Author Topic: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia  (Read 22838 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #240 on: 22. 03. 2020 17:05 »
Mielenkiintoinen uutinen valtavista autojonoista Lapin hiihtokeskuksiin onko nämäkin vielä auki

”Tilannekuva on muuttunut” - Lapin hiihtokeskukset tekivät yhteisen päätöksen: Hissit suljetaan heti
22.3.2020 12:32päivitetty 22.3.2020 12:58Hiihtokeskukset. Ylläs, Levi, Luosto, Olos, Pallas ja Ounasvaara sulkevat hissinsä tämän päivän jälkeen.

Lapin suuret hiihtokeskukset Ylläs, Levi, Luosto, Olos, Pallas ja Ounasvaara sulkevat hissinsä tämän päivän jälkeen eli aiemmin suunniteltua aikaisemmin.

"Hiihtokeskusten yhteisen tiedotteen mukaan tilannekuva on muuttunut sen jälkeen, kun uutiset kertoivat Lappiin suuntautuvista autoruuhkista.

”Hiihtokeskustemme tarkoituksena oli hallitusti ajaa toiminnot alas ensi viikon aikana noudattaen Suomen hallituksen suosituksia matkustamisen ja lähikontaktien rajoittamisesta.

Uutisten perusteella uhkana on, että päätöksemme on kääntynyt itseään vastaan ja tulevalla viikolla asiakasmäärät olisivat kasvaneet rinnekeskuksissamme asteittaisen vähenemisen sijaan.

Tästä syystä päädyimme entisestään aikaistettuun rinnetoimintojemme sulkemiseen toteuttaaksemme alkuperäisen tavoitteemme vastuullisina yrityksinä”, Pertti Yliniemi ja Jouni Palosaari toteavat tiedotteessa."

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tilannekuva-on-muuttunut-lapin-hiihtokeskukset-tekivat-yhteisen-paatoksen-hissit-suljetaan-heti/38ca0e8b-ce67-4ad7-8300-99c5f44c5cf1

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #240 on: 22. 03. 2020 17:05 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #241 on: 27. 03. 2020 17:05 »
Vielä alkuviikosta oli kaikki apposen avoimena nuo paistolihikset mutta nyt eilen oli jo laitettu pusseihin valmiiksi

Puheenaihe

26.3.2020 16.32
Lidl ottaa pihdit pois ja alkaa pussittaa paistopistetuotteet – "Hedelmät ja vihannekset kannattaa huuhdella ennen syömistä""Paistopisteiden tuotteet myydään Lidleissä perjantaista alkaen valmiiksi pussitettuina.

Koronaepidemian takia paistopisteiden tuotteita ei myydä irtona ollenkaan ja tuotteiden poimimiseen tarkoitetut pihdit otetaan pois käytöstä. Uusi toimintatapa tulee käyttöön kaikissa Suomen Lidleissä perjantaina.

– Päädyimme tähän ratkaisuun asiakkaiden toiveesta. Pussittamalla paistopistetuotteet valmiiksi vähennämme pintoja, joita moni ihminen koskettaa kaupassa käydessään. Myös puolentoista metrin turvavälin pitäminen helpottuu, kun tuotteet saa napattua paistopisteeltäkin mukaan entistä nopeammin, myynnin osastopäällikkö Akseli Mäkisalo Lidlistä sanoo.

Ottimien lojuminen paistopistetuotteiden seassa, eikä telineessä, on varsin yleinen näky Lidlissäkin. Kaikki eivät jaksa laittaa pihtejä takaisin paikalleen."

https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/852612-lidl-ottaa-pihdit-pois-ja-alkaa-pussittaa-paistopistetuotteet-hedelmat-ja

Ja sitten vielä joku pöyristyttävä uutinen tomaateista

Ole huomaavainen kaupassa – älä purista jokaista tomaattia"Yhä useampi kuluttaja on parin viimeksi kuluneen viikon aikana siirtynyt käyttämään vain valmiiksi pakattuja kasviksia. Syy on yksinkertainen: ei haluta ostaa tuoreita kasviksia, joita muut ihmiset ovat saattaneet kosketella.

Kauppojen vihannesosastoilla näkee usein asiakkaita, jotka likistelevät niin tomaatteja kuin omenoitakin. Tarttuvan viruksen mellastaessa se on erityisen huolestuttavaa. Ole siis huomaavainen muita asiakkaita kohtaan ja poimi tuote pussiin hipelöimättä joka tomaattia.

Jos tuntee olonsa flunssaiseksi, silloin voisi kysyä, pystyisikö joku muu käymään kaupassa, eikä ainakaan mennä vihannesosastolle niiskuttamaan.

Kassajonossa huomaavainen kuluttaja myös pitää viranomaisten suositteleman välin edelliseen asiakkaaseen."

https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/851899-ole-huomaavainen-kaupassa-ala-purista-jokaista-tomaattia

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #242 on: 29. 03. 2020 14:02 »
Pelottavan hyvin sopiva elokuva Tartunta 2011  (Contagion) nykyiseen tilanteeseen

Everything Contagion got right on the Coronavirus outbreak

<a href="http://www.youtube.com/v/zZOn6rrpU-Q?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/zZOn6rrpU-Q?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=zZOn6rrpU-Q« Last Edit: 29. 03. 2020 14:02 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #243 on: 29. 03. 2020 16:04 »
THL avannut varmistetut koronatapaukset acrgis-pohjaisen sovelluksen
Kaikkia tapauksiahan ei testata joten tuo on suuntaa antava
Mielenkiintoisin kohta oli tuo taudin ikäjakautuminen sen mukaan jakautuu melko tasan kaikkien ikäryhmien kesken tartuntatapaukset


THL on avannut karttasovelluksen, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tautitapauksista Suomessa.Päiväkohtaiset tautitapaukset (näytteenottopäivän mukaan)   Huom. tämä ei ole päivittyvä kuva

Sovellus löytyy osoitteesta www.thl.fi/koronakartta


Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000 asukasta kohden sairaanhoitopiireittäin.

Suomen tapausmääriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin sekä tapausten sukupuolijakauma.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu muutamia päiviä kunnes näytteen tiedot päivittyvät tartuntatautirekisteriin.

Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/853237-thl-avasi-karttasovelluksen-nayttaa-varmistuneet-koronavirustartunnat-kartalla
« Last Edit: 29. 03. 2020 17:05 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #243 on: 29. 03. 2020 16:04 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #244 on: 02. 04. 2020 12:12 »
Uutiset
30.3.2020 15:30

AVI py­säyt­ti kir­ja­kas­si­toi­min­nan"Niin Kau­ha­jo­en kuin Teu­van kir­jas­to aloit­ti­vat ovien­sa sul­keu­dut­tua kir­ja­kas­si­pal­ve­lun, jos­sa asi­a­kas sai ti­la­ta kir­jas­tos­ta ha­lu­a­man­sa kir­jat ja ha­kea ne kir­jas­ton oven­suus­ta. Nyt Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to (AVI) on lak­kaut­ta­nut toi­min­nan huo­mi­ses­ta al­ka­en."

https://kauhajoki-lehti.fi/uutiset/avi-pysaytti-kirjakassitoiminnan-6.8.22987.e8f0775db2

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #245 on: 03. 04. 2020 17:05 »
UutisetKotimaa
Tästä mallia! Kokkolalainen yhtiö puolitti sähkönsiirtomaksut – haastaa jätit mukaan
Tänään klo 19:14
Sähköyhtiö Kokkolan Energiaverkot tiedottaa, että yhtiö aikoo puolittaa sähkönsiirron energiamaksunsa huhti–toukokuun ajaksi.Kokkolan Energiaverkot teki hienon eleen koronakriisin takia.

"Kokkolalainen sähköyhtiö Kokkolan Energiaverkot  tiedottaa , että se puolittaa sähkönsiirron energiamaksut huhti–toukokuun ajaksi. Päätöksen taustalla on maailmaa riivaava koronapandemia, joka on saanut myös Suomen talouden katastrofin partaalle.

– Tällä päätöksellä haluamme näyttää mallia muille ja haastamme muutkin sähköverkkoyhtiöt vastaaviin toimenpiteisiin – erityisesti alan suuret toimijat Carunan ja Elenian, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nissi sanoo tiedotteessa.

Nissi peräänkuuluttaa, että myös hallitus voisi nyt ryhtyä sähkönhintoja alentaviin toimenpiteisiin. Konkreettisena toimena hän ehdottaa sähköveron väliaikaista alentamista.

– Tämä olisi teknisesti hyvin helposti toteutettava järjestely, joka auttaisi yritysten ahdingossa ja samalla lisäisi suomalaisten ostovoimaa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5dccb4dd-f125-4432-bef4-963f51d21f6f

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #246 on: 04. 04. 2020 04:04 »
kotimaa Koronavirus
Kymmeniä yhteydenottoja Taksiliittoon – tieto koronasta salataan kuljettajilta: ”Tilanne on sellainen, jota olemme pelänneet”

Sairaaloiden koronapotilaita suojaamattomina kyyditsevät taksit saattavat kuljettaa muita asiakkaita esimerkiksi dialyysi- ja syöpähoitoihin. Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen kuvaa tilannetta yhteiskunnan kannalta järkyttäväksi ja ehdottaa erityisiä koronatakseja.Taksiliitto arvioi, että koronataksiasia ei ole edennyt sosiaali- ja terveysministeriössä, koska kukaan ei ole ehtinyt kunnolla perehtymään asiaan

"Taksiliitto on saanut kymmeniä yhteydenottoja taksinkuljettajilta, joille ei ole kerrottu etukäteen asiakkaan koronatartunnasta tai epäilystä. Kyse on tapauksista, joissa julkinen terveydenhuolto lähettää taksilla kotiin koronatestattuja tai koronan aiheuttamaa Covid-19 -tautia jo varmennetusti sairastavia henkilöitä. Tieto koronasta on liiton mukaan jätetty kertomatta vedoten potilaiden yksityisyydensuojaan.

Taksiliitto on lähestynyt asiassa 16. maaliskuuta hätäkeskuslaitosta. Yhteyttä on otettu myös Sisäministeriön pelastusosastolle, Sosiaali- ja terveysministeriöön (STM), Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) sekä Kansaneläkelaitos Kelaan. Kyydit ovat Kelan korvaamia taksimatkoja, jotka tilataan alueellisesta tilausnumerosta.

Lännen Media on nähnyt Taksiliiton ja viranomaisten välistä sähköpostikirjeenvaihtoa asiasta. STM:n johtavan virkamiehen saamassa viestissä kerrotaan tapauksesta, jossa Hämeenlinnan ja Kouvolan seudulla taksin asiakas oli yllättäen kertonut sairastavansa koronaa. Hän oli ihmetellyt, miksi kuljettaja ei käytä mitään suojavarusteita."

https://www.satakunnankansa.fi/a/e7185a17-d6ab-4373-9111-fb4c74ea584e


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #247 on: 04. 04. 2020 08:08 »
Kasvosuojista pulaa Riihimäellä – Sotejohtaja: "Emme pysty noudattamaan ministeriön antamia ohjeistuksia"

Kasvosuojia käytetään Riihimäen kotihoidossa nyt hengitystieoireisten asiakkaiden luona. Oireettomien asiakkaiden kotikäynneillä henkilökunnan suojaamiseen ei riitä varusteita.Riihimäen sosiaali- ja terveystoimessa on nyt käytettävissä noin 4 000 suojusta, joita tarvitaan oireisten asiakkaiden hoitoon. Tarve olisi noin 15 000 suojaimelle kuukaudessa.

"Pula suojavarusteista estää kuntia toteuttamasta sosiaali- ja terveysministeriön tiistaina antamaa   ohjeistusta  kotihoidon työntekijöiden suojauksesta.

Ohjeistuksen mukaan kotihoidossa on käytettävä koronavirusepidemian aikana hengityssuojainta asiakkaan suojaamiseksi mahdolliselta henkilökunnan kantamalta taudilta.

Terveiden ja oireettomien asiakkaiden kanssa voidaan käyttää kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai kertakäyttöistä kankaista suojainta. Hengitystieinfektioon sairastunutta hoidettaessa tai avustettaessa on lisäksi käytettävä suojakäsineitä sekä suojatakkia tai esiliinaa.

Riihimäen sosiaali- ja terveysjohtajan Jouni Sakomaan mukaan uuden ohjeistuksen toteuttaminen on mahdotonta. Pelkästään Riihimäen kotihoito tarvitsisi kuukaudessa käyttöönsä noin 15 000 suu-nenäsuojusta. Koko Kanta-Hämeen kotihoidon tarve kuukaudessa olisi 100 000 suojusta.

Riihimäen sosiaali- ja terveystoimessa on tällä hetkellä käytettävissä noin 4 000 suojusta, joita tarvitaan oireisten asiakkaiden hoitoon. Tiedossa ei ole, milloin suojuksia saataisiin lisää.

– Käytännössä emme pysty noudattamaan ministeriön antamia ohjeistuksia, Sakomaa sanoo Riihimäen kaupungin tiedotteessa."

https://yle.fi/uutiset/3-11290831


Myöskin syytä palautella vanhempia uutisia Vaasassahan oli Kemira Safety suojaintehdas tässä uutinen vuodelta 2012:

Työturvallisuusvälineiden valmistus lakkaa Vaasassa

Ainakin sata työpaikkaa katoaa työturvallisuusvälineitä valmistavan Scott Health & Safetyn myötä Vaasasta. Entinen Kemira Safety lopettaa toimintansa lähivuosien aikana.
talous19.11.2012 klo 15.24päivitetty 19.11.2012 klo 16.50"Hengityssuojaimia ja muita työturvallisuusvälineitä valmistava Scott Health & Safety lopettaa toimintansa Vaasassa. Tuotanto loppuu vuosien 2013-2014 aikana. Aikanaan myös Kemira Safetyna tunnettu tehdas on työllistänyt noin 100 henkilöä.

Pääluottamusmies Riitta Tanskanen pelkää, että lopetuksen vaikutukset tulevat olemaan huomattavasti omaa henkilöstöä laajemmat, sillä Safetyllä on ollut paljon alihankkijoita.

Safetyn yksi tärkeimmistä asiakkaista on Suomen puolustusvoimat. Yhtiöllä on Euroopassa kaksi tehdasta, yksi Britanniassa ja toinen Vaasassa."

https://yle.fi/uutiset/3-6382163
« Last Edit: 04. 04. 2020 08:08 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #247 on: 04. 04. 2020 08:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #248 on: 04. 04. 2020 09:09 »

Espanja tilasi 150 hengityskonetta Kiinasta – Turkki kaappasi koneet itselleen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006463966.html

Liittolaiset vihaisina: USA rohmuaa lääkintätarvikkeita muiden maiden edestä ”villin lännen tyyliin

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006464000.html

Ruotsalaisyhtiön maskivarasto takavarikoitiin Ranskassa

"Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto kertoo Twitterissä ruotsalaisyhtiö Mölnlyckestä, joka tuo Aasiasta ison osan Euroopasta käytettävistä suojavarusteista.
Yhtiöllä on Keski-Euroopan logistiikkavarasto Ranskassa, mutta Ranskan valtio kävi takavarikoimassa käyttöönsä yhtiön koko varaston, kuusi miljonaa maskia."

https://www.verkkouutiset.fi/ruotsalaisyhtion-maskivarasto-takavarikoitiin-ranskassa/#822f8e5b

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #249 on: 12. 04. 2020 06:06 »
InfoWars Milleanilmilliellillä taas tärkeää dataa

Lock Bill Gates Up!
70 434 näyttökertaa
•Ensiesitys oli 3 tuntia sitten.

"Millennial Millie investigates the deep conflicts of interest and connections Bill Gates has with the coronavirus and his proposed 'vaccine' to cure the pandemic."

For a more in depth report:
COVID-19: Deep State A.I. Technocracy Takeover Plan Revealed
https://youtu.be/SQCKBSt7PVw

April 12, 2020
Bill & Melinda Gates Foundation Vaccine Empire on Trial in India
https://healthimpactnews.com/2014/bill-melinda-gates-foundation-vaccine-empire-on-trial-in-india/

Controversial vaccine studies: Why is Bill & Melinda Gates Foundation under fire from critics in India

<a href="http://www.youtube.com/v/RQ3Bdi0FZeM?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/RQ3Bdi0FZeM?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=RQ3Bdi0FZeM
« Last Edit: 12. 04. 2020 07:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6931
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #250 on: 23. 05. 2020 08:08 »
Jostakin syystä "Pitääkö olla huolissaan" -ohjelmassa ei koskaan käsitellä esim. mitä kaikkea Suomesta on myyty Ruotsiin
Esim. Paavo Lipposen hallitus II sosiaalidemokraattisine ministereineen myi suomalaisia suojaimia valmistaneen Vaasan Kemira Safetyn vuonna 2000

Suomi menettänyt valtavasti yrityksiä – etenkin Ruotsiin

"Suomesta on myyty kahdenkymmenen viime vuoden aikana valtava määrä yrityksiä ulkomaille. Suuri osa yrityksistä on kaupattu Ruotsiin.

Länsinaapurista ovat löytäneet uuden omistajan muiden muassa Artek, MTV, Partioaitta, Sato, Rautaruukki , Sonera ja WSOY."https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/05/19/suomi-menettanyt-valtavasti-yrityksia-etenkin-ruotsiin

MOT
Näin Suomi myytiin

Suomesta on myyty viime vuosina valtava määrä tärkeitä yrityksiä ulkomaille. Suuri osa yrityksistä on päätynyt ruotsalaisille. Toimittajana Hannu Sokala.
Linkit ja artikkelit

    Näin Suomi myytiin: käsikirjoitus
    Suomi menettänyt valtavasti yrityksiä – etenkin Ruotsiin
    Tutki kiinnostavimpia yrityskauppoja
    Finpro tutki: 1 322 ulkomaista yrityskauppaa
    Prisma, Onnibus, Lumene – Testaa, tiedätkö mitkä firmat ovat suomalaisomistuksessa!https://areena.yle.fi/1-3849216

Näin Suomi myytiin: käsikirjoitus

Hannu Krogerus on tehnyt presidentti Sauli Niinistölle ja pääministeri Juha Sipilälle aloitteen suomalaisen omistuksen vahvistamiseksi. Hän ehdottaa neuvottelua sellaisesta yksityisillä ja julkisilla varoilla perustettavasta sijoitusyhtiöstä, joka auttaisi pitämään tärkeitä yrityksiä ja toimialoja suomalaisessa omistuksessa. Hän ei ole saanut vastakaikua ehdotukselleen.

Hannu Krogerus, liikejuristi:
"Mutta se, että meillä olisi niin kuin teolliset toimialat määritelty yhdessä strategiassa, kansallisessa strategiassa, että mitkä pitää pitää suomalaisessa omistuksessa. Se meiltä puuttuu.

MOT:
Tämmöistä ei ole ollenkaan?

Hannu Krogerus:
Ei.

MOT:
Miten se on mahdollista?

Hannu Krogerus:
Sehän on, sehän on sekä yksityiselle sektorin että valtiovallan yhteinen asia tämmöisen luominen. En ole semmoista nähnyt koskaan. Olen mä nyt aika kauan ollut näitä asioita ihmettelemässä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/05/24/nain-suomi-myytiin-kasikirjoitus
« Last Edit: 23. 05. 2020 08:08 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #250 on: 23. 05. 2020 08:08 »