Author Topic: Huolestuttavat yle uutiset  (Read 840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Huolestuttavat yle uutiset
« on: 18. 05. 2017 20:08 »
.

Yle ei nykymuodossaan kestä sinänsä asiatiedoiltaan täysin paikkansa pitävien grafiikkojen esittämistä vaan siellä aletaan mikromanageroimaanPäätoimittajalta: Kuusi päivää ristitulessa

"Faktat näyttivät olevan kunnossa: Tiedot oli saatu Terrafamen toimitusjohtajalta ja pääministerin sukulaiselta. Pääministeri itse ei ollut kommentoinut, mutta edellisen päivän Kansan Uutisista häneltä oli poimittu olennainen tieto: hän ei ollut tiennyt asiasta.

Pohdimme jutun oikeaa painoarvoa: olennaista on se, onko pääministeri toiminut jotenkin moitittavasti. Ainakaan toistaiseksi tiedossa ei ollut mitään sellaista. Tein päätöksen: osoitteleva grafiikka poistetaan. Sen kaikki olennaiset tiedot olivat tarkemmin jutussa. Sovimme, että asian painoarvo lähetyksissä pidetään maltillisena.

Tiesin, että tilanne on toimitukselle hankala. Kun pääministeri suuttuu, jokainen päätös on erityisen tarkkailun alla: Alistutaanko painostukseen? Toisaalta: Pitääkö juttu? Onko pääministerin kritiikki perusteltua?

Noin kello 17 matkapuhelimeeni saapui pääministerin tulinen tekstiviesti:

“Atte, Uutisissa sanottiin, että Katera Steel Oy on Sipilän isoisän perustama. Se on valhe. Nyt vien tämän julkisen sanan neuvostoon.”

Ymmärsin, että asia siirtyy uudelle tasolle. Olisi ainutlaatuista, että maan pääministeri kantelisi JSN:ään Ylen uutisesta.

Vastasin pääministerille tekstiviestillä: mahdolliset virheet ja väärät mielikuvat korjataan. Pyysin kuitenkin, että pääministeri itse kertoisi asioiden oikean tilan.

Sipilä soitti välittömästi ilmeisen kiihtyneenä. Hän toisti käsityksensä, että jutussa on virhe, ja vaati sen oikaisua.

Kerroin tilanteen Ylen uutiskeskuksessa tilannejohtamisesta vastaavalle sisältöpäällikölle.

Totesimme oikeastaan heti, että oikaistavaa olennaista asiavirhettä jutussa ei ole. Katera Steel itse kertoo verkkosivuillaan historiastaan ja perustajistaan samoin kuin jutussamme oli kerrottu."

http://yle.fi/uutiset/3-9526435


Ylen on uudistuttava

"Ylen riippumattomuutta arvioineen hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpään selvityksen mukaan sananvapaus on joutunut Yleisradiossa osin taipumaan poliittisen ohjauksen alle.

Nykytilanteeseen on päädytty muun muassa Ylen rahoituskiistojen, poliitikkojen vallankäytön ja Ylen johdon toimien vuoksi.

Poliittisen painostukseen taipumista on tapahtunut erityisesti Ylen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen johtamassa uutis- ja ajankohtaistoimituksessa, jossa työskentelee kolmannes Ylen noin 3000 työntekijästä.

Jotta Ylen riippumattomuus ja luottamus saadaan palautettua yleisön ja yhtiön oman väen silmissä, pitää Ylen johdon ja poliitikkojen ryhdistäytyä.

Sananvapauden kannalta on kestämätöntä, että poliitikot hamuavat yhä vahvempaa roolia Ylen strategian määrittelyssä, ja samaan aikaan Ylen johto lobbaa poliitikkoja yhtiön rahoituksen turvaamiseksi.

Professori Mäenpää esitti yhtenä jatkotoimenpiteenä, että Ylen riippumattomuus kirjattaisiin lakiin. Tämän lisäksi Ylen hallitus on jo pyytänyt toimitusjohtaja Lauri Kiviseltä käytännön ehdotuksia Ylen toiminnan parantamiseksi.

Pienellä pölyjen pyyhinnällä Ylen mainetta tuskin saadaan korjattua. Siihen tarvitaan kunnon kevätsiivous, jossa tarkastelun alle otetaan myös Ylen hallituksen sekä hallintoneuvoston roolit, sillä nykyisestä Ylen hallituksesta tai hallintoneuvostosta ei tunnu vastuunkantajia löytyvän."

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201705162200142117_pk.shtml

"Professori Olli Mäenpään Yle-selvityksessä todetaan, että Yle mukautui Terrafame-tapauksessa ulkopuoliseen suoraan vaikuttamiseen. Mäenpään mielestä uutis- ja ajankohtaisorganisaation vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen toiminta heikensi luottamusta Ylen journalistiseen riippumattomuuteen.

Mitä Yle-kohussa tapahtui?

Kohu Yleisradion ympärillä alkoi toimittaja Salla Vuorikosken kirjoittamasta jutusta, joka koski pääministeri Sipilän mahdollisia kytköksiä.

 Juttu julkaistiin Yle uutisten netissä perjantaina 25.11.2016 iltapäivällä, mutta sen jälkeen juttua muutettiin moneen kertaan."

http://yle.fi/uutiset/3-9618340

.
« Last Edit: 18. 05. 2017 21:09 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Huolestuttavat yle uutiset
« on: 18. 05. 2017 20:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavat yle uutiset
« Reply #1 on: 08. 09. 2018 15:03 »
.

Salaliittoteoreetikot ovat vuosia esittäneet että ihmisiä manipuloidaan "pimitetyillä" kuvilla (kuva näkyy niin lyhyen aikaa ettei ihmissilmä näe sitä suoraan)

Touko Aallon naama tuli jatkuvasti yllättäen ruutuun läpi Ylen pääuutislähetyksen

"Lähetyksen pääuutinen käsitteli puolueen suosion sulamista kolmanneksella vuoden aikana. Esillä olivat myös puheenjohtajan tekemiset: onko Aalto esillä liikaa siviilielämän tekemistensä vuoksi ja liian vähän poliittisena asiasisällön vuoksi?

Eduskunnassa Aalto ei kuitenkaan halunnut vastailla toimittajien kysymyksiin vaan ilmoitti menevänsä täysistuntoon puhumaan ilmastonmuutoksesta."Politiikan toimittaja Vesa Kallionpää puolestaan pohti, että josko vihreät ovat aloittaneet psykologisen piilovaikuttamiskampanjan.

     "Vihreät ovat aloittaneet psykologisen piilovaikuttamiskampanjan #yleuutiset tuella. @ToukoAalto vilahtelee kuvissa vähän joka toisessa jutussa... #tekniikka #oho
    — Vesa Kallionpää  (@VesaKallionpaa) 6. syyskuuta 2018"

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005819341.html


« Last Edit: 08. 09. 2018 15:03 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavat yle uutiset
« Reply #1 on: 08. 09. 2018 15:03 »