halunnut jakaa palkintoa Louhimiehelle.

– Syy on mielestäni täysin itsestään selvä. Minun mielestäni tässä tilanteessa ei ole oikein, että kulttuuriministeri jakaa sellaisen viestin, että tämmöinen käyttäytyminen elokuvaohjauksessa on hyväksyttävää.

Terho sanoo olevan väärin, mitä ohjauksessa tapahtui.

– Louhimies käsitteli tilaisuudessa asiaa hienosti ja pahoitteli, mutta kulttuuriministeri ei voi lähettää sellaista viestiä, että tällainen käyttäytyminen on ok.

Onko kansa väärässä, kun se äänesti Louhimiehen elokuvalle Jussi-patsaan?

– Eihän kansa tiennyt äänestäessään tästä.

Tuotantoyhtiö Solarin Samuli Norhomaa kertoo IS:lle, että kun kulttuuriministeri ei suostunut jakamaan palkintoa, piti keksiä toinen palkinnon luovuttaja.

– Meidän suunnitelmamme menivät aika nopealla tahdilla uusiksi. Onneksi löytyi hyvä jakaja.

Ministerin korvasi MTV:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen."

https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005616586.html?ref=rss

.


Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #3 on: 24. 03. 2018 17:05 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #4 on: 23. 09. 2018 17:05 »
.

Sinisten ministeri Soini aiheutti pienen mittakaavan myrskyn eduskunnassa, syytöksiä mm. painostuksesta

Torkkupeitto-vieteriukotkin heräsi hei me ollaan äänestyksessä

Pääministeri Sipilä on varma, että Soini selviää eduskunnan äänestyksestä: ”Epäluottamusta ei tule”Pääministeri Juha Sipilä osallistui keskiviikkona Alma Media puoluejohtajatenttiin ennen lähtöään EU-huippukokoukseen Itävaltaan.

"Pääministeri Juha Sipilällä (kesk) on vankka luottamus siihen, että eduskunta ei kaada ulkoministeri Timo Soinia epäluottamuslauseella.

Edellytättekö keskustan kansanedustajilta ryhmäkuria tässä asiassa?

”En usko että kellään on mitään ongelmaa painaa tässä asiassa vihreää. Kun asia on käyty läpi, luottamus Soinin toimiin ulkoministerinä on kaikilla olemassa.”

Hallituspuolue sinisten puheenjohtaja Sampo Terho sanoi keskiviikkona Ylelle, että epäluottamuslause Soinille tarkoittaisi epäluottamusta koko hallitukselle. ”Jos Soini kaatuu, niin hallitus kaatuu”, Terho sanoi."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005834439.html

Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan on itsestään selvää, että ulkoministeri Timo Soiniin kohdistuva mahdollinen epäluottamusäänestys on myös hallituskysymys"– Sinisille on itsestään selvää, että kun yksi hallituksen ministeri saa epäluottamusesityksen, niin silloin koko hallitus on saanut epäluottamusesityksen. Jos Soini kaatuu, niin hallitus kaatuu. Jokainen ministeri on osa tätä yhteistä hallitusta, sanoo Sampo Terho Ylelle.

Eurooppa- kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho olettaa, että hallituskumppaneiden keskustan ja kokoomuksen kaikki kansanedustajat tukevat Soinia."

https://yle.fi/uutiset/3-10412703

Soini-äänestyksen erikoinen jälkipyykki - Orpo ärähti kokoomusedustajien painostamisesta, Pelkonen pahoitti mielensä tytöttelystä

perjantai 21.09.2018 klo 19:38

Kokoomus ei aio rangaista edustajiaan, jotka jättivät painamatta äänestysnappia.Petteri Orpo ei esitä äänestämisestä pidättäytyneille kokoomusedustajille rangaistuksia.

"Äänestyksen jälkeen Valtiosalissa nähtiin erikoinen jälkipyykki, kun kokoomuslaiset avautuivat siitä, miten heitä oli painostettu Soini-asiassa.

– Minua loukkaa kokoomuslaisten puolesta se, että käytetään sellaisia termejä, että kokoomus alistaa nuoria naisia. Joku sanoi vielä, että kokoomuksen naiset ovat nyrkin ja hellan välissä. Tämä on käsittämätöntä puhetta, valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuhahti.

Iltalehden tietojen mukaan sinisistä oli viestitetty ennen äänestystä keskustalle ja kokoomukselle, että hallitus kaatuu, jos yksikään hallituspuolueen edustaja äänestää Soinia vastaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ilmoitti äänestyksen jälkeen, että äänestyksestä pidättäytyneille edustajille ei ole tulossa rangaistuksia.

– Emme hyväksy vähättelyä edustajiemme arvopohjaa kohtaan. On käsittämätöntä, että pääministeri on todennut, että äänestyksen ei pitäisi olla kenellekään vaikeaa, Jokinen kommentoi tiedotteessa.

Myös Orpo sanoi, että hän haluaa ”voimakkaasti puolustaa kokoomuksen naisia ja heidän oikeuttaan ajatella itse”.

– Tästä muodostui sen kaltainen kysymys, että näin toimiminen äänestyssalissa on ymmärrettävää. Ilmassa oli selkeää painostamista.

”Puheita vähäteltiin tyyliin, että tytöt, ottakaa rauhallisesti”

Pelkonen sanoi Valtiosalissa, että heidän puheitaan on vähätelty.

– Tyyliin, että tytöt, ottakaa rauhallisesti, ei tässä ole kyse niin suurista asioista. Olen tyytyväinen, että Petteri Orpo tällaisen puheen tuomitsi."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/54f08eb4-7989-493c-b0cc-5e62190e846f_pi.shtml


Heti äänestyksen jälkeen kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen pomppasi seisomaan ja pyysi puhemies Paula Risikolta (kok) puheenvuoroa." – Rouva puhemies, äänestin väärin. Tarkoitukseni oli painaa Jaa-nappia, mutta painoin vahingossa uudelleen paikallaolonappia, Vartiainen totesi.

Kansanedustajan kommentit herättivät huvittuneisuutta eduskunnassa.

– Se on ihan hyvä nappi sekin, puhemies Risikko totesi napakasti, saaden naurun salissa yltymään."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005836278.html

« Last Edit: 23. 09. 2018 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #5 on: 16. 12. 2018 16:04 »
Sinisillä vauhdikkaita käänteitä

Siniset ja kansalaispuolue vaaliliittoon Kaakkois-Suomen piirissä — Iltapäivällä puoluehallitus päättikin toisin: Vaaliliittoon ei lähdetä

Sinisten 1. varapuheenjohtaja, ministeri Jari Lindström ilmoitti sähköpostiviestissään, että puoluehallitus päättää asiasta.
Sinisen tulevaisuuden Satu Ylönen ja Markku Siitari julkaisivat tiedon vaaliliitosta kansalaispuolueen kanssa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Kansalaispuolueesta paikalla olivat Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus.

"Sininen tulevaisuus ja kansalaispuolue ilmoittivat sunnuntaina yhteisestä vaaliliitosta kevään eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Iltapäivällä sinisten 1. varapuheenjohtaja, työministeri Jari Lindström ilmoittikin lähettämässään sähköpostiviestissä, ettei vaaliliittoon lähdetä.

— Puoluehallitus päätti, keskustelun jälkeen, että puolue ei lähde vaaliliittoon Kaakkois-Suomessa kansalaispuolueen kanssa. Lopullisen päätöksen asiassa tekee tämän tehdyn sopimuksenkin mukaisesti Sinisen Tulevaisuuden puoluehallitus ja sitä mandaattia se on nyt käyttänyt."

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/763ac3fe-767d-465a-a474-24c7afc65778Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #6 on: 25. 03. 2019 22:10 »
Maakuntalainen yritti toimittaa viestiä ministeri Soinille mutta ei aivan onnistunut siinä

Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla – poliisi otti ministeriä aggressiivisesti lähestyneen miehen kiinniTimo Soini kertoi ympärillä oleville ihmisille, että mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat lyöjän haltuun.


https://www.ksml.fi/kotimaa/Timo-Soinia-yritettiin-ly%C3%B6d%C3%A4-Korson-maalaismarkkinoilla-Vantaalla-%E2%80%93-poliisi-otti-ministeri%C3%A4-aggressiivisesti-l%C3%A4hestyneen-miehen-kiinni/1345848


<a href="http://www.youtube.com/v/d_-0xUyM4VY?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/d_-0xUyM4VY?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=d_-0xUyM4VY

« Last Edit: 25. 03. 2019 23:11 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Reply #6 on: 25. 03. 2019 22:10 »