Author Topic: Tietokoneähky  (Read 3876 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #40 on: 13. 10. 2017 20:08 »
.

Tämän tiedon mukaan veispuukkikin olis kaatunut

Facebook on kaatunut – mitä ihmiset nyt tekevät?

Facebook on kaatunut – mitä ihmiset nyt tekevät?
Digi Viihdeuutiset 11.10.2017, 19:00 · Stara.fi
Jaa Facebookissa
Twiittaa

"Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on kasvanut reilusti yli miljardin käyttäjän yhteisöksi, jota on kuvailtu jopa internetiksi internetin sisällä. Nyt nettijätti on kuitenkin kaatunut. Palvelu on tällä hetkellä saavuttamattomissa monin paikoin, mutta raporttien mukaan ei kuitenkaan kaikkialla.

Noin kello 1815 Suomen aikaa alkaneet tekniset ongelmat ovat jättäneet Facebookin monien käyttäjien saavuttamattomiin erityisesti tietokoneiden selaimilla. Monet käyttäjät pääsevät lukemaan viestejä matkapuhelinten sovellusten kautta, mutta selainkäytön lisäksi myös esimerkiksi brändien sivujen päivitys on poissa pelistä.

Kuten yleensä tällaisissa tilanteissa, muut sosiaaliset mediat täyttyvät tilanteesta hauskalla tavalla irvailevilla päivityksillä ja meemikuvilla. Tässä maistiaisia niistä tuoreimmista, joissa toivotaan muun muassa Facebookin pikaista paluuta ja ihmetellään miten käyttäjät nyt vakoilevat toisiaan."

Shayla Raquel @shaylaleeraquel
Uh-oh. #Facebook is down. WHAT DO WE DO?Facebook crash forces public to resort to traditional stalking methods http://chaser.com.au/world/facebook-crash-forces-public-to-resort-to-traditional-stalking-methods/ … #facebookdown #facebookWhen Facebook is your life and it goes down. #Facebookhttps://www.stara.fi/2017/10/11/facebook-on-kaatunut-mita-ihmiset-nyt-tekevat/

.
« Last Edit: 13. 10. 2017 20:08 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #40 on: 13. 10. 2017 20:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #41 on: 05. 01. 2018 10:10 »
.

Gadget -osastolta palikat joilla saa audiovideota eri muodoissa esim. pc -> android tv / android tv box (jotkut ominaisuudet saattaa vaatia "pro"-ominaisuuden)

 

 

 

WaxRain Sender / Receiver

bonuksena ihan kiva esittely bluetooth- fm lähettimestä vanhempiin ajoneuvoihin

<a href="http://www.youtube.com/v/1PF4xJgVMAY?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/1PF4xJgVMAY?version=3&amp;autohide=1</a>

Bluetooth FM Transmitter for Car


EDIT : vielä tällainen kiva audiovisual nettikilke ennen kuin threadi menee kiinni

http://www.filmon.com/tv/


.
« Last Edit: 05. 01. 2018 11:11 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #42 on: 05. 01. 2018 21:09 »

.

Musiikkialan ammattilaiset hamstraavat nyt kuulokkeita, joita Lidl myy 8 eurolla: ”Minulla on niitä ainakin kuudet”

Tuottaja-äänittäjä Janne Haavisto on hankkinut itselleen Silvercrestin halpiskuulokkeita. Hänen kollegansa Mikko Karmila olisi valmis käyttämään samoja kuulokkeita jopa studiotyöskentelyssä.Halpoja kuulokkeita on tarjolla runsaasti, mutta Lidlissa myynnissä olevista Silvercrestin kuulokkeista on tullut muusikkopiirien suosikkeja

"Suomen muusikkopiireissä kiertää sana halvoista kuulokkeista, jotka ovat hintaansa nähden hämmentävän laadukkaat.

Ne ovat Silvercrest-merkkiset ja niitä voi ostaa Lidlistä 7,99 eurolla.

Kuulokkeet kulkevat monilla mukana jatkuvasti ja uusia joutuu ostamaan usein, koska ne kuluvat, hajoavat tai häviävät käytössä.

Erityisesti näin tapahtuu musiikkialan ammattilaisilla. Sen takia monet heistä suorastaan hamstraavat Silvercrestin kuulokkeita.

Niin on tehnyt esimerkiksi tuottaja-äänittäjä Janne Haavisto, joka soittaa myös rumpuja J. Karjalaisen bändissä. Lisää Haaviston urasta voit lukea tästä linkistä.

”Moni tuttu on käynyt ostamassa kerralla neljät kuulokkeet. Minulla niitä on ainakin kuudet”, Haavisto kertoo.

”Useampi alan tuttu on myös sanonut, että ne pärjäävät kivasti vertailussa satasen luureihin.”

Yksi vertailua suorittaneista on tuottaja-miksaaja-äänittäjä Mikko Karmila, joka on tehnyt levyjä muun muassa Nightwishille, Kotiteollisuudelle, Children of Bodomille ja Lordille. Hän osti Lidlistä parisen viikkoa sitten ”ällöttävän vihreät” Silvercrestin kuulokkeet.

Halpoja kuulokkeita on tarjolla monissa muissakin liikkeissä, esimerkiksi Gigantti ja Verkkokauppa.com myyvät Philipsin SHP1900-mallin kuulokkeita 9,90 eurolla.

Nappikuulokkeita saa toki vieläkin halvemmalla, mutta ne ovat oma lukunsa.

Karmilan ystävistäkin monet ovat hamstranneet nimenomaan samoja Lidlin kahdeksan euron kuulokkeita.

”Yleensä tämän tasoiset kuulokkeet maksavat vähintään kolme–neljäkymppiä. Siihen voi verrata ihan kevyesti, eivät ainakaan äänenlaadun puolesta häviä ollenkaan”, Karmila sanoo.

Mikä Silvercrestin halpiskuulokkeista sitten tekee niin laadukkaat?

Ne ovat melko tavanomaisen näköiset: kaari ja noin puolitoistametrinen johto ovat kangaspäällysteisiä, värivaihtoehtoja on vaaleanpunaisesta mustaan ja pyöreissä muovisissa kaiutinkupeissa on keinonahkapehmuste.Silvercrestin kuulokkeita on monissa eri väreissä.

”Taajuusbalanssi on yllättävän hyvä, hieman bassovoittoinen, mutta ei mitään isoja piikkejä, ehkä diskantissa joitain kuoppia. Saundi on vähän alapäävoittoinen, mutta se voi olla joidenkin mielestä vain hyvä, että saundi on sellainen” kuuluu Karmilan ammattilaisanalyysi.

Lyhyempi arvio kuuluu näin: ”Ei niissä mitään varsinaista vikaa ole.”

Johdotkin vaikuttavat Karmilan mukaan kestäviltä. Ainoa varsinainen moite tulee siitä, miten kuulokkeet istuvat päähän.

”Eivät nämä ole erityisen mukavat päässä, mutta menettelevät lyhyitä aikoja”, Karmila sanoo.

Haavisto on samoilla linjoilla. ”Mutta riippuu tietysti vähän kaalista, kenen palloon ne osuu.”

Haavisto kuuli Silvercrestin kuulokkeista ensimmäistä kertaa jo noin vuosi sitten. ”Silloin muusikkojengi hämmästyi siitä, että Lidlistä saa luureja ja siitä, kuinka onnistuneet ne ovat."

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005513935.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=1b183b39fe31f74013ddf32a056cc9be

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #43 on: 21. 01. 2018 21:09 »
.

Ampparit uutiskeräin muuttui raskaammaksi vanhemmille laitteistoille

Muita uutiskeräimiä mm.  high.fi  ja  rbot.fi

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #43 on: 21. 01. 2018 21:09 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #44 on: 29. 03. 2018 19:07 »
.

Takavuosien pakkomiellehanke kuitua kyliin vaikka väkisin on yksi surullisia vaiheita jossa ei vältytty rikollisiltakaan sivujuonteilta

Varma merkki huijauksesta on että a) olette tyhmiä jos ette lähde tähän b) tällä on kauhea kiire ja voitte menettää kaiken

Laajakaista oraville? Poliitikkojen lempihankkeessa netti yhteen taloon on maksanut jopa kymmeniätuhansia

"Laajakaista kaikille" on kaunis, mutta kallis ajatus. Keski-Suomessa laajakaistahanke johti tulikivenkatkuiseen riitaan ja rikosilmoituksiin. Hanke velkaannutti pieniä kuntia, eivätkä kaikki asukkaat koskaan saaneet tilaamiaan nettiyhteyksiä.

Bisnestä syrjäseudulla

Sotkuun ei ole yhtä ainoaa syytä, mutta sen syntyhetki löytyy noin kahdeksan vuoden takaa. Tuolloin keskustan Matti Vanhasen johtama hallitus linjasi, että jokaisen suomalaisen ulottuville pitää vuoden 2015 loppuun mennessä saada todella nopea eli sadan megabitin laajakaista.

Keskusta on puolueena ollut huolissaan juuri Saarijärven kaltaisista seuduista. Kymmenentuhannen asukkaan Saarijärvi on tosin kaupunki, mikä tuntuu Rusasen työhuoneen ikkunasta katsottuna vähän hassulta. Eihän keskustassa ole edes liikennevaloja. Vajaa puolet väestä elää kylissä.

Aluepolitiikan tavoite on ollut, että niin voisi olla myös jatkossa. Ettei kaikkien tarvitsisi muuttaa pääkaupunkiseudulle, vaan että syrjäkylälläkin voisi elää ja tehdä jopa bisnestä.

Vanhasen hallituksen idea oli, että laajakaistahankkeiden rahoitus hoidettaisiin kolmeen pekkaan: EU:n, kuntien ja kaupallisten toimijoiden kesken. Kotitaloudet ja yritykset saisivat runkoverkon alle kahden kilometrin päähän kiinteistöistä. Loppumatka rahoitettaisiin muuten – lähinnä kiinteistön omistajan omasta pussista.

“Verkko salattiin tukirahojen toivossa”

Syrjäseutujen nettiyhteyksistä oltiin oltu huolissaan jo ennen Vanhasen hallitusta. Vuonna 2008 Saarijärvellä juotiin jo kakkukahveja. Juhlan aihe oli Soneran rakentaman verkon valmistuminen vuosien urakan päätteeksi. Tietoliikenneyhteydet yli 50 kylään tuovaan hankkeeseen annettiin julkista tukea miltei 700 000 euroa.

Ajamme Asko Hackzellin perässä mutkittelevaa pikkutietä Saarijärven Häkkilän vanhalle kyläkoululle.
– Siinä se on, kyläverkon pää, Hackzell sanoo ja osoittaa lumihangen keskellä pilkottavaa mustaa kaapelia.

Kaapelin vieressä seisovan metallitolpan juuressa kasvaa pieniä puuntaimia.

– Tässä näkyy männyn vuosikasvaimet. Siitä voi laskea, kuinka monta vuotta se on ollut siellä käyttämättä.

Hackzell on eläkkeellä oleva poliisi, joka on tehnyt kuntapolitiikkaa perussuomalaisten riveissä. Hän on hankkinut itselleen hankalan ihmisen maineen syyttämällä muun muassa virkamiehiä väärinkäytöksistä laajakaistahankkeen yhteydessä.

– En minä ilkeyttäni tätä tee. Haluan vain, että veronmaksajien rahaa ei tuhlata. Ei ole mitään valtion tai EU:n rahaa, vaan se on meidän kaikkien veronmaksajien yhteistä rahaa. Ei sitä pidä tällä tavalla kaivaa maahan pitkin korpia.

Hackzell katsoo, että männyntaimien reunustama tolppa kertoo petoksesta. Tämän epäilyn hän on muiden aktiivien kanssa kirjannut myös rikosilmoitukseen. Sen mukaan vanha kyläverkko salattiin, jotta päästäisiin uusien tukirahojen toivossa pykäämään uutta hanketta.

Keski-Suomen liiton järjestämässä kilpailutuksessa ainoa kiinnostunut oli piskuinen Kuuskaista-osuuskunta Etelä-Pohjanmaalta. Ei näkynyt Soneraa, tai Elisaa. Jälkiviisaasti voi kysyä, eikö hälytyskellojen olisi pitänyt soida.

– Kyllä olisi pitänyt, myöntää Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen. 


Samoilla linjoilla on Kuuskaistan nykyinen toimitusjohtaja Tapio Saarinen.

– Haja-asutusalueella rakennettavat yhteyksien etäisyydet ovat erittäin pitkiä. Verkon rakentaminen tulee kalliiksi. Investoinnin takaisinmaksuaika on pitkä – liian pitkä pörssiyhtiölle. Sen takia ne eivät varmaan lähteneet näihin hankkeisiin mukaan, Saarinen arvioi.

Laajakaista on suomalaiskunnissa kallista lystiä. Jos oikein huonosti käy, kunnissa voidaan myös joutua maksamaan lainoja, joita ne ovat taanneet laajakaistoja rakentaneille osuuskunnille.

– Saarijärvi ei onneksi ehtinyt antaa takauksia, ennen kuin rahoitus lopetettiin. Takaushan on lopulta kuin oma velka. Se on vain maksettava, Saarijärven kaupunginjohtaja Rusanen hymähtää.

Pohjois-Savossa pieni Rautavaaran kunta sai tässä kuussa pankista ikävää postia. Laajakaistaa rakentaneen osuuskunnan takausvelkaa vaadittiin maksettavaksi lyhyellä varoitusajalla kaikkiaan 1,8 miljoonaa euroa. Kunnan tilillä rahaa ei ollut, joten maksut päätettiin hoitaa lainalla.

4G vienyt voiton

Keskisuomalainen Hankasalmen kunta jätti kitkerän palautteen, kun Vanhasen hallituksen aloittamaa hanketta arvioitiin vuonna 2013. Hankasalmi ei ollut uskaltanut lähteä Kuuskaistan kelkkaan, mutta koska hanke oli kilpailutettu maakunnassa, muutakaan ei ollut tarjolla.

Jos haja-asutusalueilla toiminta ja rakentaminen julkisen tuen jälkeen olisi toimijoille kannattavaa, miksi ihmeessä esimerkiksi Elisa ja Sonera eivät ole tehneet kuin hyvin harvoissa tapauksissa tarjouksia maakuntaliittojen järjestämissä kilpailutuksissa?

Hankasalmen kunnan lausunto 5.8.2013

Kunta epäili, että isot operaattorit tiesivät jo uusien teknologioiden kehittymisen pesevän laajakaistan.

Osin niin on käynytkin. Kotitaloudet eivät välttämättä ota valokuituliittymää, vaikka se on tuotu kotinurkille. Noin tuhannen euron liittymähinnan ja muiden kulujen rinnalla langaton 4G-yhteys voi viedä voiton. Liikenne- ja viestintäministeriöstä arvioidaan, että laajakaistaan on tarttunut 30–50 prosenttia niistä kotitalouksista ja yrityksistä, joiden ulottuville verkko on viety."

https://yle.fi/uutiset/3-8775816

Julkaistu 21.02.2014 12:55

Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

"Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut seinäjokelaisen mieshenkilön väärennyksestä ja törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vankeusrangaistus on ehdollinen, ja koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

Toinen seinäjokelainen mieshenkilö tuomittiin väärennyksestä sekä avunannosta törkeään petokseen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vankeusrangaistus on hänelläkin ehdollinen, ja myös tässä tapauksessa koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

Käräjäoikeus velvoitti tuomitut yhteisvastuullisesti maksamaan korvauksena rikoksella aiheuttamistaan vahingoista Alavuden kaupungille, Ähtärin kaupungille, Kuortaneen kunnalle, Soinin kunnalle, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymälle ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle yhteensä vajaat 285 400 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista he maksavat korvauksena 3 650 euroa.

Niin ikään tuomitut määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksena rikoksella aiheuttamastaan vahingosta Alajärven kaupungille reilut 16 200 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista kaksikko maksaa korvauksena 611 euroa.

Tuomituista toinen on verkko-osuuskunta Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja ja toinen on atk-alan yrityksen työntekijä.

Kuuskaistalla ei ole tekemistä nyt käräjäoikeudessa käsitellyn asian kanssa, sillä oikeusjuttu liittyy runkoverkkopalveluita tarjoavaan 6nettiin."

Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

.
« Last Edit: 29. 03. 2018 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #45 on: 31. 03. 2018 15:03 »
.

Parasta netissä on ehkä ammattilaisten suorittamat vertailut esim. tässä testaillaan kolmea pop- digitaalisähköpianoa

Yamaha P115 vs Roland FP30 vs Casio PX160 Portable Piano Buyers Guide UK

<a href="http://www.youtube.com/v/lJMdh3lk0d0?version=3&amp;autohide=1&amp;start=126" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/lJMdh3lk0d0?version=3&amp;autohide=1&amp;start=126</a>

https://www.youtube.com/watch?v=lJMdh3lk0d0&feature=youtu.be&t=2m6s

Parhaat digitaalipianot alkaa olla jo parempia pianoina kuin mekaaniset pianot niin se kehitys kehittyy tarkkana vain pitää olla hankinnassa

Roland FP-30 SuperNATURAL Digital Piano

<a href="http://www.youtube.com/v/1GsglbNemhA?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/1GsglbNemhA?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=1GsglbNemhA

.
« Last Edit: 31. 03. 2018 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #46 on: 17. 04. 2018 18:06 »
.

Eri puolilla maailmaa käynnissä jättimäinen kyberhyökkäys? – USA, Britannia ja Australia syyttävät Venäjää

Yhdysvallat ja Britannia syyttävät Venäjän hallintoa maailmanlaajuisen kyberhyökkäyksen organisoimisesta, kirjoittaa  The Guardian . Hyökkäyksen tavoitteena vaikuttaisi olevan vakoilu, informaation varastaminen sekä tulevien kyberiskujen valmistelu.

Yhdysvaltojen ja Britannian viranomaiset antoivat hyökkäyksestä poikkeuksellisesti yhteisen varoituksen.  The Guardianin   mukaan myös Australia on nyt liittynyt samaan joukkoon ja osoittaa niin ikään syyttävällä sormella Kremlin suuntaan.

Yhdysvaltojen ja Britannian  lausunnon mukaan  Venäjän hyökkäykset ovat kohdistuneet verkkolaitteisiin kuten reitittimiin ja kytkimiin sekä palomuureihin ympäri maailman. Murrettuja reitittimiä on käytetty välistävetohyökkäyksiin (man-in-the-middle attack).

"Iskemme takaisin ja iskemme kovaa", totesi puolestaan Valkoisen talon kyberturvallisuusvastaava Rob Joyce.

Joycen mukaan Venäjän masinoimaksi epäillyssä kyberoperaatiossa ei voi olla kyse vastatoimenpiteestä USA:n, Britannian ja Ranskan hiljattain suorittamalle Syyria-iskulle, sillä hyökkäykset ovat jatkuneet jo kuukausien ajan."

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/venajalla-kaynnissa-jattimainen-kyberhyokkays-usa-britannia-ja-australia-syyttavat-kremlia-6720760

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/toimiiko-siella-kohta-enaa-mikaan-venaja-esti-taas-1-2-miljoonaa-ip-osoitetta-maalitauluna-yksi-palvelu-6720745

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #47 on: 11. 07. 2018 20:08 »
.

Tämä yle.fi -aplikaatio on muuten ihan kiva ja kannatettava mutta siinä ei ole huomioitu hybrid-digiboksin käyttäjiä lainkaan sivut ei skaalaudu vaakatasoon oikein mikä on vähän outoa sikäli kun on selkeästi televisioteknologiaan liittyvä ohjelmisto (puhelimessa ei käänny vaakaan lainkaan mutta digiboksisssa on pakotettu vaakasuunta).Ylen parhaat sisällöt uudessa raikkaassa paketissa

    "Pysy kärryillä päivän puheenaiheista ja mielenkiintoisista ilmiöistä
    Löydä Suomen luotetuimmat uutiset
    Rentoudu ja viihdy monipuolisten sisältöjen parissa
    Osallistu ja vaikuta suoriin lähetyksiin äänestämällä!

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia!"  Lähetä ne tänne!


https://sovellus.yle.fi/

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #47 on: 11. 07. 2018 20:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #48 on: 12. 07. 2018 00:12 »
.

Tällä aplikaatiolla on epäkiitollinen tehtävä palauttaa androidin tehdasasetukset ja samalla tuhota myös itsensä mutta muuta mahdollisuutta ei enää ole jos mihinkään asetuksiin ei enää  pääse käsiksi normaalia kautta

Ja kuten tuolla lukee selkeällä lontoonkielellä backupit on oltava tehtynä tätä ennen - mieluiten aina ulkoiselle muistikortille jos mahd.One Tap Factory Reset - Wipe Cache Partition

The description of One Tap Factory Reset - Wipe Cache Partition

"This app allows to easily factory reset your Android device in one tap. There are a many reasons why you might need to factory reset your Android phone or tablet. Your smartphone might be overloaded with apps and running slow, or you've downloaded an update that has made a lot of functionality troubles to your phone. You can also reset to the factory settings if you want to sell your phone or tablet before giving it to someone else.

The app is made to simplify the factory reset process for your Android phone. It can be useful if you have lost access to recovery mode.

In just one tap, you will make a master reset that will wipe both data and cache partitions.

WARNING

Before using this app, you must know that a factory reset will erase all the data on your phone. If you haven't backed up your data (contacts, pictures, videos, etc.), you should do so now."

https://apkpure.com/one-tap-factory-reset-wipe-cache-partition/factoryreset.iutilities.com.ontapfactoryreset

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #49 on: 24. 07. 2018 16:04 »
.

Helteiden kunniaksi tällainen Wiikon winkki laita windows standby -tilaan ja säästä sähköä ja lämpöä, eli luo pikakuvake vaikka työpöydälle :%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState

nimeksi vaikka Windows Standby, nopeasti virransäästötilaan  kuvakkeesta

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #50 on: 26. 07. 2018 09:09 »
.

Mielenkiintoinen selvitys eri linux jakeluiden resurssikulutuksista, koko juttu luettavissa linkin osoitteesta alhaalla

Moksha / Enlightenment -perustaiset ovat hankalia aloittelijan käyttää työpöytäkäytössä, ja esim. Zorin OS lite vastaa tuota LXDE -kulutusta ei ole niin resurssisyöppö kuin "täysversio"

Linux Mint vs Ubuntu: 15 Facts To Know Before Choosing The Best One

Linux Mint or Ubuntu, Which one is Better?

"Parhaita Linux-tiloja uuden pojalle pyydetään kaksi leiriä. Yksi leiri on niitä, jotka ovat tech-savvy tweakers, osaa paljon tekniikasta, tietokoneesta ja haluavat nyt tutustua Linuxiin ensimmäistä kertaa ja pitävät avoimen lähdekoodin ohjelmiston liikkeen käsitteestä.

Toisaalta on toinen leiri, ei tiedä paljon Linuxista, mutta haluaa asentaa tuoretta kopiota vanhoihin laitteisiin, jotka antavat uuden elämän tai haluavat siirtyä Windows- tai Mac-tietokoneesta ja haluavat saada vapauden maku. Nämä kaverit eivät välitä räätälöimisestä tai tweaksista Linuxissa, ja he haluavat paremman ja sileämmän tietokonekokemuksen."

System RequirementsMint työpöytä perinteinen windows-mainen

"Linux Mint sisältää useita Linux-työympäristöä, mutta Cinnamon oletuksena. Tämä DE on enemmän kuin Windowsin käyttöliittymä, jossa alaosassa oleva paneeli, kantoraketti vasemmassa alakulmassa ja järjestelmäilmoitus oikealla. Voit nähdä kaiken aktiivisen sovelluksen ikkunan alaosassa."Linux Mint työpöytä.


Ubuntun työpöytä on enemmän mäccimäinen, valikot oletuksena yläreunassa

"Toisaalta Ubuntun mukana tulee oletusarvoinen Unity, kuten Gnome-versio sekä erilaiset työpöytäympäristöt, kuten Budgie, KDE, XFCE jne. Se tarjoaa yhteistä telakointipaneelia oikealla ja yläpalkki, joka koostuu ilmoitusalueesta ja sovellusikkunan integroinnista paneeli. Löydät kaiken aktiivisen sovelluksen telakointipaneelista. Tätä telakointipaneelia voidaan siirtää joko alhaalta tai vasemmalta muutamilla tweaksilla Ubuntu Gnome Tweak Toolsin avulla."Ubuntu työpöytä.

"Kummassakin järjestelmässä on täydellinen ohjelmistonhallintajärjestelmä. Ubuntu Software Center näyttää hieman hitaammin ja vie huomattavia resursseja kuormitukseen. Verrattuna tähän, Linux Mint-ohjelmiston hallinta on nopeaa, nopeaa ja suoraviivaista. Molemmat distrot tarjoavat erilaisia ​​ohjelmistoja eri luokkiin, joiden avulla käyttäjät voivat valita oikean sovelluksen helposti."Selaa sovellusta Ubuntun ohjelmistokeskuksessaLinux Mint Software Manager

Ohjelmistorähteet hyödyllisillä vaihtoehdoilla

"Linux Mintin ja Ubuntun mukana tulee ohjelmistolähteiden työkalut ja hallinta, mutta Linux Mint on paljon parempi ja tarjoaa enemmän käytettävyyteen vaihtoehtoa aloittelijalle. Joskus aloittelijat sekaantuvat PPA-arkistoihin asennettaessa kolmannen osapuolen Linux-ohjelmistoa. Niinpä valintaprosessien palauttaminen oletusarvoksi on kätevää tässä tilanteessa."Linux Mint-ohjelmiston lähde

"Linux Mint loistaa tarjotessaan tämän nollausvaihtoehdon. Lisäksi Linux Mintilla on erillinen PPA-hallintavälilehti helpottamaan hallintaa. Lisäksi Linux Mint tarjoaa mahdollisuuden korjata useita yleisiä päivitysongelmia huolto-välilehdessä automaattisesti. Ubuntussa ei ole kaikkia näitä hienoja hyödyllisiä vaihtoehtoja."

Ubuntu Users Official Group (Linkedin)

https://www.ubuntupit.com/linux-mint-vs-ubuntu-15-facts-to-know-before-choosing-the-best-one/

.
« Last Edit: 26. 07. 2018 10:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #51 on: 29. 07. 2018 23:11 »
.

Yksi ehkä parhaita dokumentteja varhais-internetin historiasta joka siis ulottuu jo pitkälle 60-luvulle mistä muuten juontaa esim. se miksi lähettäjänimi on helppo väärentää sähköpostin lähettäjäkenttään


Dokumenttiprojekti: Lo and Behold (S): 23.07.2018 06.00
"Werner Herzogin palkittu ja kiehtova dokumentti tietotekniikan ja internetin historiasta ja tulevaisuudesta"


https://areena.yle.fi/1-3905692

"Yksi aikamme suurimmista vallankumouksista sai alkunsa Kalifornian yliopiston kampuksella Los Angelissa. Vuonna 1969 oli käsillä internetin syntyhetki.

Yhtä kampuksen tiederakennuksista pidetään internetin syntypaikkana. Asianmukaisesti entisöidyssä huoneessa seisoo kaappi, joka on ensimmäinen internetiin kuulunut kone.

Ohjaaja Walter Herzogin kymmeneen osaan jaettu dokumenttielokuva kertoo tietotekniikan ja internetin historiasta sekä tulevaisuudesta."

Dokumenttiprojekti: Lo and Behold – matka internetin historiaan ja tulevaisuuteen

.
« Last Edit: 29. 07. 2018 23:11 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #52 on: 29. 12. 2018 18:06 »
Vähän ehkä distöörping video (tai sitte ei)  Bill Gatesistä ja mediacenterin käynnistymisvaikeuksista (Who is in CHARGE?, )

Bill Gates Conan O'Brien

<a href="http://www.youtube.com/v/YMFYOzg_VWY?version=3&amp;autohide=1&amp;start=18" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/YMFYOzg_VWY?version=3&amp;autohide=1&amp;start=18</a>

https://www.youtube.com/watch?v=YMFYOzg_VWY&feature=youtu.be&t=18s

Mediacenter for XP 2005 esittelyä, harmi ettei tätä juuri kehitelty pitemmälle. Samat ominaisuudet vähän toisessa muodossa löytyi myös Windows Mediaplayer Networking sharing toiminnoista (DLNA jakaminen).

Windows Media Center XP 2005

<a href="http://www.youtube.com/v/ZtGujgeGFPs?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/ZtGujgeGFPs?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=ZtGujgeGFPs

Xbox 360 As A Windows Media Center Extender

<a href="http://www.youtube.com/v/hwX5AGVF1dY?version=3&amp;autohide=1&amp;start=53" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/hwX5AGVF1dY?version=3&amp;autohide=1&amp;start=53</a>

https://www.youtube.com/watch?v=hwX5AGVF1dY&feature=youtu.be&t=53s

« Last Edit: 29. 12. 2018 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #53 on: 24. 01. 2019 16:04 »
Pienen mittakaavan kokeiluja onnistuuko Plex-tv:n kanavia putkittaa vlc:n soittolistaan ja onnistuihan se vaikka konsoli-ikkunat hyppelehti kuin Orpo eduskunnan puhujapöntössä    noh kaikki ei tietenkään toiminut mutta ehkä kehittelyn arvoinen idea jossakin muodossa

« Last Edit: 24. 01. 2019 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #54 on: 31. 01. 2019 15:03 »
Puhelimesta saattaa kuulua piippauksia jos on ladannut 112 sovelluksen

Hätäkeskuslaitoksen vaaratiedotteet alkavat piipata puhelimessaVaaratiedotteet julkaistaan 20 kilometrin säteellä tapahtumapaikasta.

"Viranomaisten vaaratiedotteet saa tästä lähtien myös merkkiäänenä puhelimeen, tiedottaa Hätäkeskuslaitos. Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -mobiilisovellusta on päivitetty siten, että vaaratiedotteita tulee näkyviin puhelimen näytölle ja samalla puhelimesta kuuluu vaaratiedotteen merkkiääni.

Vaaratiedotteet julkaistaan 20 kilometrin säteellä tapahtumapaikasta, ellei tiedottava viranomainen toisin päätä. Ilmoituksen vaaratiedotteesta saa myös tullessaan alueelle, missä vaaratiedote on voimassa. Merkkiääni kuuluu, mikäli asetukset sallivat sen ja puhelimessa on ääni päällä.

– Kyseessä on lisäpalvelu viralliselle vaaratiedotteelle, kertoo sovellusasiantuntija Sami Suomalainen Hätäkeskuslaitoksesta.

Laki velvoittaa Hätäkeskuslaitoksen välittämään viranomaisten antamat vaaratiedotteet Ylelle. Viime vuonna se ryhtyi julkaisemaan vaaratiedotteet myös sosiaalisen median kanavilla sekä 112.fi-sivustolla.

Etuna avunsaannin nopeus

Puhelimeen tulevan vaaratiedotteen pääsee lukemaan klikkaamalla ilmoitusta tai sovelluksen yläkulmasta aukeavaa valikkoa. Valikosta näkee kaikki voimassa olevat vaaratiedotteet, mahdolliset jatkotiedotteet sekä vaara ohi -tiedotteet. Tiedotteen kieli on suomi tai ruotsi sen mukaan, minkä kielen käyttäjä on sovellukseen määritellyt.

Vaaratiedotteen saamiseksi puhelimeen käyttäjän tulee päivittää  112 Suomi -sovelluksensa.   Samalla sovellus tulee avata tai käynnistää uudelleen, jotta tiedotetoiminto käynnistyy. Lisäksi on annettava sovellukselle lupa seurata sijaintia sovelluksen ollessa suljettuna.

112 Suomi -sovelluksella on Hätäkeskuslaitoksen mukaan tähän mennessä yli 1,5 miljoonaa latausta. Se on tarkoitettu hätänumeroon soittamiseen ja hätäpaikannukseen. Sovelluksen keskeisin hyöty on Hätäkeskuslaitoksen mukaan se, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. "

https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/hatakeskuslaitoksen-vaaratiedotteet-alkavat-piipata-puhelimessa-1.2862598


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #55 on: 13. 02. 2019 12:12 »

Explorer-selaimesta ei päästä eroon edes sairaaloissa, vaikka Microsoft toivoo kaikkien luopuvan siitä

Osa sairaaloiden elintärkeistä tietokonesovelluksista toimii vain Explorerilla. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä oletusselaimena on Internet Explorer 11.

"Teollisuudessa ja julkisella sektorilla käytetään erikoissovelluksia, jotka toimivat vain Internet Explorerilla. Tällaiset legacy-järjestelmiksi nimitetyt sovellukset ja ohjelmistot ovat olleet käytössä sellaisenaan kauan, koska niitä ei ole aikoinaan suunniteltu päivitettäväksi uusiin tietokoneympäristöihin ja käyttöjärjestelmiin.

”Internet Explorerista ei päästä eroon vielä lähitulevaisuudessa”, Kyberturvallisuus­keskuksen tietotekniikka-asiantuntija Markus Happonen sanoo.

Explorerin kautta käytetään muun muassa terveydenhuollon ja sairaaloiden järjestelmiä. Happosen mukaan selain ei ole kuitenkaan lisännyt oleellisesti tietoturvariskiä.

”Explorerin uusimmalle versiolle on tuki voimassa, ja siihen tulee vielä tietoturvapäivityksiä.”

Käytännössä yritykset ja laitokset, jotka joutuvat yhä jatkamaan Explorerin käyttöä ovat ottaneet rinnalle myös uudenaikaisempia selaimia.

”On tilanteita, joissa Internet Explorerin käyttö rajoittuu vain niihin sovelluksiin, jotka toimivat vain Explorerilla.”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sairaaloissa ja toimipisteissä on yhteensä noin 25 000 työasemaa, ja niissä 98 prosentissa on oletusselaimena Internet Explorer 11. Jotkut terveydenhuollon sovellukset vaativat toimiakseen Explorerin vanhemman version.

”Husissa on on käytössä yli 300 web-pohjaista sovellusta, joista osa on kriittisiä toiminnan kannalta ja edelleen selainversiosta riippuvaisia”, Husin tietohallintojohtaja Pertti Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan Internet Explorer ei ole sen turvattomampi kuin mikään muukaan selain. Husissa selvitetään kuitenkin vaihtoehtoja Explorerille, mutta kokonaan toiseen selaimeen siirtyminen ja erikoissovellusten yhteensopivuuden varmistaminen on työläs ja aikaa vievä urakka"

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000006000011.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=0&utm_source=tf-other&share=948580355dbad910e6be9422c76c5394


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #56 on: 09. 03. 2019 20:08 »
E-kirjat on julkaisumuoto jossa kirja on sähköisessä muodossa luettavissa
Myös erityisiä e-kirja lukijoita on olemassa tähän tarkoitukseen

 Sovellukset

"Jos sinulla ei ole erityistä e-kirjan lukulaitetta, tarvitset e-kirjan lukemista varten sovelluksen. Esimerkiksi tablet-laitteilla sovellus saattaa olla jo valmiiksi laitteella."

Windows-käyttäjät
Adobe Digital Editions  http://www.adobe.com/products/digitaleditions/

Mac-käyttäjät
Adobe Digital Editions   http://www.adobe.com/products/digitaleditions/

Linux-käyttäjät
FBReader   http://www.fbreader.org/downloads.php

Android-käyttäjät
Google Kirja
Aldiko   http://www.aldiko.com/

iPhone, iPad
iBooks   http://www.apple.com/ipad/built-in-apps/

(tiedot) https://kauppa.intokustannus.fi/e-kirjat/


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #57 on: 19. 03. 2019 15:03 »

Telakka-mallinen näppäimistö androidille - ipadille ym tehty mahdollisimman all-in-one malliseksi.  Kokoa ja painoa on jonkin verran joten ei ihan mukana kannettava, toimii parhaiten telakka-moodissa eli näppis on samasssa paikassa el ei siirrellä jatkuvasti.  Ei myöskään lataa laitteita joten valmistaja/malli -kohtaiset saattaa olla parempia joissakin kohdin. Hiiriosoitus tarvitsee edelleen osoittelua suoraan laitteeseen tai pitää olla erillinen hiirilaite.

Logitech K480 Multi Device Bluetooth Keyboard Review

<a href="http://www.youtube.com/v/7BcpKW7A5hM?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/7BcpKW7A5hM?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=7BcpKW7A5hM


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #58 on: 28. 03. 2019 16:04 »

Tästä videosta opimme ainakin sen ettei kannata hankkia mitään laitetta mistä ei saa akkua irti

All Samsung Galaxy Phones: Black Screen/ Cant See Screen / Display Not Coming On?

<a href="http://www.youtube.com/v/NTq_pZeeo8Q?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/NTq_pZeeo8Q?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=NTq_pZeeo8Q


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #59 on: 07. 04. 2019 15:03 »
Kansanedustajan tärkein työväline ? Älypuhelin, tabletti, kannettava? Ei vaan muistivihko jossa asiat pysyvät hyvässä järjestyksessä


Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonille tärkeä esine on muistikirja, jonka avulla työt ja ajatukset pysyvät järjestyksessä."Muistiinpanovihko täyttyy Anderssonin muistiinpanoista, tehtävälistoista, puheenvuororungoista ja ajatuksista nopeasti.

Satunnaisesti avattuna yhdellä sivulla on tietoa autoverosta, toisella Varsinais-Suomen seudun positiivisesta rakennemuutoksesta. Tällä hetkellä vasemmistoliiton puheenjohtajan kierrossa oleva punainen vihko näyttää jo täydeltä, vaikka se on ollut käytössä noin kolme kuukautta.

– Kyllä näitä kuluu.

Edellinen vihko oli kanneltaan musta. Värin sijaan Andersson on tarkka siitä, että vihkon pitää olla käytettävyyden vuoksi pehmeäkantinen.

– Olen sanonut, että tämä on sitä, mikä minusta jää urani jälkeen, Andersson sanoo ja jatkaa:

– Kun tietyt edustajat tekevät sellaista pikkutarkkaa hyvää päiväkirjaa, josta historioitsijat saavat paljon irti, niin minusta jää valitettavasti jälkeen vain tällaisia outoja, hajanaisia listoja, nuolia ja yksittäisiä sanoja.

"En halua hukata tätä"Vielä toistaiseksi muistikirja on myös pysynyt tallessa, vaikka puoluejohtaja kertoo, että se on voinut silloin tällöin unohtua eduskunnassa väärään paikkaan tai jäädä kotiin.

Vihkon kadottaminen ei tunnu Anderssonista mielekkäältä vaihtoehdolta.

– Kyllä tässä sen verran matskua on, että en halua hukata tätä minnekään outoon paikkaan."


https://cf4116fb5.lwcdn.com/hls/3357cb0f-5d88-497d-9100-a219cd6cb174/master.m3u8


Laitan tähän itselle muistiin moz:extension HLS .m3u8 streameille

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/native_hls_playback/

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oletko-huomannut-li-anderssonin-mukana-kulkee-muistiapuri-jonka-listoista-ja-nuolista-voisivat-historioitsijatkin-ilahtua/818083/
« Last Edit: 07. 04. 2019 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #60 on: 07. 04. 2019 20:08 »
Mediaclippien valoisuus, väri ym. -tasapaino ikuinen ongelma

Yksi vaihtoehto on ilmainen Free edition  DaVinci Resolve (kaupallinen versio myös saatavissa)

Tietääkseni ei pitäisi olla mitään "cätchejä" mutta vaatii melko modernin ja sofistikoidun laitteiston, ei toimi hinnat lähtien halpiskannettavalla

"DaVinci Resolve 15 is the world’s first solution that combines professional offline and online editing, color correction, audio post production and now visual effects all in one software tool!"

https://www.blackmagicdesign.com/ca/products/davinciresolve/

<a href="http://www.youtube.com/v/cQW-KLyN3oI?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/cQW-KLyN3oI?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=cQW-KLyN3oI

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #61 on: 08. 04. 2019 12:12 »
Tuohon edelliseen vielä joustavana jatkumona voi olla toimimattomuutta h.264/h.265 codeceissa ja esim. GoPron codecin asentaminen voi auttaa että pääsee testailemaan

PostWed Sep 13, 2017 4:10 am
"It's mainly H.264 and H.265 that will fail."

Vanha GoPro codec löytynee esim. https://web.archive.org/web/*/http://cineform.com/gopro-cineform-decoder jostakin näistä sopivista kohdista jolloin voi käyttää GoPron codecia ohjelmassa


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #62 on: 09. 04. 2019 13:01 »
Ihan kiva rajoitetun ajan saaatavissa oleva Giveaway Dimo Videomate mediaclippien käsittelysofta

Sisältää kuvauksen mukaan myös jonkinlaisen mediaserver -toiminnonGiveaway Version (Register before Apr 30th)

    Full features without any limitation.
    Can't get free upgrade.

"Scroll down to 'Giveaway version'. Click the button '"

Directly get the code' or Share the page on Twitter, and the activation key will appear on the same page.

To activate your free copy visit:

https://www.mediadimo.com/free-video-converter

-----------------------------------------------------------------

Copies valid today: 42    Copies valid per day: 2000

Edit: Myöskin jokinlainen youtube downloaderi näyttäisi olevan tässä toimivuus ei tiedossa
« Last Edit: 09. 04. 2019 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #63 on: 19. 04. 2019 19:07 »
Joskus ns. epäiviralliset viritykset on ihan hyviä ainakin Elisaviihde tehokäyttäjille tässä systeemissä ei ollut mitään mahdollisuutta luoda itse omia tallennuskansioita vaikka valmius systeemissä oli, viihdex-q.zip  googleen  nyt voi luoda kansiot esim 01-sarjat 02-uutiset 03-elokuvat eikä kaikki ole enää sikin sokin samassa kansiossa

EDIT : Mitään takeita toimivuudesta ei tietenkään anneta nämä voi lakata toimimasta koska tahansa ja kuten aina käyttö omalla vastuullahttps://bbs.io-tech.fi/threads/elisa-viihteen-tallenteet-omalle-koneelle-15-9-18-toimii-jaelleen.46082/

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #64 on: 11. 06. 2019 19:07 »
Bill Gates reaktiot on hyviä tai sitte ei

<a href="http://www.youtube.com/v/QzftbBq42i8?version=3&amp;autohide=1&amp;start=48" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/QzftbBq42i8?version=3&amp;autohide=1&amp;start=48</a>

https://www.youtube.com/watch?v=QzftbBq42i8&feature=youtu.be&t=48s

Myös kommentit osiossa mielenkiintoisia

Kris B
1 vuosi sitten
"Times when Bill should have said, "That's the dumbest thing I've ever heard":

1. Zune
2. Bing
3. Vista
4. IE
5. Putting Ballmer in charge

 Thanos Titan
1 vuosi sitten
bill gates stole works of Gary killdal, who invented CP/M,
bill gates stole the windows GUI from Steve jobs apple
bill gates stole the mouse use of from xerox
and i can go on for at least a thousand more lines so all who state bill gates is a genius then you are just ignorant brain-washed-ass sheeps !

E U
2 kuukautta sitten
Angry Steve Jobs is no match for angry Bill Gates."


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #65 on: 30. 06. 2019 13:01 »
Sitä taas saa mitä tilaa on se hyvä tai sitte ei

Boeingin 737 MAX -turmakoneen ohjelmistoja koodattiin halpatyövoimalla

Boeing 737 MAX -koneita koskeva kriisi syvenee. On käynyt ilmi, että turmakoneen ohjelmistot olisi koodattu halpatyövoimalla.Viranomaistietojen perusteella lentokonevalmistaja Boeing oli irtisanonut kokeneita ohjelmistoinsinöörejä samoihin aikoihin, kun virhe ohjelmistoon oli ilmestynyt. AOP

"Ilmailualalla ihmetystä on herättänyt se, miksi muuten niin hyvämaineinen amerikkalaisvalmistaja voi kamppailla näin perustavalaatuisen ohjelmisto-ongelman kanssa.

Onnettomuudet tapahtuivat, kun koneen sakkauksenestojärjestelmä painoi koneiden nokkaa rajusti alaspäin nousun jälkeen, eivätkä lentäjät saaneet konetta enää hallintaansa. Boeing on turmien jälkeen päivittänyt sakkauksenestojärjestelmän ohjelmistoja kuumeisesti.

Uusia tietoja lopullisesta syystä järjestelmän toimimattomuuteen voidaan vielä vain arvailla. Tähän mennessä syyksi on arveltu ainakin: Viallisia ohjelmistoja, tietokoneen prosessorin tehottomuutta sekä sakkauksenestojärjestelmän käynnistymisen hitautta.

Irtisanoi kokeneita insinöörejä

Yhdysvaltain viranomaiset kertovat, että simulaattoritesteissä on löydetty mahdollinen uusi ohjelmistovirhe. Virhe oli näillä näkymin ilmestynyt ohjelmistoon samanaikaisesti, kun Boeing irtisanoi kokeneita ohjelmistoinsinöörejä ja ulkoisti ohjelmisto-osaamista painostaen samalla alihankkijoita vähentämään kustannuksia.

Boeingin alihankkijat ovat luottaneet osa-aikaisiin työntekijöihin, jotka ovat saaneet palkkaa ohjelmistojen kehittämis- ja testaamistyöstä 9 dollaria (USD) eli noin 8,30 euroa tunnissa. Epäilyttävää on myös se, että alihankkijan työntekijät ovat työskennelleet maissa, joissa ei ole vakiintunutta ilmailualan tietotaitoa. Yksi eniten käytetyistä maista on Intia."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c2504204-3570-4a62-95d2-14a294cc55d2

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #66 on: 06. 07. 2019 19:07 »
Näiden vanhojen kapistusten kanssa voi käydä näin 36 vuotta varastossa (tämä on viimeisin Tandy Radio Shack inkarnaatio v.4 vuodelta 1983-84) ja kone päästää savut melkein saman tien (tässä tapauksessa kävi ilmi tunnettu komponenttivika).

TRS-80 oli ensimmäisiä ns. personal computereita tosin ei mitään tekoa IBM:n eikä IBM yhteensopivuuden kanssa vaan oli aivan oma systeeminsä niin kuin tuohon aikaan oli tapana

Jos jostakin löytää antiikkikoneen se on avattava ja tarkistettava ettei sisällä ole mitään irtilähteneitä kiinnitysruuveja ym. omatekoisia kiinnitysvirityksiä purkautuneet koneen sisälle jotka sitten ensimmäisessä käynnistyksessä tuhoaa esim. emolla olevan näytönpiirin

Is that smoke? Radio Shack TRS-80 Model 4 Computer Unboxing and Test

<a href="http://www.youtube.com/v/5NJDkQtCZ3k?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/5NJDkQtCZ3k?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=5NJDkQtCZ3k

TRS-80 Model 4Manufacturer   Tandy Corporation
Type   Home and small business computer
Release date   April 26, 1983; 36 years ago
Introductory price   $1999 (64K, 2 floppy drives, RS-232C), $1699 (64K, 1 floppy drive, no RS-232C)
Discontinued   Autumn 1991[2]
Operating system   TRSDOS 6.2,[3] LS-DOS 6.3, TRSDOS 1.3, LDOS 5.3, CP/M 2.2 or 3.0
CPU   Zilog Z80A @ 4 MHz, 6+ MHz with Z80B / Z80H, or HD64180 / Z180
Memory   64 KB or 128 KB, 1 MB plus with third-party upgrades
Display   Model 4 mode: 24 rows, 80 or 40 columns, Model III mode: 16 rows, 64 or 32 columns, block graphics
Graphics   optional 640 by 240 pixels for $249 extra

https://en.wikipedia.org/wiki/TRS-80_Model_4

EDIT : Laitetaan vielä nopsasti jatko-osa tälle ennen editointiajan loppumista tämä näytti hyivn mielenkiintoiselta

"In the previous part, I unbox this 80's home computer and find I let the smoke out when I turned it on. In this video, I troubleshoot and fix the power supply and use an old DOS PC to make some boot floppy disks for the TRS-80."

Part 2: TRS 80 Model 4 - Fixing the power supply and writing TRS-80 disks

<a href="http://www.youtube.com/v/s8jVgUt7elU?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s8jVgUt7elU?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=s8jVgUt7elU

« Last Edit: 06. 07. 2019 20:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6750
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #67 on: 21. 09. 2019 21:09 »
Vanha kunnon stereotesti on aina paikallaan

#Stereo: Left and Right Stereo Sound Test

"Warning : This video contains flashes and moving images"

<a href="http://www.youtube.com/v/6TWJaFD6R2s?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/6TWJaFD6R2s?version=3&amp;autohide=1</a>

 Jim Carré

1 viikko sitten
"Please do a video for Australians because my sound is upside down, thanks."

https://www.youtube.com/watch?v=6TWJaFD6R2s

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #67 on: 21. 09. 2019 21:09 »