Author Topic: päivän politiikasta  (Read 1014 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline juhani

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 5
  • View Profile
päivän politiikasta
« on: 29. 05. 2013 18:06 »

Politiikan tulisi olla yhteisten asian hoitamista ja poliitikot, etenkin sellaiseksi pyrkivät toki lupaavat ajaa äänestäjiensä asiaa.   Meillä kaikilla onkin paljon asioita sekä hoidettavaksi että ajettavaksi.  Haluamme varmaan kaikki säilyttää kaiken sen hyvän, mitä edeltäjämme ovat  meille hankkineet,  edistää osaltamme kaikkea myönteistä kehitystä ja osallistua esiin nousevien uhkien ja vaarojen torjuntaan sekä nyttemmin nyt myös auttaa huonompiosaisia. 
 
Tällaista pesän rakentamista on ollut ja tehty jo monien sukupolvien ajan ja tänään on helppo nähdä, että edeltäjämme ovat onnistuneet erinomaisen hyvin.  Heidän käsissään on pohjoisten luonnonvoimien,  armottomien ryöstöretkien ja vieraiden vallanpitäjien kurittamasta maastamme kehittynyt  - niin uskomatonta kuin se onkin - lähes kaikilla mittareilla mitaten eturivin eurooppalainen demokratia ja hyvinvointivaltio.

Hiemankin menneisyyttä tutkien huomaa, että vähin eväin aloitettu rakennustyö oli todella valtaisa, ettei vastuksia ja vastustajia ole puuttunut, ettei onneakaan aina ollut matkassa.  Myös näkyy, että sitä varmemmin ja enemmän tulosta on syntynyt, mitä suuremmalla yhteisymmärryksellä ja vähemmällä itsekkyydellä talkoisiin ryhdyttiin.  Apuakin on saatu kun se on rehellisyydellä ja omalla kovalla yrityksellä ansaittu.  Erityistä herraonnea on koettu - vai liekö ollut molemminpuolista vastuuntuntoa ja ymmärrystä - kun etenkin vaikeina aikoina on tärkeille  paikoille löytynyt   
todellisia isänmaan naisia ja miehiä, sellaisia joihin luottaen rivikansalaisetkin ovat sekä ylittäneet itsensä että yltäneet todellisiin urotekoihin.

Näitä tänään miettiessä mielen täyttää kiitollisuus edeltäjillemme ja samalla huoli huomisesta.  Miten me selviämme osastamme  Suomen rakentajina ?  Onnistummeko yhdistämään voimamme ja voittamaan vastukset vai pilaammeko ahneuksissamme  onnistumisen edellytyksiä myös lapsiltamme ?   Samaa on kysytty ennenkin ja valittu myös väärin. 

Useiden puolueiden ja  politiikkojen toimia seuratessa näyttävät tänään sekä hyviksi koetut keinot, saadut opetukset että annetut lupaukset monilta tosiaan  unohtuneen. Yhteisten asian hoitaminen jopa estetään sekä oman edun että keinotekoisen suosion hankkimiseksi!  Tänään kohtuullisen hankalia mutta välttämättömiä päätöksiä jätetään ovelasti muiden myöhemmin vaikeamman kautta tehtäväksi ja kasvavat laskut maksettavaksi.

Vikaa ei liene syytä etsiä vain poliitikoista, sillä meille äänestäjille - heidän esimiehinään ja palkanmaksajinaan - näyttävät mieluisat lupaukset, puolitotuudet, kaunainen syytely  ja nokkelat sanailut maistuvan paremmin kuin rehellinen ja usein ikäväkin totuus.  Uskomme näköjään riitelyn ja äksyilyn tehokkaammaksi tavaksi ajaa etujamme kuin asiallinen, kaikille kelvollisten kompromissien etsimisen.  Näyttää pahasti sitä, että - kaiken koetunkin jälkeen -turhan moni meistä luulee parhaaksi paikaksi elää ja asua maan, jossa minä itse ja muut meikäläiset saavat kaikesta leijonan osan ja muut jakavat mitä sattuu jäämään.  Tällä valheellisella luulolla meitä  houkuttelevat monien puolueiden lisäksi myös jotkut ammattiliitot ja  kansanliikkeet.   

Ennenkin on lupailtu, petetty ja petytty pahastikin, kuten ainakin varttuneempi väki varmasti muistaa. Työväestön paratiisiin  marssittiin kerran agitaattoreiden perässä liput liehuen, eikä paljastunut totuus olisi voinut koettua pahemmin lupauksia rikkoa.   Kerran kiristi merimiesten unioni voimansa tunnossa jäsenilleen runsaat edut vain huomatakseen enimpien työpaikkojen jättävän Suomen.  Kerran mahtava paperiliittokin onnistui taannoin säilyttämään ainutlaatuisen hyvät työehtonsa mutta vain monien jäsentensä lopputilin hinnalla.     

Voisiko koetusta yrittää oppia ? Miten me tavalliset tallaajat voisimme kertoa kaikille puolestamme ja antamillamme valtuuksilla demokraattista päätäntävaltaa käyttäville haluavamme tai peräti vaativamme asiallista rehellistä ja myönteistä, olosuhteet ja kaikki kanssaihmiset tasapuolisesti huomioivaa asiain hoitoa ja tiedottamista ?   Vai olisiko paras vain aina vain panna kova kovaa vastaan, vaatia lisää ja marssia ulos kunnes suostutaan tai hävitään ?     

Kuluttajina meitä valistetaan jo kouluissa,  julkisessa sanassa ja jopa viranomaisten toimesta.  Onko asiallista  totuudenmukaista valistusta saatavissa tai edes kuviteltavissa kansalaisjärjestöihin,  puolueisiin ja politiikkoihin perehtymistä sekä  äänestyskäyttäytymistä varten, vai pitääkö sitä varten elää pitkä elämä, yrittää uskoa  ja erehtyä ?
   


Vaasalaisia.info - keskustelut

päivän politiikasta
« on: 29. 05. 2013 18:06 »

Offline S-K Eptikko

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 20
  • View Profile
  • Email
Vs: päivän politiikasta
« Reply #1 on: 29. 05. 2013 19:07 »
Nostat esille niin isoja kysymyksiä, että niihin ei ole helppo vastata.  Suomalaisessa yhteiskunnassa ei tällä hetkellä ole niin suuria ristiriitoja että niitä ei pystyttäisi ratkaisemaan.
Puoluekannatuksessa tapahtuvat muutokset ovat itse asiassa terve ilmiö.  Vanhan sloganin mukaan kannatustaan vaihtava äänestäjä on demokratian vaeltavaa ritari. Juuri tämä vaihtelu vie demokratiaa eteenpäin.

Suhtaudun tyynesti Suomalaisen poliittisen järjestelmän kykyyn ratkaista edessä olevat talous- ja muut yhteiskunnalliset ongelmat kuten esimerkiki eläkeikäongelma. 

Uskon myös että maahanmuuttoon liittyvät ongelmat pystytään ratkaisemaan jos kaikista asioista kyetään keskustelemaan avoimaesti ilman "hyssyttelyä."

Juhanin pitkä kirjoitus sisältää niin monta mielenkiintoista kohtaan, että niiden purkamisessa on puurtamista pitkäksi aikaa.

Offline Obscurantti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Vs: päivän politiikasta
« Reply #2 on: 30. 05. 2013 05:05 »
Nimimerkki Juhani syyllistyy luettelossaan yksipuolisuuteen:

”Ennenkin on lupailtu, petetty ja petytty pahastikin, kuten ainakin varttuneempi väki varmasti muistaa. Työväestön paratiisiin  marssittiin kerran agitaattoreiden perässä liput liehuen, eikä paljastunut totuus olisi voinut koettua pahemmin lupauksia rikkoa.   Kerran kiristi merimiesten unioni voimansa tunnossa jäsenilleen runsaat edut vain huomatakseen enimpien työpaikkojen jättävän Suomen.  Kerran mahtava paperiliittokin onnistui taannoin säilyttämään ainutlaatuisen hyvät työehtonsa mutta vain monien jäsentensä lopputilin hinnalla.”

Kyllä myös monet ”kapitalistien” lupaukset auvoisesta tulevaisuudesta ovat osoittautuneet kammottaviksi virheiksi.  Otan nyt esimerksi vain Vaasassakin viikonvaihteessa huomiota herättäneen Mosanton, jonka myrkky ja geenimanipulaatio uhkaa miljoonien terveyttä ja miljoonien maanviljelijöiden elintasoa tai banaaniyhtiö Dolen viljelyksileen kylvämät myrkyt, jotka ovat sterilisoineet työntekijöitä tai suklaateollisuuden rikokset kasvattajia kohtaan tai Nestle tai..

Itse peruskysymys on mielestäni sellaisen yhteiskuntajärjestelmän luomisesta joka on avoin ja, jonka jokaisella jäsenellä on niin halutessaan mahdolliosuus vaikuttaa omaan ja lastensa tulevaisuuteen.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: päivän politiikasta
« Reply #3 on: 30. 05. 2013 06:06 »

Itse peruskysymys on mielestäni sellaisen yhteiskuntajärjestelmän luomisesta joka on avoin ja, jonka jokaisella jäsenellä on niin halutessaan mahdolliosuus vaikuttaa omaan ja lastensa tulevaisuuteen.

Tässä:

" Liberalismi (lat. liber ’vapaa’) on ideologia tai poliittinen suuntaus, joka pitää keskeisenä arvonaan vapautta jostakin ja vapautta johonkin.

Liberalismi etsii yhteiskuntaa, jota kuvaa yksilöiden ajatuksenvapaus, rajoitteet hallituksen ja uskonnon vallassa, lain voima, vapaa ajatustenvaihto, vapaaseen yrittäjyyteen perustuva markkinatalous sekä läpinäkyvä hallinto."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Liberalismi

Ja huomio tämä ei todellakaan ole sama asia kuin suuryritysten ja hallinnon yhteenkietounut hämähäkin verkko, jota vaikkapa Monsanto edustaa. Joitain osia liberalismista on pyritty ottamaan käyttöön, mutta todellinen vapaus ja läpinäkyvyys on eri valtioissa kuten vaikka Yhdysvalloissa hautautunut korporativismin alle.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Vaasalaisia.info - keskustelut

Vs: päivän politiikasta
« Reply #3 on: 30. 05. 2013 06:06 »

Offline juhani

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 5
  • View Profile
Vs: päivän politiikasta
« Reply #4 on: 02. 06. 2013 10:10 »
kiitoksia kommenteista.

Kuten S-K Eptikko toteas on kysymys politiikasta ja puolueista tosi suuri ja tärkeä asia meille kaikille - vaikkei kovin monia edes näytä kiinnostavan.  Onhan helppoa ja mukavaa uskoa alan ihmisten osaavan ja ymmärtävän yhteiset asiamme paljon itseämme paremmin.

Kun elämme demokratiassa, on kansalaisten kyky seurata, ohjata ja antaa valtuuksia tärkeiden asioiden hoidosta vähintäinkin ratkaisevan tärkeää sekä koko kansakuntamme menestykselle että paljon kiitetyn demokratian säilymiselle.  Peruskoulutuksen laadulla ja julkisella tiedon välityksellä on tässäkin asiassa sekä suuri merkitys että vastuu.   Kun edellinen nykyisin keskittyy paljolti supistuneen talouden ongelmista selviämiseen ja jäkimmäinen myyntisä kasvattamiseen typeriä skandaaleja paisuttelemalla, ei vastuuta paljn kanneta eikä tulevaisuuteenkaan nyt sovi suhtautua huoletta.
 
Historia, niin omamme kuin muidenkin, kun on täynnä jopa kammottavia esimerkkejä siitä, miten tavallisten ihmisten mukavan lepsu asenne ja puolueväen  sinisilmäinen uskollisuus ovat johtaneet koettelemuksiin, joihin edes pahimmista pahimmat viholliset eivät olisi suoneet jouduttavan. 

Karismaattisten räväköiden ja kaikkitietävien puoluepukareiden puolitotuudet ja iloiset lupaukset ovat taas tarjolla asiallisten mutta maailmantilanteen mukaisten vaikeuksisen ja harmien sävyttämien pohdintojen, varoitusten ja pelkojen ohella.  Näistä vaihtoehdoista lapsi  (joiden mielipidettä ei toki ymärrettävistä syistä kysytä) varmasti mieltyisi edelliseen.  Ymmätävätkö aikuiset todellisuudesta sitä enemmän, ratkaisee pitkälle tulevaisuutemme.   Kyllä ja riittävänä enemmistönä vastaisin mieluusti, mutta en enää aivan huolettomana. 

Onnistuivathan poliitkot aivan viime aikoina paljastuneiden tietojen mukaan Kreikassa, Portugalissa, Espanjassa,  Italiassa ja Ranskassa ja ties vielä missä muualla turmelemaan maansa talouden pelkkää hyvää tarjoilemalla.

Kuluttajina meitä opastetaan valitsemaan kaikin puolin viisaasti niin peru
namme kuin paitamme.  Paljon tärkeämmästä politiikasta  ja politiikoista saamme yleensä vain vastustajien parjauksia ja kannattajien kehuja.  Edes pahimpien virhevalintojen välttämiseksi tarvitsemme siis nykyhetkeä pidempää ja yhtä puoluetta laajempaa näkökulmaa, omaa tarkkaa asioiden seurantaa, avoimia keskusteluja tuttujen kesken ja rehellistä asioiden puntarointia.   

Vaivaloiselta se vaikuttaa, mutta lienee verrattomasti helpompaa kuin oppia oman kokemuksen kautta olla seireenien lauluja uskomatta. 

Offline Obscurantti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Vs: päivän politiikasta
« Reply #5 on: 02. 06. 2013 11:11 »
Juhani kirjoitti
Quote
Kun elämme demokratiassa, on kansalaisten kyky seurata, ohjata ja antaa valtuuksia tärkeiden asioiden hoidosta vähintäinkin ratkaisevan tärkeää sekä koko kansakuntamme menestykselle että paljon kiitetyn demokratian säilymiselle.

Luulen, että suurimmalle osalle meistä riittää kun on leivän päälle muutakin kuin ylähuuli, lämpimät vaatteet, kaunis koti ja joskus vähän rapsutusta.  Poliitikot, osakesijoittat, bonuksen nyhtäjät ja hyväveliverkostot ovat saaneet aikaan sen, että tavista ei enää jaksa kiinnostaa ns. yhteiset asiat, koska mikään ei kuitenkaan muutu.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: päivän politiikasta
« Reply #6 on: 02. 06. 2013 11:11 »
Tavista kyllä kiinnostaa. Sen takia tavikset äänestävät sitä, joka lupaa eniten, eivät sitä joka yrittää puhua järjen äänellä. Miksi muuten pelkällä "Tv-stä tuttu" profiililla pääsee jopa eduskuntaan asti. (Tottakai heissä on myös osaavia)

Toinen iso syy on vaihtoehtojen määrän lisääntyminen. Ihmisillä on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja käyttää vapaa-aikaansa, jolloin ei jakseta edes tutustua siihen, mitä ehdokas todellisuudessa tarjoaa ja miten toimii valituksi tulemisensa jälkeen. Ja miksi jaksaisi, ihmisellä on paljon tärkeämpiä päivittäisiä ongelmia, ja politiikkojen päätösten seuraukset eivät konkretisoidu omaan elämään kuin viiveellä ja usein hyvin monimutkaisten vaikutusketjujen kautta.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #7 on: 08. 07. 2016 14:02 »
.

1991 Neuvostoliitto oli hajoamassa ja pahasti näyttäisi siltä että historia toistaa itseään - mitähän tarkoittaa ne Putinin oudot puheet 1500 kilometristä

KGB ja puna-armeija yrittivät estää Neuvostoliiton romahduksen 25 vuotta sitten.

http://areena.yle.fi/1-3083108

Suomi paniikissa Neuvostoliiton hajotessa

Julkaistu 27.04.2016

"Pakolaispaniikki levisi Suomen poliittisen johdon keskuudessa kun Neuvostoliiton hajoamisprosessi kiihtyi vuonna 1991. Sisäministeri Mauri Pekkarisen kauhuskenaarioissa itärajan yli saattoi tulla jopa miljoona pakolaista.

Spotlight on selvittänyt syksyn 1991 tiedonkulkua, johtamista ja pakolaiskysymystä ulkoministeriön tähän asti salaisesta, mutta nyt avautuneesta arkistossa.

Elokuun 1991 vallankaappausyritys Neuvostoliitossa aiheutti hämmennystä. Päätöksentekoa vaikeutti tiedonsaannin loppuminen.

”Normaalien kanavien kuten Neuvostoliiton ulkoministeriön kautta ei tullut oikeastaan ollenkaan tietoa”, kertoo Heikki Talvitie, joka toimi tapahtumien aikaan Suomen Moskovan suurlähettiläänä.

Kun vallankaappausviikko alkoi 19. elokuuta, Talvitie luopui salattujen sähkeiden käytöstä ja soitti Helsinkiin tavallisella lankapuhelimella. Neuvostoliiton varapresidentin Janajevin johtama juntta aiheutti maailmanlaajuista pelkoa uustalinistisen diktatuurin uudesta tulosta.

Vasta sitten kun vallankaappausyritys näytti epäonnistuvan, Suomen hallitus uskalsi käyttää sanaa ”vallankaappaus”.

”Näin tehtiin koska lopputulos ei ollut absoluuttisen varma”, selittää Pekkarinen. Pahin pelko oli että hallitsematon pakolaisvyöry tulisi itärajan yli.

”Mietittiin, että mitä tehdään, jos tulee satojatuhansia tai miljoona pakolaista. Kouluja oli varattu mihinkä majoitettaisiin. Se olisi ollut todella vakava ja vaikea tarina”, sanoo Pekkarinen Spotlightissa.

Ulkoministeri Paavo Väyrynen sai kiusallista huomiota Tanskan Skagenissa, kun hän ainoana pohjoismaisena ulkoministerinä ei halunnut tuomita Neuvostoliiton sotilasjuntan poikkeustilahallitusta.

Tutkija Ilmar Metsalo on käynyt läpi UM:n raportteja elokuulta 1991, ja hän on löytänyt viitteitä siitä, että Suomessa varauduttiin ottamaan vastaan Virosta asevelvollisuutta pakenevia pakolaisia, jos sisällissota olisi syttynyt Neuvostoliitossa.

Spotlight selvitti myös miten vallankaappausviikon lopulla syntyi päätös avata diplomaattisuhteet Baltian kanssa. UM:n arkistojen mukaan suurlähettiläs Talvitie oli ainoa joka ymmärsi, että valta oli todella siirtynyt Neuvostoliiton presidentiltä Mihail Gorbatshovilta Venäjän presidentille Boris Jeltsinille.

Kuka johti käytännössä Suomen ulkopolitiikkaa, pääministeri Aho vai presidentti Koivisto? ”En viitsi arvioida Ahon ja Koiviston rooleja. Minulla on omat näkemykseni, mutta en halua tuoda niitä julki”, toteaa Pekkarinen.

Vuoden 1994 vaaleissa ehdolla ollut Martti Ahtisaari hyväksyi jopa aseiden käytön mahdollisen pakolaisvyöryn estämiseksi. Presidentti Ahtisaaren toimisto ilmoitti, että Ahtisaari ei halua kommentoida City-lehdelle vuonna 1994 antamaansa haastattelua."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/27/suomi-paniikissa-neuvostoliiton-hajotessa

.
« Last Edit: 08. 07. 2016 14:02 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: päivän politiikasta
« Reply #7 on: 08. 07. 2016 14:02 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #8 on: 14. 01. 2017 19:07 »

.

Tämä on sarjassa  ns. ikivihreää - historia toistaa aina itseään

<a href="http://www.youtube.com/v/r-WJ69MfXyY?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/r-WJ69MfXyY?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=r-WJ69MfXyY

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #9 on: 10. 02. 2017 18:06 »
.

Kaksoiskansalaisuus puhututtanut lähinnä ylen toimittajattaria - muillehan kyse on selkeästä turvallisuusuhkasta

Mm. Venäjä ei salli kaksoiskansalaisuutta lainkaan eli vastavuoroisuus puuttuu tästäkin asiasta

Muuten tuossa häiritsee alkeellistenkin tapojen täydellinen puuttuminen eli jatkuva höpöttäminen toisten päälle

A-studio: Talk
to 9.2.2017

"Kaksoiskansalaisuus riidan aiheena. Keskustelemassa kansanedustajat Eva Biaudet ja Simon Elo, osastopäällikkö Ilkka Hanski Suojelupoliisista, sekä opiskelija Katja Mäkeläinen. Juontajana Sari Huovinen.
Linkit ja artikkelit

    Yle Uutiset 09.02.2017: Supo: Tiedossamme on tapauksia, joissa kaksoiskansalaisia on yritetty painostaa"http://areena.yle.fi/1-3760231

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #10 on: 09. 03. 2018 15:03 »
.

On kaikenlaisia riskejä tietoturvariskejä terveysriskejä ym. mutta kaikista pahin on puoluekokousriski :

Sipilän hallitus haluaa eliminoida “puoluekokousriskin”

8.3.2018 15:52 Ossi Kurki-Suonio

"Hallitus haluaa saada sote-uudistuksen eduskunnan päätettäväksi ja äänestyksiin vielä ennen perjantaita 8. kesäkuuta.

–Tällainen on tavoite, vahvistaa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Uudelle Suomelle.

Päivämäärä on tärkeä, koska samana päivänä alkavat sekä keskustan että kokoomuksen puoluekokoukset Sotkamossa ja Turussa. Hallituksessa on laskeskeltu yhdessä puoluekokousriskiä.

Se ei ole kovin suuri yllätys, kun miettii viime kesän perussuomalaisten puoluekokousta, joka melkein johti uusiin hallitusneuvotteluihin. Pääministeri Juha Sipilä oli ehtinyt kirjoittaa jo kirjeenkin presidentti Sauli Niinistölle.

Nyt vastaavat uhkakuvat halutaan siivota nopeasti pois historiallisen sote-uudistuksen edestä. Ettei kukaan vaikka intoutuisi kampanjoimaan sote-uudistusta vastaan puoluekokouksella. Saati vielä voittaa!"

  Kristian Sheikki Laakso
9.3.2018 09:39
Olishan se kiva nähdä jos Vapaavuoresta tuli puheenjohtaja ja sen jälkeen Orpo ja kumppanit perustais turkoosin tulevaisuuden :)

http://ossikurkisuonio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251958-sipilan-hallitus-haluaa-eliminoida-puoluekokousriskin?ref=karuselli

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #11 on: 07. 04. 2018 15:03 »
.

Joillakin ryhmittymillä (demareilla) on aina ollut enemmän vapauksia olla jotakin mieltä kuin toisilla tämähän ei ole mitään uutta

Myöskin ns. "sukupolvien törmäys" on tässä nähtävissä jotka ei ole eläneet Vaaran vuosia jolloin C.C.C.P. oli todellinen sotilasmahti Kylmän sodan aikoina

Venäjä on perussuomalaisille kiusallinen kysymys
Sami Metelinen·4. huhtikuuta 2018

Puolueen kansanedustaja Tom Packalén on antanut Venäjän medioille lausuntoja, joissa hän kyseenalaistaa Venäjän roolin Skripalin arvostelussa ja arvostelee Suomen päätöstä karkottaa diplomaatti.

Asiaan kiinnitti huomiota Uuden Suomen blogisti Jouni Snellman (sd.).

"Jussi Halla-aho kävi Snellmanin blogissa puolustamassa Packalénia. Hänen pääasiallinen viestinsä näyttäisi olevan harmitus siitä, että muissa puolueissa saa olla Venäjä-mielinen, mutta perussuomalaisten kohdalla se on tuomittavampaa.
Puolueen puheenjohtaja haluaisi siis samanaikaisesti pitää länsimielisen linjansa ja sallia myös Venäjän narratiivia myötäilevien näkemysten esille tuomisen puolueessa."
”Enemmän minua kiinnostaa se, että Venäjä on totalitarismia kohti kulkeva valtio, joka on läpeensä korruptoitunut, jonka oikeusjärjestelmä on poliittisessa kontrollissa, jonka johtopaikoilla istuu KGB:n teurastajia, joka suorittaa järjestelmällistä kansanmurhaa Kaukasuksella, joka on uusimmalla lainsäädännöllään riistämässä kansallisilta vähemmistöiltään itsehallinnon rippeitäkin, jonka ulkopolitiikka on ailahtelevaa ja ylimielistä, ja jonka perinteisiin kuuluu pöyristyttävä rasismi (vanhastaan "ystävyydeksi" tai "veljeydeksi" kutsuttu) kaikkia ei-venäläisiä kohtaan. Ja jossa nykyhallinnolla ja sen politiikalla on kansan syvien rivien vankka tuki. ”

Näin kirjoitti Jussi Halla-aho Scripta-blogissaan 19. lokakuuta 2004. Tämä osoittaa sen, että Halla-aholla on ollut johdonmukainen Venäjä-kriittinen linja pidempään kuin useimmilla Suomessa. Myös länsisympatiat ovat tulleet esille kautta linjan.

Kaikki eivät kuitenkaan ole tietoisia tästä Halla-ahon pitkästä Venäjä-kritiikin ja länsimielisyyden linjasta."

https://www.facebook.com/notes/sami-metelinen/ven%C3%A4j%C3%A4-on-perussuomalaisille-kiusallinen-kysymys/1595044880543356/

<a href="http://www.youtube.com/v/2tT46h207ak?version=3&amp;autohide=1&amp;start=5" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/2tT46h207ak?version=3&amp;autohide=1&amp;start=5</a>

https://www.youtube.com/watch?v=2tT46h207ak&feature=youtu.be&t=5s

.
« Last Edit: 07. 04. 2018 15:03 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #12 on: 28. 09. 2018 14:02 »
.

Kaiken kaikkiaan vajaan 800 000 on työvoiman hallinoimien palveluiden alaisissa projekteissa vajaan 300 000 suoraan työttömänä edelleen


Yrittäjä sanoo suorat sanat Juha Sipilän aktiivimalli-kommenteista – ”Emme ole tilastojen putsaaja”
Yrittäjät muistuttavat, että suomalaiset yritykset eivät ole työttömyystilastojen putsaajia.

"Yrittäjät ovat närkästyneet pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lausuntoihin Ylen viime sunnuntaina lähettämän Pääministerin haastattelutunnin tiimoilta.

Lähetyksessä Sipilä sanoi, että "mä pidän meitä suomalaisia, yrityksiä ja työnantajia lampaina, jos emme löydä 200 000 ihmiselle joka toinen viikko kolmen tunnin työjaksoa".

Heinolalainen toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki kertoo ajatuksistaan  Etelä-Suomen Sanomissa.  Ketomäki on Pertunmaan Kuortissa muoviosia valmistavan Plastep oy:n toimitusjohtaja ja osaomistaja. Yritys työllistää noin 40 ihmistä.

Sipilän kommentti on Ketomäen mukaan kohtuutonta työnantajien syyllistämistä.

– Pienyrittäjät työllistävät valtavasti ihmisiä, kouluttavat työntekijät ja pitävät heidän osaamisestaan huolta työsuhteen aikana. Meidän firmassamme työntekijä pitää perehdyttää, teki hän sitten mitä tehtävää tahansa, Ketomäki muistuttaa.

– Kysymys on laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, joihin mitkään kolmen tunnin tai muutaman päivän työllistämispätkät eivät sovi.

Ketomäki ihmettelee, onko Sipilä unohtanut, miksi yritykset ylipäätään palkkaavat työntekijöitä.

– Me palkkaamme, jos asiakas ostaa tuotetta. Tai eläköityville työntekijöille seuraajia. Emme ole sosiaalitoimisto emmekä työllisyystilastojen putsaaja. Aktiivimalli ei tuota hyviä työntekijöitä eikä hyviä työsuhteita, Ketomäki sanoo."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/598910-yrittaja-sanoo-suorat-sanat-juha-sipilan-aktiivimalli-kommenteista-emme-ole

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 6588
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: päivän politiikasta
« Reply #13 on: 11. 10. 2018 22:10 »
.

IS:n sivuilla hämmentävä "äänestys" kun tulos ei ilmeisesti miellyttänyt peukaloitiin äänestystä useita kertoja onko meininki nykyään jo kuin vjenäjällä


Jussi Halla-aho
‏ @Halla_aho

Hämmentävää. Jutun yhteydessä oli äänestys siitä, kenen puoluejohtajan näkemykset ovat järkevimpiä. Viimeisen havainnon mukaan äänestäjiä oli lähes 10 000, ja minun näkemyksiäni piti järkevimpinä vajaa 80% vastanneista. Sitten koko äänestys katosi.https://twitter.com/Halla_aho/status/1049639607787241472


Media sensuroi taas persujen suosiota-Nyt vuorossa oli Iltasanomat.
9.10.2018 17:04 Pekka Hetta    Jussi Halla-aho Persut

64 kommenttia

    ilmoita asiaton viesti

    Media sensuroi taas persujen suosiota-Nyt vuorossa oli Iltasanomat.Tämä tulos poistettiin Iltasanomien sivuilta. Keksittiin äänestysvirhe syyksi.    Kohta sivuille laitettiin uusi äänestys, mutta ilman Jussi Halla-Ahoa.    Kun yli 2000 ihmistä oli saanut äänestää, lisättiin Jussi Halla-Aho sinne vihdoin.

Oli ikävä taas huomata tämä mediapeli mitä pelataan perussuomalaisia vastaan. Iltasanomat julkaisi oheisen uutisen https://www.is.fi/autot/art-2000005857676.html.

 

"Uutiseen kuului myös äänestys. Äänestyksessä kysyttiin lukijoilta, että kenellä oli kaikista parhaimmat ideat ilmasto asioissa. Halla-Aho oli n.10000 äänestäjän mielestä selvästi parhaimman idean tuonut esille.

Tämä ei kelvannut Iltasanomille, vaan he poistivat äänestyksen kokonaan. He muokkasivat juttua ja keksivät eri selityksiä sivuillensa, miksi äänestys oli poistunut. Lopulta äänestys tuli takaisin, mutta kappas, ilman Jussi Halla-Ahoa! Näin toimii vastuullinen media, kun inhokki edustaja on ylivoimainen. Silloin otetaan käyttöön sensuuri. Hävetkää!


Lopulta, kun yli 2000 oli saanut jo ääniä, saatiin Jussi Hall-Ahokin äänestyslistoille. Alkaa muistuttamaan Ruotsin vaaleja. Eli pimitetään mahdollisuus ensimmäisen tunnin aikana äänestää omaa ehdokasta, jotta saadaan haluttu tulos."

http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262285-media-sensuroi-taas-persujen-suosiota-nyt-vuorossa-oli-iltasanomat
« Last Edit: 11. 10. 2018 22:10 by herkkoo »

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: päivän politiikasta
« Reply #13 on: 11. 10. 2018 22:10 »