Author Topic: Tietokoneähky  (Read 2295 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #40 on: 13. 10. 2017 20:08 »
.

Tämän tiedon mukaan veispuukkikin olis kaatunut

Facebook on kaatunut – mitä ihmiset nyt tekevät?

Facebook on kaatunut – mitä ihmiset nyt tekevät?
Digi Viihdeuutiset 11.10.2017, 19:00 · Stara.fi
Jaa Facebookissa
Twiittaa

"Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on kasvanut reilusti yli miljardin käyttäjän yhteisöksi, jota on kuvailtu jopa internetiksi internetin sisällä. Nyt nettijätti on kuitenkin kaatunut. Palvelu on tällä hetkellä saavuttamattomissa monin paikoin, mutta raporttien mukaan ei kuitenkaan kaikkialla.

Noin kello 1815 Suomen aikaa alkaneet tekniset ongelmat ovat jättäneet Facebookin monien käyttäjien saavuttamattomiin erityisesti tietokoneiden selaimilla. Monet käyttäjät pääsevät lukemaan viestejä matkapuhelinten sovellusten kautta, mutta selainkäytön lisäksi myös esimerkiksi brändien sivujen päivitys on poissa pelistä.

Kuten yleensä tällaisissa tilanteissa, muut sosiaaliset mediat täyttyvät tilanteesta hauskalla tavalla irvailevilla päivityksillä ja meemikuvilla. Tässä maistiaisia niistä tuoreimmista, joissa toivotaan muun muassa Facebookin pikaista paluuta ja ihmetellään miten käyttäjät nyt vakoilevat toisiaan."

Shayla Raquel @shaylaleeraquel
Uh-oh. #Facebook is down. WHAT DO WE DO?Facebook crash forces public to resort to traditional stalking methods http://chaser.com.au/world/facebook-crash-forces-public-to-resort-to-traditional-stalking-methods/ … #facebookdown #facebookWhen Facebook is your life and it goes down. #Facebookhttps://www.stara.fi/2017/10/11/facebook-on-kaatunut-mita-ihmiset-nyt-tekevat/

.
« Last Edit: 13. 10. 2017 20:08 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #40 on: 13. 10. 2017 20:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #41 on: 05. 01. 2018 10:10 »
.

Gadget -osastolta palikat joilla saa audiovideota eri muodoissa esim. pc -> android tv / android tv box (jotkut ominaisuudet saattaa vaatia "pro"-ominaisuuden)

 

 

 

WaxRain Sender / Receiver

bonuksena ihan kiva esittely bluetooth- fm lähettimestä vanhempiin ajoneuvoihin

<a href="http://www.youtube.com/v/1PF4xJgVMAY?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/1PF4xJgVMAY?version=3&amp;autohide=1</a>

Bluetooth FM Transmitter for Car


EDIT : vielä tällainen kiva audiovisual nettikilke ennen kuin threadi menee kiinni

http://www.filmon.com/tv/


.
« Last Edit: 05. 01. 2018 11:11 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #42 on: 05. 01. 2018 21:09 »

.

Musiikkialan ammattilaiset hamstraavat nyt kuulokkeita, joita Lidl myy 8 eurolla: ”Minulla on niitä ainakin kuudet”

Tuottaja-äänittäjä Janne Haavisto on hankkinut itselleen Silvercrestin halpiskuulokkeita. Hänen kollegansa Mikko Karmila olisi valmis käyttämään samoja kuulokkeita jopa studiotyöskentelyssä.Halpoja kuulokkeita on tarjolla runsaasti, mutta Lidlissa myynnissä olevista Silvercrestin kuulokkeista on tullut muusikkopiirien suosikkeja

"Suomen muusikkopiireissä kiertää sana halvoista kuulokkeista, jotka ovat hintaansa nähden hämmentävän laadukkaat.

Ne ovat Silvercrest-merkkiset ja niitä voi ostaa Lidlistä 7,99 eurolla.

Kuulokkeet kulkevat monilla mukana jatkuvasti ja uusia joutuu ostamaan usein, koska ne kuluvat, hajoavat tai häviävät käytössä.

Erityisesti näin tapahtuu musiikkialan ammattilaisilla. Sen takia monet heistä suorastaan hamstraavat Silvercrestin kuulokkeita.

Niin on tehnyt esimerkiksi tuottaja-äänittäjä Janne Haavisto, joka soittaa myös rumpuja J. Karjalaisen bändissä. Lisää Haaviston urasta voit lukea tästä linkistä.

”Moni tuttu on käynyt ostamassa kerralla neljät kuulokkeet. Minulla niitä on ainakin kuudet”, Haavisto kertoo.

”Useampi alan tuttu on myös sanonut, että ne pärjäävät kivasti vertailussa satasen luureihin.”

Yksi vertailua suorittaneista on tuottaja-miksaaja-äänittäjä Mikko Karmila, joka on tehnyt levyjä muun muassa Nightwishille, Kotiteollisuudelle, Children of Bodomille ja Lordille. Hän osti Lidlistä parisen viikkoa sitten ”ällöttävän vihreät” Silvercrestin kuulokkeet.

Halpoja kuulokkeita on tarjolla monissa muissakin liikkeissä, esimerkiksi Gigantti ja Verkkokauppa.com myyvät Philipsin SHP1900-mallin kuulokkeita 9,90 eurolla.

Nappikuulokkeita saa toki vieläkin halvemmalla, mutta ne ovat oma lukunsa.

Karmilan ystävistäkin monet ovat hamstranneet nimenomaan samoja Lidlin kahdeksan euron kuulokkeita.

”Yleensä tämän tasoiset kuulokkeet maksavat vähintään kolme–neljäkymppiä. Siihen voi verrata ihan kevyesti, eivät ainakaan äänenlaadun puolesta häviä ollenkaan”, Karmila sanoo.

Mikä Silvercrestin halpiskuulokkeista sitten tekee niin laadukkaat?

Ne ovat melko tavanomaisen näköiset: kaari ja noin puolitoistametrinen johto ovat kangaspäällysteisiä, värivaihtoehtoja on vaaleanpunaisesta mustaan ja pyöreissä muovisissa kaiutinkupeissa on keinonahkapehmuste.Silvercrestin kuulokkeita on monissa eri väreissä.

”Taajuusbalanssi on yllättävän hyvä, hieman bassovoittoinen, mutta ei mitään isoja piikkejä, ehkä diskantissa joitain kuoppia. Saundi on vähän alapäävoittoinen, mutta se voi olla joidenkin mielestä vain hyvä, että saundi on sellainen” kuuluu Karmilan ammattilaisanalyysi.

Lyhyempi arvio kuuluu näin: ”Ei niissä mitään varsinaista vikaa ole.”

Johdotkin vaikuttavat Karmilan mukaan kestäviltä. Ainoa varsinainen moite tulee siitä, miten kuulokkeet istuvat päähän.

”Eivät nämä ole erityisen mukavat päässä, mutta menettelevät lyhyitä aikoja”, Karmila sanoo.

Haavisto on samoilla linjoilla. ”Mutta riippuu tietysti vähän kaalista, kenen palloon ne osuu.”

Haavisto kuuli Silvercrestin kuulokkeista ensimmäistä kertaa jo noin vuosi sitten. ”Silloin muusikkojengi hämmästyi siitä, että Lidlistä saa luureja ja siitä, kuinka onnistuneet ne ovat."

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005513935.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=1b183b39fe31f74013ddf32a056cc9be

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #43 on: 21. 01. 2018 21:09 »
.

Ampparit uutiskeräin muuttui raskaammaksi vanhemmille laitteistoille

Muita uutiskeräimiä mm.  high.fi  ja  rbot.fi

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #43 on: 21. 01. 2018 21:09 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #44 on: 29. 03. 2018 19:07 »
.

Takavuosien pakkomiellehanke kuitua kyliin vaikka väkisin on yksi surullisia vaiheita jossa ei vältytty rikollisiltakaan sivujuonteilta

Varma merkki huijauksesta on että a) olette tyhmiä jos ette lähde tähän b) tällä on kauhea kiire ja voitte menettää kaiken

Laajakaista oraville? Poliitikkojen lempihankkeessa netti yhteen taloon on maksanut jopa kymmeniätuhansia

"Laajakaista kaikille" on kaunis, mutta kallis ajatus. Keski-Suomessa laajakaistahanke johti tulikivenkatkuiseen riitaan ja rikosilmoituksiin. Hanke velkaannutti pieniä kuntia, eivätkä kaikki asukkaat koskaan saaneet tilaamiaan nettiyhteyksiä.

Bisnestä syrjäseudulla

Sotkuun ei ole yhtä ainoaa syytä, mutta sen syntyhetki löytyy noin kahdeksan vuoden takaa. Tuolloin keskustan Matti Vanhasen johtama hallitus linjasi, että jokaisen suomalaisen ulottuville pitää vuoden 2015 loppuun mennessä saada todella nopea eli sadan megabitin laajakaista.

Keskusta on puolueena ollut huolissaan juuri Saarijärven kaltaisista seuduista. Kymmenentuhannen asukkaan Saarijärvi on tosin kaupunki, mikä tuntuu Rusasen työhuoneen ikkunasta katsottuna vähän hassulta. Eihän keskustassa ole edes liikennevaloja. Vajaa puolet väestä elää kylissä.

Aluepolitiikan tavoite on ollut, että niin voisi olla myös jatkossa. Ettei kaikkien tarvitsisi muuttaa pääkaupunkiseudulle, vaan että syrjäkylälläkin voisi elää ja tehdä jopa bisnestä.

Vanhasen hallituksen idea oli, että laajakaistahankkeiden rahoitus hoidettaisiin kolmeen pekkaan: EU:n, kuntien ja kaupallisten toimijoiden kesken. Kotitaloudet ja yritykset saisivat runkoverkon alle kahden kilometrin päähän kiinteistöistä. Loppumatka rahoitettaisiin muuten – lähinnä kiinteistön omistajan omasta pussista.

“Verkko salattiin tukirahojen toivossa”

Syrjäseutujen nettiyhteyksistä oltiin oltu huolissaan jo ennen Vanhasen hallitusta. Vuonna 2008 Saarijärvellä juotiin jo kakkukahveja. Juhlan aihe oli Soneran rakentaman verkon valmistuminen vuosien urakan päätteeksi. Tietoliikenneyhteydet yli 50 kylään tuovaan hankkeeseen annettiin julkista tukea miltei 700 000 euroa.

Ajamme Asko Hackzellin perässä mutkittelevaa pikkutietä Saarijärven Häkkilän vanhalle kyläkoululle.
– Siinä se on, kyläverkon pää, Hackzell sanoo ja osoittaa lumihangen keskellä pilkottavaa mustaa kaapelia.

Kaapelin vieressä seisovan metallitolpan juuressa kasvaa pieniä puuntaimia.

– Tässä näkyy männyn vuosikasvaimet. Siitä voi laskea, kuinka monta vuotta se on ollut siellä käyttämättä.

Hackzell on eläkkeellä oleva poliisi, joka on tehnyt kuntapolitiikkaa perussuomalaisten riveissä. Hän on hankkinut itselleen hankalan ihmisen maineen syyttämällä muun muassa virkamiehiä väärinkäytöksistä laajakaistahankkeen yhteydessä.

– En minä ilkeyttäni tätä tee. Haluan vain, että veronmaksajien rahaa ei tuhlata. Ei ole mitään valtion tai EU:n rahaa, vaan se on meidän kaikkien veronmaksajien yhteistä rahaa. Ei sitä pidä tällä tavalla kaivaa maahan pitkin korpia.

Hackzell katsoo, että männyntaimien reunustama tolppa kertoo petoksesta. Tämän epäilyn hän on muiden aktiivien kanssa kirjannut myös rikosilmoitukseen. Sen mukaan vanha kyläverkko salattiin, jotta päästäisiin uusien tukirahojen toivossa pykäämään uutta hanketta.

Keski-Suomen liiton järjestämässä kilpailutuksessa ainoa kiinnostunut oli piskuinen Kuuskaista-osuuskunta Etelä-Pohjanmaalta. Ei näkynyt Soneraa, tai Elisaa. Jälkiviisaasti voi kysyä, eikö hälytyskellojen olisi pitänyt soida.

– Kyllä olisi pitänyt, myöntää Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen. 


Samoilla linjoilla on Kuuskaistan nykyinen toimitusjohtaja Tapio Saarinen.

– Haja-asutusalueella rakennettavat yhteyksien etäisyydet ovat erittäin pitkiä. Verkon rakentaminen tulee kalliiksi. Investoinnin takaisinmaksuaika on pitkä – liian pitkä pörssiyhtiölle. Sen takia ne eivät varmaan lähteneet näihin hankkeisiin mukaan, Saarinen arvioi.

Laajakaista on suomalaiskunnissa kallista lystiä. Jos oikein huonosti käy, kunnissa voidaan myös joutua maksamaan lainoja, joita ne ovat taanneet laajakaistoja rakentaneille osuuskunnille.

– Saarijärvi ei onneksi ehtinyt antaa takauksia, ennen kuin rahoitus lopetettiin. Takaushan on lopulta kuin oma velka. Se on vain maksettava, Saarijärven kaupunginjohtaja Rusanen hymähtää.

Pohjois-Savossa pieni Rautavaaran kunta sai tässä kuussa pankista ikävää postia. Laajakaistaa rakentaneen osuuskunnan takausvelkaa vaadittiin maksettavaksi lyhyellä varoitusajalla kaikkiaan 1,8 miljoonaa euroa. Kunnan tilillä rahaa ei ollut, joten maksut päätettiin hoitaa lainalla.

4G vienyt voiton

Keskisuomalainen Hankasalmen kunta jätti kitkerän palautteen, kun Vanhasen hallituksen aloittamaa hanketta arvioitiin vuonna 2013. Hankasalmi ei ollut uskaltanut lähteä Kuuskaistan kelkkaan, mutta koska hanke oli kilpailutettu maakunnassa, muutakaan ei ollut tarjolla.

Jos haja-asutusalueilla toiminta ja rakentaminen julkisen tuen jälkeen olisi toimijoille kannattavaa, miksi ihmeessä esimerkiksi Elisa ja Sonera eivät ole tehneet kuin hyvin harvoissa tapauksissa tarjouksia maakuntaliittojen järjestämissä kilpailutuksissa?

Hankasalmen kunnan lausunto 5.8.2013

Kunta epäili, että isot operaattorit tiesivät jo uusien teknologioiden kehittymisen pesevän laajakaistan.

Osin niin on käynytkin. Kotitaloudet eivät välttämättä ota valokuituliittymää, vaikka se on tuotu kotinurkille. Noin tuhannen euron liittymähinnan ja muiden kulujen rinnalla langaton 4G-yhteys voi viedä voiton. Liikenne- ja viestintäministeriöstä arvioidaan, että laajakaistaan on tarttunut 30–50 prosenttia niistä kotitalouksista ja yrityksistä, joiden ulottuville verkko on viety."

https://yle.fi/uutiset/3-8775816

Julkaistu 21.02.2014 12:55

Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

"Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut seinäjokelaisen mieshenkilön väärennyksestä ja törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vankeusrangaistus on ehdollinen, ja koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

Toinen seinäjokelainen mieshenkilö tuomittiin väärennyksestä sekä avunannosta törkeään petokseen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vankeusrangaistus on hänelläkin ehdollinen, ja myös tässä tapauksessa koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

Käräjäoikeus velvoitti tuomitut yhteisvastuullisesti maksamaan korvauksena rikoksella aiheuttamistaan vahingoista Alavuden kaupungille, Ähtärin kaupungille, Kuortaneen kunnalle, Soinin kunnalle, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymälle ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle yhteensä vajaat 285 400 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista he maksavat korvauksena 3 650 euroa.

Niin ikään tuomitut määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksena rikoksella aiheuttamastaan vahingosta Alajärven kaupungille reilut 16 200 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista kaksikko maksaa korvauksena 611 euroa.

Tuomituista toinen on verkko-osuuskunta Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja ja toinen on atk-alan yrityksen työntekijä.

Kuuskaistalla ei ole tekemistä nyt käräjäoikeudessa käsitellyn asian kanssa, sillä oikeusjuttu liittyy runkoverkkopalveluita tarjoavaan 6nettiin."

Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

.
« Last Edit: 29. 03. 2018 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #45 on: 31. 03. 2018 15:03 »
.

Parasta netissä on ehkä ammattilaisten suorittamat vertailut esim. tässä testaillaan kolmea pop- digitaalisähköpianoa

Yamaha P115 vs Roland FP30 vs Casio PX160 Portable Piano Buyers Guide UK

<a href="http://www.youtube.com/v/lJMdh3lk0d0?version=3&amp;autohide=1&amp;start=126" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/lJMdh3lk0d0?version=3&amp;autohide=1&amp;start=126</a>

https://www.youtube.com/watch?v=lJMdh3lk0d0&feature=youtu.be&t=2m6s

Parhaat digitaalipianot alkaa olla jo parempia pianoina kuin mekaaniset pianot niin se kehitys kehittyy tarkkana vain pitää olla hankinnassa

Roland FP-30 SuperNATURAL Digital Piano

<a href="http://www.youtube.com/v/1GsglbNemhA?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/1GsglbNemhA?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=1GsglbNemhA

.
« Last Edit: 31. 03. 2018 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #46 on: 17. 04. 2018 18:06 »
.

Eri puolilla maailmaa käynnissä jättimäinen kyberhyökkäys? – USA, Britannia ja Australia syyttävät Venäjää

Yhdysvallat ja Britannia syyttävät Venäjän hallintoa maailmanlaajuisen kyberhyökkäyksen organisoimisesta, kirjoittaa  The Guardian . Hyökkäyksen tavoitteena vaikuttaisi olevan vakoilu, informaation varastaminen sekä tulevien kyberiskujen valmistelu.

Yhdysvaltojen ja Britannian viranomaiset antoivat hyökkäyksestä poikkeuksellisesti yhteisen varoituksen.  The Guardianin   mukaan myös Australia on nyt liittynyt samaan joukkoon ja osoittaa niin ikään syyttävällä sormella Kremlin suuntaan.

Yhdysvaltojen ja Britannian  lausunnon mukaan  Venäjän hyökkäykset ovat kohdistuneet verkkolaitteisiin kuten reitittimiin ja kytkimiin sekä palomuureihin ympäri maailman. Murrettuja reitittimiä on käytetty välistävetohyökkäyksiin (man-in-the-middle attack).

"Iskemme takaisin ja iskemme kovaa", totesi puolestaan Valkoisen talon kyberturvallisuusvastaava Rob Joyce.

Joycen mukaan Venäjän masinoimaksi epäillyssä kyberoperaatiossa ei voi olla kyse vastatoimenpiteestä USA:n, Britannian ja Ranskan hiljattain suorittamalle Syyria-iskulle, sillä hyökkäykset ovat jatkuneet jo kuukausien ajan."

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/venajalla-kaynnissa-jattimainen-kyberhyokkays-usa-britannia-ja-australia-syyttavat-kremlia-6720760

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/toimiiko-siella-kohta-enaa-mikaan-venaja-esti-taas-1-2-miljoonaa-ip-osoitetta-maalitauluna-yksi-palvelu-6720745

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #47 on: 11. 07. 2018 20:08 »
.

Tämä yle.fi -aplikaatio on muuten ihan kiva ja kannatettava mutta siinä ei ole huomioitu hybrid-digiboksin käyttäjiä lainkaan sivut ei skaalaudu vaakatasoon oikein mikä on vähän outoa sikäli kun on selkeästi televisioteknologiaan liittyvä ohjelmisto (puhelimessa ei käänny vaakaan lainkaan mutta digiboksisssa on pakotettu vaakasuunta).Ylen parhaat sisällöt uudessa raikkaassa paketissa

    "Pysy kärryillä päivän puheenaiheista ja mielenkiintoisista ilmiöistä
    Löydä Suomen luotetuimmat uutiset
    Rentoudu ja viihdy monipuolisten sisältöjen parissa
    Osallistu ja vaikuta suoriin lähetyksiin äänestämällä!

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia!"  Lähetä ne tänne!


https://sovellus.yle.fi/

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #47 on: 11. 07. 2018 20:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #48 on: 12. 07. 2018 00:12 »
.

Tällä aplikaatiolla on epäkiitollinen tehtävä palauttaa androidin tehdasasetukset ja samalla tuhota myös itsensä mutta muuta mahdollisuutta ei enää ole jos mihinkään asetuksiin ei enää  pääse käsiksi normaalia kautta

Ja kuten tuolla lukee selkeällä lontoonkielellä backupit on oltava tehtynä tätä ennen - mieluiten aina ulkoiselle muistikortille jos mahd.One Tap Factory Reset - Wipe Cache Partition

The description of One Tap Factory Reset - Wipe Cache Partition

"This app allows to easily factory reset your Android device in one tap. There are a many reasons why you might need to factory reset your Android phone or tablet. Your smartphone might be overloaded with apps and running slow, or you've downloaded an update that has made a lot of functionality troubles to your phone. You can also reset to the factory settings if you want to sell your phone or tablet before giving it to someone else.

The app is made to simplify the factory reset process for your Android phone. It can be useful if you have lost access to recovery mode.

In just one tap, you will make a master reset that will wipe both data and cache partitions.

WARNING

Before using this app, you must know that a factory reset will erase all the data on your phone. If you haven't backed up your data (contacts, pictures, videos, etc.), you should do so now."

https://apkpure.com/one-tap-factory-reset-wipe-cache-partition/factoryreset.iutilities.com.ontapfactoryreset

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #49 on: 24. 07. 2018 16:04 »
.

Helteiden kunniaksi tällainen Wiikon winkki laita windows standby -tilaan ja säästä sähköä ja lämpöä, eli luo pikakuvake vaikka työpöydälle :%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState

nimeksi vaikka Windows Standby, nopeasti virransäästötilaan  kuvakkeesta

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #50 on: 26. 07. 2018 09:09 »
.

Mielenkiintoinen selvitys eri linux jakeluiden resurssikulutuksista, koko juttu luettavissa linkin osoitteesta alhaalla

Moksha / Enlightenment -perustaiset ovat hankalia aloittelijan käyttää työpöytäkäytössä, ja esim. Zorin OS lite vastaa tuota LXDE -kulutusta ei ole niin resurssisyöppö kuin "täysversio"

Linux Mint vs Ubuntu: 15 Facts To Know Before Choosing The Best One

Linux Mint or Ubuntu, Which one is Better?

"Parhaita Linux-tiloja uuden pojalle pyydetään kaksi leiriä. Yksi leiri on niitä, jotka ovat tech-savvy tweakers, osaa paljon tekniikasta, tietokoneesta ja haluavat nyt tutustua Linuxiin ensimmäistä kertaa ja pitävät avoimen lähdekoodin ohjelmiston liikkeen käsitteestä.

Toisaalta on toinen leiri, ei tiedä paljon Linuxista, mutta haluaa asentaa tuoretta kopiota vanhoihin laitteisiin, jotka antavat uuden elämän tai haluavat siirtyä Windows- tai Mac-tietokoneesta ja haluavat saada vapauden maku. Nämä kaverit eivät välitä räätälöimisestä tai tweaksista Linuxissa, ja he haluavat paremman ja sileämmän tietokonekokemuksen."

System RequirementsMint työpöytä perinteinen windows-mainen

"Linux Mint sisältää useita Linux-työympäristöä, mutta Cinnamon oletuksena. Tämä DE on enemmän kuin Windowsin käyttöliittymä, jossa alaosassa oleva paneeli, kantoraketti vasemmassa alakulmassa ja järjestelmäilmoitus oikealla. Voit nähdä kaiken aktiivisen sovelluksen ikkunan alaosassa."Linux Mint työpöytä.


Ubuntun työpöytä on enemmän mäccimäinen, valikot oletuksena yläreunassa

"Toisaalta Ubuntun mukana tulee oletusarvoinen Unity, kuten Gnome-versio sekä erilaiset työpöytäympäristöt, kuten Budgie, KDE, XFCE jne. Se tarjoaa yhteistä telakointipaneelia oikealla ja yläpalkki, joka koostuu ilmoitusalueesta ja sovellusikkunan integroinnista paneeli. Löydät kaiken aktiivisen sovelluksen telakointipaneelista. Tätä telakointipaneelia voidaan siirtää joko alhaalta tai vasemmalta muutamilla tweaksilla Ubuntu Gnome Tweak Toolsin avulla."Ubuntu työpöytä.

"Kummassakin järjestelmässä on täydellinen ohjelmistonhallintajärjestelmä. Ubuntu Software Center näyttää hieman hitaammin ja vie huomattavia resursseja kuormitukseen. Verrattuna tähän, Linux Mint-ohjelmiston hallinta on nopeaa, nopeaa ja suoraviivaista. Molemmat distrot tarjoavat erilaisia ​​ohjelmistoja eri luokkiin, joiden avulla käyttäjät voivat valita oikean sovelluksen helposti."Selaa sovellusta Ubuntun ohjelmistokeskuksessaLinux Mint Software Manager

Ohjelmistorähteet hyödyllisillä vaihtoehdoilla

"Linux Mintin ja Ubuntun mukana tulee ohjelmistolähteiden työkalut ja hallinta, mutta Linux Mint on paljon parempi ja tarjoaa enemmän käytettävyyteen vaihtoehtoa aloittelijalle. Joskus aloittelijat sekaantuvat PPA-arkistoihin asennettaessa kolmannen osapuolen Linux-ohjelmistoa. Niinpä valintaprosessien palauttaminen oletusarvoksi on kätevää tässä tilanteessa."Linux Mint-ohjelmiston lähde

"Linux Mint loistaa tarjotessaan tämän nollausvaihtoehdon. Lisäksi Linux Mintilla on erillinen PPA-hallintavälilehti helpottamaan hallintaa. Lisäksi Linux Mint tarjoaa mahdollisuuden korjata useita yleisiä päivitysongelmia huolto-välilehdessä automaattisesti. Ubuntussa ei ole kaikkia näitä hienoja hyödyllisiä vaihtoehtoja."

Ubuntu Users Official Group (Linkedin)

https://www.ubuntupit.com/linux-mint-vs-ubuntu-15-facts-to-know-before-choosing-the-best-one/

.
« Last Edit: 26. 07. 2018 10:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tietokoneähky
« Reply #51 on: 29. 07. 2018 23:11 »
.

Yksi ehkä parhaita dokumentteja varhais-internetin historiasta joka siis ulottuu jo pitkälle 60-luvulle mistä muuten juontaa esim. se miksi lähettäjänimi on helppo väärentää sähköpostin lähettäjäkenttään


Dokumenttiprojekti: Lo and Behold (S): 23.07.2018 06.00
"Werner Herzogin palkittu ja kiehtova dokumentti tietotekniikan ja internetin historiasta ja tulevaisuudesta"


https://areena.yle.fi/1-3905692

"Yksi aikamme suurimmista vallankumouksista sai alkunsa Kalifornian yliopiston kampuksella Los Angelissa. Vuonna 1969 oli käsillä internetin syntyhetki.

Yhtä kampuksen tiederakennuksista pidetään internetin syntypaikkana. Asianmukaisesti entisöidyssä huoneessa seisoo kaappi, joka on ensimmäinen internetiin kuulunut kone.

Ohjaaja Walter Herzogin kymmeneen osaan jaettu dokumenttielokuva kertoo tietotekniikan ja internetin historiasta sekä tulevaisuudesta."

Dokumenttiprojekti: Lo and Behold – matka internetin historiaan ja tulevaisuuteen

.
« Last Edit: 29. 07. 2018 23:11 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Tietokoneähky
« Reply #51 on: 29. 07. 2018 23:11 »