Author Topic: Vaasan kehitysideoita  (Read 58398 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Anna-Maija Salo

  • Guest
Vs: Vaasan kehitysideoita
« Reply #560 on: 15. 08. 2013 08:08 »
Normaali käytäntö on sellainen, että kiinteistön omalle tontille sijoitetaan asemakaavassa määrätty määrä parkkipaikkoja, jotka on tarkoitettu kiinteistössä töitä tekevien tai asuvien ihmisten käyttöön. Lähes kaikkien keskustassa sijaitsevien kaupungin virastojen ja koulujen tonteilla on parkkipaikkoja, jotka joko kokonaan tai osittain on varattu työntekijöille.  Asemakaavamääräysten mukaan näin on oltavakin, koska kiinteistöllä tulee olla määrätty määrä pysäköintipaikkoja omaan käyttöön.

Parkkipaikkojen varaaminen työntekijöiden käyttöön maksullisista paikoitustiloista ja maksullisilta paikoitusalueilta saattaa olla hyvinkin yleinen käytäntö keskustassa.  Silloin työnantaja maksaa paikoitusmaksun, josta tulee tavallaan luontaisetu työntekijälle.

Maksavatko Vaasan kaupungin virastot ja laitokset paikoitusmaksuja työntekijöidensä puolesta esim. toriparkkiin?

Jos maksullisilta paikoitusalueilta vaikkapa katujen varsilta korvamerkitään viranhaltijoille, parkkipaikkoja menettää kaupunki tuloja, ellei virasto tai laitos  maksa näiden korvamerkittyjen parkkipaikkojen käytöstä mitään.

Onko tällainen tulonsiirto kaupungin kassasta viranhaltijan kukkaroon nykyoloissa oikein?  Entä miten on oikeudenmukaista ja tasapuolista tämä on? Voivatko kaikki viranhaltijat asemaan ja virkavuosiin katsomatta saada tämän luontaisedun?

Vaasalaisia.info - keskustelut

Vs: Vaasan kehitysideoita
« Reply #560 on: 15. 08. 2013 08:08 »

anna vuorinen

  • Guest
Vs: Vaasan kehitysideoita
« Reply #561 on: 15. 08. 2013 08:08 »
Ravirata pitäisi jo pikaisesti siirtää mustasaareen, minne on jo aloitettu radan rakentaminen, vaasan keskustassa ravirata on aivan älyttömässä paikassa, siihen saataisiin rakennettua opiskelijoille asuntoja, vanhuksille palvelutalo ja myöskin vuokra- asuntoja.

Toinen mikä pistää silmään, on kaupunginpuutarha, eikö se voitaisi siirtää vaikka vaskiluotoon, samalla tulisi sekin paikka kauniimmaksi, ettei ole pelkkää ryteikköä.

Ja onko vaskiluotoon jo kaavoitettu asuntoja, olisi mielestäni mikä ihanin paikka omakotitalo alueeksi ja tietenkin voisi wasalandiaan laajentaa muutakin käyttöä, ottaa ideoita power parkista.
Ainakin voisi wasalandian avata jo toukokuussa, ilmojen mukaan.
Niin kaupunginpuutarhan tilalle ehdottomasti opiskelija asuntoja siinä kun ne koulutkin on aivan vieressä.
Vaasan vankila onhan siinä hieno näköala mikä vielä omiaan masentamaan vankeja, siitä voisi tehdä hotellin, kelpaa jo ihan sellaisenaan, siinä voisi olla yön hinta niin alhainen, ettei mitään asunnottomuutta tai varallisuuteen katsomista tarvitse miettiä 20e yöpyminen omilla liinavaatteilla.

Offline vito

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 930
    • View Profile
    • Näytä email osoite
Vs: Vaasan kehitysideoita
« Reply #562 on: 15. 08. 2013 10:10 »
vaskiluotoon ei voi rakentaa mitään kun sattuu olemaan erään tapio o:n lenkkipaikka. ainakin vastustuksesta päätellen vaskiluodon ryteikössä on jatkuvasti mieletön määrä ihmisiä nautiskelemassa. ...ja ihan joka puskassa siellä syrjässäkin. ei mahdu taloja sinne ei.

minä kyllä kannatan vaskiluodon "asuttamista".  joku laittoi tänne kuvan aataminaikaisesta osayleiskaavasta jossa vaskiluoto oli täynnä liikkeitä ja asuntoja. kaavahan ei toteutunut näemmä koskaan. muistin virkistykseksi kuvan laittaja voisi pistää sen kuvan uudellen tähän ketjuun.

mitenkähän se uusi yleiskaava etenee ministeriössä? kun se saa lainvoiman niin silloin mm. runsoriin latokartanontielle on mahdollista rakentaa liikkeitä ja asuntoja vaikka kuinka paljon hartmannin risteyksestä lähtien. vanhaa satamaakin voisi laajentaa.
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

Vaasalaisia.info - keskustelut

Vs: Vaasan kehitysideoita
« Reply #562 on: 15. 08. 2013 10:10 »