Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Sekalaista keskustelua / Re: Ei mitään asiaa
« Last post by herkkoo on 06. 10. 2018 18:06 »

.

Koko kansan presidentti joutui istumaan portailla

Urkin aikana olisi kyllä ollut sen verran tapoja että olisi tarjottu paikkaa automaattisesti

Kuva: Presidentti Niinistö joutui istumaan portailla, kun rouva Haukio esiintyi Turun Kirjamessuilla

 Rouva Jenni Haukion juontama keskustelu veti Turun Messukekuksen auditorion täyteen kuulijoita.

"Rouva Jenni Haukio juonsi tänään lauantaina Minna Canthia käsittelevää keskustelua Turun Kirjamessuilla.

Mitä Minna tekisi – Suurnaisen perintö 2010-luvulla, Minna Canth 175 vuotta -keskustelua seurasi yleisön joukossa myös presidentti Sauli Niinistö.

Tilaisuus veti auditorion täyteen kuulijoita, ja presidentti jäi ilman penkkiä. Niinistö päätti seurata keskustelua auditorion portailla istuen."

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasi Jenni Haukion juontamaa keskustelua Turun Messukeskuksen auditorion portailla istuen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005854900.html
92
Sekalaista keskustelua / Re: Perussuomalaiset
« Last post by herkkoo on 06. 10. 2018 13:01 »
.

Mielenkiintoinen sivujuonne mikä yleensä tulee esiin on nämä Ylen käyttämät ns. "puolueettomat asiantuntijat" jotka lähemmin tarkasteltuna paljastuukin vähemmän "puolueettomiksi" (yleensä jonkin sortin äärivasemmistolaisiksi)


Professorin ajatuksia

tiistai 2. lokakuuta 2018

Laura Huhtasaari nosti esille mätäpaiseen, joka on selvitettävä ja korjattava

"Laura Huhtasaari (ps) nosti esille tamperelaiskoulussa oppilastyönä tehdyn julisteen, jossa hänet ja Jussi Halla-aho (ps) leimattiin tappajiksi, esimerkkinä opetukseen liitetystä poliittisesta propagandasta. Koulun rehtori puolestaan kiersi näppärästi pääasian ja siirsi keskustelun tekijänoikeuksiin.

Politiikan tutkija Emilia Palonen on mm. Sadankomitean ja Suomen Rauhanliiton julkaiseman Ydin-lehden entinen päätoimittaja ja  Suomen Kommunistisen Puolueen liepeillä pyörivä tutkija, jota Yle käytti  "puolueettomana" asiantuntijana  Huhtasaaren esille nostamassa tapauksessa. Hänkään ei nähnyt ongelmaa opetuksessa tai oppilastyössä, vaan kuittasi asian esilletulon Huhtasaaren pyrkimyksenä provosoida ja nostaa itseään esille.

Tässä pyörityksessä on vaarana, että Huhtasaaren pääasia hukkuu huomion keskittyessä esillä olleeseen kuvaan. Sitä paljon painavampi oli hänen  sanomansa,  jonka mukaan "useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan".

Ja tämä asia on se, joka vaatii selvitystä, ei niinkään yksi oppilastyö - sehän on mahdollisesti vain merkki koulussa annetusta propagandakasvatuksesta eikä itse ongelma. Nähtäväksi jää, pystyykö Huhtasaari siirtämään keskustelun edellä kuvattujen väistöliikkeiden ohi itse pääasiaan.

Sivumennen sanoen olen itsekin kuullut, kuinka suomalaisessa yliopisto-opetuksessa ja jopa Suomen Akatemian tilaisuudessa on lietsottu vihaa demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan. Ongelma ei siten rajoitu pelkästään peruskouluihin ja lukioihin, vaan ulottuu aina korkeimpaan opetukseen ja tutkimusmaailmaan asti.

Siten on myös selvää, että Huhtasaari on nostanut esille todellisen yhteiskunnan mätäpaiseen, jonka olemus olisi selvitettävä ja - jos ja kun hänen epäilynsä osoittautuu oikeaksi - myös puhkaistava. Nähtäväksi jää, pystyykö Huhtasaari ja hänen puolueensa ohittamaan poliittisessa keskustelussa nyt nähdyt pääasian ohittamisyritykset ja siirtämään huomion opetussuunnitelman edellyttämän poliittisen neutraaliuden toteutumiseen."

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2018/10/laura-huhtasaari-nosti-esille.html

Emilia Palosen näkemyksiä paikallispolitiikan seminaarin allaPolitiikan tutkija ja Helsingin yliopiston valtio-opin lehtori Emilia Palonen osallistuu lauantaina 23.1. Helsingissä järjestettävään SKP:n paikallispolitiikan seminaariin. Palosen aiheena seminaarissa on Lähidemokratia ja kokemukset osallistuvasta demokratiasta.

Asukasaktiivi

– Politiikan tutkimuksen lisäksi olen asukasaktiivi. Olen ollut Alppila seuran toiminnassa aktiivisesti mukana vuodesta 2010 lähtien. Muutettuani Maunulaan täällä alkoi asukkaiden oma demokratiahanke ja olen ollut toiminnassa mukana asukkaan roolissa sekä edustanut maunulalaisia Maunula-talon suunnittelussa. Olen järjestänyt hankkeeseen liittyen mm. asukaskokouksia ja erilaisia työpajoja, jossa on ollut mukana asukkaita ja virkamiehiä. Olemme toteuttaneet Maunula-taloon liittyvää osallistuvan suunnittelun prosessia.

Palosen mukaan Maunulan demokratiahankkeessa SKP:n Yrjö Hakasesta on ollut suurta apua."

https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/emilia-palosen-n-kemyksi-paikallispolitiikan-seminaarin-alla

93
Sekalaista keskustelua / Re: Perussuomalaiset
« Last post by herkkoo on 06. 10. 2018 07:07 »
.

Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia lakanassaan  - kritiikkiä ei sillä kohtaa sallittu eikä myöskään vedottu sananvapauteen tässä  tapauksessa

Myöskään ylen toverituomioistuin (koostuen lähinnä vihreistä tovereista) alas laskettavine kuulusteltavanpenkkeineen ties mine ruotsinvallan aikuisine jalkapuineen ei ollut tästä asiasta kiinnostunut

  Joona Niittumäki
🇫🇮
‏ @JNiittumaki

Tämä lakana oli opettajille liikaa, emmekä saaneet laittaa sitä rekkaan.

#sensuuri


2.44 - 15. helmik. 2018

    636 uudelleentwiittausta
    1 729 tykkäystä

75 vastausta 636 uudelleentwiittausta 1 729 tykkäystäJos kuva ei näy (sensuurin vuoksi) tässä linkki  https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA.jpg

https://twitter.com/JNiittumaki/status/964088110236749824/photo/1


Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia – lukio sensuroi tämän lakanan

"Turkulaisen abiturientin yritys kritisoida penkkariajoissa maan hallituksen sosiaalipolitiikkaa ja asevientiä törmäsi lukion opettajien sensuuriin torstaina.

Lakanan käyttö kiellettiin, mutta kiellon takia perjantaiaamuun mennessä sensuroitu lakana oli Suomen eniten katseltu lajissaan. Syy: sensuurin kohteeksi joutunut abi latasi kuvan lakanasta sosiaaliseen mediaan.

Jupakka alkoi, kun Turun klassisen lukion opettajat kielsivät opiskelijoita käyttämästä penkkariajelulla lakanaa, jossa on kuvattu aiemman hallituksen keskeiset ministerit Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Timo Soini (sin).

Lakanassa on kuva, jossa kolmikko näyttää nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -lauseelle, mutta suhtautuu hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lauseille.

Turkulainen abiturientti Joona Niittumäki kertoi Twitterissä, että lakana kiellettiin, koska opettajat pelkäsivät sen vaarantavan koulun maineen.

Niittumäki hämmästeli koulun päätöstä.

– Abilakanoissa on aina ollut poliittisia kannanottoja. Koululaitos on edelleen puolueeton, koska lakanat edustavat vain niiden tekijöiden kantaa, eivätkä koulun.

– Tää tapaus tuli siksikin kovasti yllätyksenä, kun tavallisesti meitä nimenomaan kannustetaan aktiivisiksi kansalaisiksi, Niittumäki kertoo Twitterissä."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/610231-abit-yrittivat-kritisoida-sipilaa-orpoa-ja-soinia-lukio-sensuroi-taman-lakanan-ja

94
Sekalaista keskustelua / Re: Perussuomalaiset
« Last post by herkkoo on 03. 10. 2018 18:06 »
Koululaisten harjoitustyö nostattanut syytteleviä sormia  - kuka kantaa vastuun julkisilla paikoilla olevista oppilastöistä jos ne menevät henkilöihin kohdistuvaan solvaamiseenOppilaiden mielipiteet voivat kärjistyä, mutta opettajilla on tietysti vastuu tällaisissa tilanteissa, Kauppinen korostaa

" – Myös politiikan talous on huomiotaloutta, kommentoi politiikan tutkija Emilia Palonen kansanedustaja Laura Huhtasaaren twiittiä, jossa tämä nostaa esiin tamperelaiskoulun oppilaiden valmistaman julisteen.

Maahanmuuttoa käsittelevään julisteeseen oli laitettu otsikon "Suomeen vai kuoleen" alle poliitikkoja. Huhtasaari ja Jussi Halla-aho olivat "kuoleen" sanan alla, ja Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto olivat toisella puolen. Kuvan julisteesta oli alunperin julkaissut Instagramissa Tampereen kaupungin kultturiohjelma Taidekaari.

Huhtasaaren mielestä työ lietsoo vihaan poliitikkoja kohtaan.

Palonen puolestaan epäilee, että Huhtasaaari haluaa näin provosoida ja nostaa esiin itseään. Toisaalta poliitikon kuuluukin hypettää sen minkä kerkiää.

– Poliitikko olisi huono, jos hän ei yrittäisi nostaa asiaansa esiin mediassa. Median tehtävä taas on olla vahtikoira, joka suhtautuu kriittisesti asioihin, joita sille syötetään, Palonen sanoo.

Opetushallitus korostaa opetuksen puolueettomuutta

Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallituksesta pitää kovina Huhtasaaren johtopäätöksiä, joiden mukaan kouluissa julistetaan tiettyä aatesuuntaa ja demonisoidaan perussuomalaisia.

– Lähtökohta kouluopetuksessa on, että se perustuu koulutussuunnitelmaan ja on puoluepoliittisesti sitouttamatonta, hän sanoo.

Koulussa opetetaan taitoja ja valmiuksia lapsille ja nuorille, jotta he oppivat toimimaan demokraattisessa yhteiskunnassa. Ajankohtaiset asiat kiinnostavat heitä ja niistä käydään keskusteluja. Voi olla, että sellaisissa yhteyksissä oppilaiden mielipiteet voivat kärjistyä, mutta opettajilla on tietysti vastuu tällaisissa tilanteissa, Kauppinen korostaa. "

https://yle.fi/uutiset/3-10433446


Laura Huhtasaaren Twitter-kohusta kertova uutinen nousi BBC:n luetuimmaksiLaura Huhtasaaren twiitistä kerrottiin BBC:llä

 Jutussaan BBC kertoo tamperelaisen koulun ajautuneen riitaan ”nationalistisen kansanedustajan” kanssa.

"Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) viikonloppuna julkaisemasta twiitistä puhjennut kohu on levinnyt kansainväliseen mediaan.

Aiheesta kertova juttu oli keskiviikkona iltapäivällä ylimpänä Britannian yleisradioyhtiön BBC:n luetuimpien uutisten listalla."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005850910.html
Laura Huhtasaari, a former teacher, was the nationalist Finns party candidate in this year's presidential election

A Finnish school has become embroiled in an argument with a nationalist MP, who accused it of "encouraging hatred" over an immigration-themed project.

"Laura Huhtasaari tweeted a photo of a school poster captioned "Finland or Death", featuring a migrant boat and prominent Finnish politicians.

The poster has prompted a heated debate over whether it was appropriate for a social studies project.

The MP's picture featured on the poster but so did the students' names too."

https://www.bbc.com/news/world-europe-45731741
95
Sekalaista keskustelua / Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Last post by herkkoo on 03. 10. 2018 16:04 »
.

Yksi erikoisimpia mielenilmauksia - potkut saaneelle kuljettajalle vaaditaan työpaikan palautustaPuheenaihe

3.10.2018 17.31

Työnseisaus pysäyttää bussivuoroja Espoossa ja Helsingissä – lakon syy: mielenilmaus potkuistaBussinkuljettajien työnseisaus katkaisee vuorokaudeksi monien bussivuorojen ajamisen Espoossa ja Helsingissä.

Pohjolan Liikenteen HSL-linjoja Helsingistä ja Espoosta ajavat henkilökunnan edustajat aloittavat työnseisauksen huomenna torstaina aamuyöllä.

Seisauksen vuoksi osa Pohjolan Liikenteen liikennöimistä HSL-vuoroista jää torstain aikana ajamatta. Seisauksen kestoksi on ilmoitettu yksi vuorokausi.

Seisauksella vaaditaan  palauttamaan viime viikon torstaina Matinkylän terminaalissa asiakkaan kanssa välikohtaukseen osallistuneen kuljettajan työsuhde . Kuljettajan työsuhde päätettiin perjantaina sen jälkeen kun kuljettajaa oli kuultu tapauksesta ja bussin kamerajärjestelmän videotallenteet oli tarkastettu."

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/708777-tyonseisaus-pysayttaa-bussivuoroja-espoossa-ja-helsingissa-tarkista-kulkeeko


Näin väärennetyllä matkalipulla huijaava narahtaa busseissa – Ison Omenan välikohtaus nousee esille HSL:ssäMatkustajan ja bussinkuljettajan välillä syntyi viime torstaina päivällä käsirysy Matinkylän kauppakeskuksen Ison Omenan bussipysäkillä.

"Kuljettajan mukaan parikymppinen mies käveli bussiin ja näytti hänelle väärennettyä mobiililippua. Mies ei totellut kuljettajan poistumiskäskyä ja tilanne kärjistyi keskinäiseksi huutamiseksi lopulta siihen, että kuljettaja löi miestä.

Välikohtauksen jälkeen Pohjolan Liikenne päätti kuljettajan työsuhteen seuraavana päivänä.

Mobiililipussa on tietyin väliajoin vaihtuvia värejä sekä liikkuva HSL:n logo.

– Väärennetyssä mobiililipussa on lipun näköinen video tai näyttökuva ja se voi sujahtaa kuljettajan silmien ohi, sanoo HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija Satu Rönnqvist.

Turvavärien vaihteluväli on kuljettajien tiedossa ja he voivat myös pyytää matkustajaa vaihtamaan tarkastusnäkymään.

– Se on tavallaan lippusovelluksen kääntöpuoli eikä sitä löydy väärennöksestä."

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/708039-nain-vaarennetylla-matkalipulla-huijaava-narahtaa-busseissa-ison-omenan-valikohtaus


Linja-autokuljettajan lyönti tallentui videolle Espoon Matinkylän terminaalissa. Paikalle kutsuttiin poliisipartio.

"Silminnäkijä kertoo olleensa bussissa jo etukäteen ja kuunnelleensa musiikkia, kun tilanne alkoi kärjistyä. Hän sai käsityksen, että matkustaja oli pyrkinyt sisään väärennetyllä kännykkälipulla.

– Matkustaja meni bussiin, ja kuski alkoi huutaa, että sinulla on väärennetty lippu. Mies meni istumaan, ja kuski huusi neljä kertaa, että tule takaisin, silminnäkijä kertoo.

HSL:n kännykkäsovelluksesta ostettava bussilippu näkyy liikkuvana, tietyn värisenä animaationa puhelimen näytöllä, kun se on voimassa. Tilanteen nähnyt henkilö kertoo, että matkustaja ei suostunut näyttämään lippua uudelleen, kun kuljettaja vaati sitä. Mies ei suostunut nousemaan ylös takapenkiltä, jonne oli istunut.

– Kuski soitti vartijat, ja ilmeisesti vartijat olivat poliisiin yhteydessä, kun matkustaja ei suostunut lähtemään.


Länsi-Uudenmaan poliisilaitos vahvistaa Iltalehdelle, että paikalle lähetettiin partio selvittämään tapahtunutta.

Silminnäkijä arvioi, että myös matkustaja käyttäytyi uhkaavasti. Kertomuksessa mainitut asiat eivät vielä näy kaikilta osin videolla.

– Se eskaloitui niin, että kuljettaja käveli matkustajan luo. Oli ehkä 30 sekuntia sananvaihtoa, kun matkustaja nousi ylös ja yritti lyödä. Kuski torjui sen."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/6fe57c7d-94c4-45e3-8cc9-50aa4d5a9bf0/
96
Sekalaista keskustelua / Re: päivän politiikasta
« Last post by herkkoo on 28. 09. 2018 14:02 »
.

Kaiken kaikkiaan vajaan 800 000 on työvoiman hallinoimien palveluiden alaisissa projekteissa vajaan 300 000 suoraan työttömänä edelleen


Yrittäjä sanoo suorat sanat Juha Sipilän aktiivimalli-kommenteista – ”Emme ole tilastojen putsaaja”
Yrittäjät muistuttavat, että suomalaiset yritykset eivät ole työttömyystilastojen putsaajia.

"Yrittäjät ovat närkästyneet pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lausuntoihin Ylen viime sunnuntaina lähettämän Pääministerin haastattelutunnin tiimoilta.

Lähetyksessä Sipilä sanoi, että "mä pidän meitä suomalaisia, yrityksiä ja työnantajia lampaina, jos emme löydä 200 000 ihmiselle joka toinen viikko kolmen tunnin työjaksoa".

Heinolalainen toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki kertoo ajatuksistaan  Etelä-Suomen Sanomissa.  Ketomäki on Pertunmaan Kuortissa muoviosia valmistavan Plastep oy:n toimitusjohtaja ja osaomistaja. Yritys työllistää noin 40 ihmistä.

Sipilän kommentti on Ketomäen mukaan kohtuutonta työnantajien syyllistämistä.

– Pienyrittäjät työllistävät valtavasti ihmisiä, kouluttavat työntekijät ja pitävät heidän osaamisestaan huolta työsuhteen aikana. Meidän firmassamme työntekijä pitää perehdyttää, teki hän sitten mitä tehtävää tahansa, Ketomäki muistuttaa.

– Kysymys on laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, joihin mitkään kolmen tunnin tai muutaman päivän työllistämispätkät eivät sovi.

Ketomäki ihmettelee, onko Sipilä unohtanut, miksi yritykset ylipäätään palkkaavat työntekijöitä.

– Me palkkaamme, jos asiakas ostaa tuotetta. Tai eläköityville työntekijöille seuraajia. Emme ole sosiaalitoimisto emmekä työllisyystilastojen putsaaja. Aktiivimalli ei tuota hyviä työntekijöitä eikä hyviä työsuhteita, Ketomäki sanoo."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/598910-yrittaja-sanoo-suorat-sanat-juha-sipilan-aktiivimalli-kommenteista-emme-ole

.
97
Sekalaista keskustelua / Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Last post by herkkoo on 27. 09. 2018 20:08 »
.

Airiston (ei sanota nimeä)  Aalloilla ollut merkittäviä mediatapahtumia

Sauli Niinistö Airiston Helmestä jo 2015: ”Pisti silmään – tulen vähän kyselemään sen perään”Presidentti Sauli Niinistö kommentoi jo vuonna 2015 julkisuuteen, että hän on pistänyt merkille Airiston Helmen kiinteistökaupat. Iltalehti oli tuolloin ensimmäisten joukossa uutisoinut venäläistaustaisen yhtiön saarihankinnoista

"Media on raportoinut, että Airiston Helmi on ollut jo vuosia Suomen hallituksen ja tasavallan presidentin erityisessä seurannassa ja huolenaiheena. Aamulehden mukaan valtiojohto on epäillyt ainakin vuodesta 2014, että Airiston Helmen tontteja voitaisiin käyttää kriisitilanteessa Suomea vastaan. Vuoden 2015 alussa presidentti siis puhui huolista jo ääneen.

Julkisessa keskustelussa on mietitty, kytkeytyykö talousrikostutkinta myös Suomen valtion turvallisuuspoliittiseen huoleen.

Presidentti Niinistö hämmensi tiistaina keskustelua vastaamalla kokoomuksen entisen puoluesihteerin Jussi Isotalon Twitter-viestiin chicagolaisgangsteri Al Caponesta. Isotalo mietti, vieläkö ihmisillä on muistissa tarina Caponesta, ”jota ei koskaan saatu tuomittua kilpailijoittensa tapattamisesta, mutta rahanpesu ja veropetos veivät hänet telkien taakse”.

”Oikein hyvin on ollut muistissa”, presidentti Niinistö twiittasi Isotalolle.

    Oikein hyvin on ollut muistissa.

    — Sauli Niinistö (@niinisto)  September 24, 2018 

 
Presidentin twiitistä uutisoi tiistaina Verkkouutiset. Presidentti Niinistö sanoi myöhemmin tiistaina Helsingin Sanomille, että hän ei viitannut twiitillään Airiston Helmeen. Hän lisäsi HS:n mukaan, että verotarkastus on ”valtavan tehokas” väline.

”Verotarkastus on helpompi tehdä kuin esimerkiksi rikostutkinta. Verotarkastaja voi mennä mihin tahansa ja sanoa kirjat esiin. Rikostutkijan täytyy sen sijaan kertoa, että on jokin epäily”, Niinistö sanoi lehdelle.

Myös Airiston Helmen tutkinta alkoi verotarkastuksena, Niinistö sanoi, ja laajeni siitä rahanpesututkintaan."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259829-sauli-niinisto-airiston-helmesta-jo-2015-pisti-silmaan-tulen-kyselemaan-sen-peraan

98
Sekalaista keskustelua / Re: Uusi Vaihtoehto -ryhmä perustettu
« Last post by herkkoo on 23. 09. 2018 17:05 »
.

Sinisten ministeri Soini aiheutti pienen mittakaavan myrskyn eduskunnassa, syytöksiä mm. painostuksesta

Torkkupeitto-vieteriukotkin heräsi hei me ollaan äänestyksessä

Pääministeri Sipilä on varma, että Soini selviää eduskunnan äänestyksestä: ”Epäluottamusta ei tule”Pääministeri Juha Sipilä osallistui keskiviikkona Alma Media puoluejohtajatenttiin ennen lähtöään EU-huippukokoukseen Itävaltaan.

"Pääministeri Juha Sipilällä (kesk) on vankka luottamus siihen, että eduskunta ei kaada ulkoministeri Timo Soinia epäluottamuslauseella.

Edellytättekö keskustan kansanedustajilta ryhmäkuria tässä asiassa?

”En usko että kellään on mitään ongelmaa painaa tässä asiassa vihreää. Kun asia on käyty läpi, luottamus Soinin toimiin ulkoministerinä on kaikilla olemassa.”

Hallituspuolue sinisten puheenjohtaja Sampo Terho sanoi keskiviikkona Ylelle, että epäluottamuslause Soinille tarkoittaisi epäluottamusta koko hallitukselle. ”Jos Soini kaatuu, niin hallitus kaatuu”, Terho sanoi."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005834439.html

Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan on itsestään selvää, että ulkoministeri Timo Soiniin kohdistuva mahdollinen epäluottamusäänestys on myös hallituskysymys"– Sinisille on itsestään selvää, että kun yksi hallituksen ministeri saa epäluottamusesityksen, niin silloin koko hallitus on saanut epäluottamusesityksen. Jos Soini kaatuu, niin hallitus kaatuu. Jokainen ministeri on osa tätä yhteistä hallitusta, sanoo Sampo Terho Ylelle.

Eurooppa- kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho olettaa, että hallituskumppaneiden keskustan ja kokoomuksen kaikki kansanedustajat tukevat Soinia."

https://yle.fi/uutiset/3-10412703

Soini-äänestyksen erikoinen jälkipyykki - Orpo ärähti kokoomusedustajien painostamisesta, Pelkonen pahoitti mielensä tytöttelystä

perjantai 21.09.2018 klo 19:38

Kokoomus ei aio rangaista edustajiaan, jotka jättivät painamatta äänestysnappia.Petteri Orpo ei esitä äänestämisestä pidättäytyneille kokoomusedustajille rangaistuksia.

"Äänestyksen jälkeen Valtiosalissa nähtiin erikoinen jälkipyykki, kun kokoomuslaiset avautuivat siitä, miten heitä oli painostettu Soini-asiassa.

– Minua loukkaa kokoomuslaisten puolesta se, että käytetään sellaisia termejä, että kokoomus alistaa nuoria naisia. Joku sanoi vielä, että kokoomuksen naiset ovat nyrkin ja hellan välissä. Tämä on käsittämätöntä puhetta, valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuhahti.

Iltalehden tietojen mukaan sinisistä oli viestitetty ennen äänestystä keskustalle ja kokoomukselle, että hallitus kaatuu, jos yksikään hallituspuolueen edustaja äänestää Soinia vastaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ilmoitti äänestyksen jälkeen, että äänestyksestä pidättäytyneille edustajille ei ole tulossa rangaistuksia.

– Emme hyväksy vähättelyä edustajiemme arvopohjaa kohtaan. On käsittämätöntä, että pääministeri on todennut, että äänestyksen ei pitäisi olla kenellekään vaikeaa, Jokinen kommentoi tiedotteessa.

Myös Orpo sanoi, että hän haluaa ”voimakkaasti puolustaa kokoomuksen naisia ja heidän oikeuttaan ajatella itse”.

– Tästä muodostui sen kaltainen kysymys, että näin toimiminen äänestyssalissa on ymmärrettävää. Ilmassa oli selkeää painostamista.

”Puheita vähäteltiin tyyliin, että tytöt, ottakaa rauhallisesti”

Pelkonen sanoi Valtiosalissa, että heidän puheitaan on vähätelty.

– Tyyliin, että tytöt, ottakaa rauhallisesti, ei tässä ole kyse niin suurista asioista. Olen tyytyväinen, että Petteri Orpo tällaisen puheen tuomitsi."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/54f08eb4-7989-493c-b0cc-5e62190e846f_pi.shtml


Heti äänestyksen jälkeen kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen pomppasi seisomaan ja pyysi puhemies Paula Risikolta (kok) puheenvuoroa." – Rouva puhemies, äänestin väärin. Tarkoitukseni oli painaa Jaa-nappia, mutta painoin vahingossa uudelleen paikallaolonappia, Vartiainen totesi.

Kansanedustajan kommentit herättivät huvittuneisuutta eduskunnassa.

– Se on ihan hyvä nappi sekin, puhemies Risikko totesi napakasti, saaden naurun salissa yltymään."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005836278.html

99
Sekalaista keskustelua / Re: Vihreät - De gröna
« Last post by herkkoo on 22. 09. 2018 12:12 »
.

Vihreät henkilöytymät olleet jälleen aktiivisesti medioissa

Vihreiden kansanedustajalla Jani Toivolalla ei väestörekisterikeskuksen mukaan ole ollut virallista osoitetta Helsingissä kahteen ja puoleen vuoteenVihreiden kansanedustajalla Jani Toivolalla ei väestörekisterikeskuksen mukaan ole ollut virallista osoitetta Helsingissä kahteen ja puoleen vuoteen

EDIT : Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola teki maksullisia kouluvierailuja sairauslomansa aikana

"Väestörekisterikeskuksen mukaan Toivola muutti Riihimäelle 29. maaliskuuta 2016, eikä hänellä ole ollut tämän jälkeen vakituista eikä tilapäistä osoitetta Helsingissä. Tästä huolimatta Toivolan tytär on saanut jatkaa helsinkiläisessä päiväkodissa, minkä ei pitäisi näillä tiedoin olla mahdollista.

Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen mukaan Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat sopineet keskenään, että lapsi saa olla muuttopäivästä riippuen vanhassa hoitopaikassaan kevät- tai syyskauden loppuun. Muihin kuntiin muuttaessa hoitosopimus päättyy perheen viralliseen muuttopäivään toiselle paikkakunnalle. Helsingillä ja Riihimäellä ei ole keskinäistä sopimusta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Helsingistä Riihimäelle muuttavan perheen lapsen on vaihdettava Riihimäellä sijaitsevaan päiväkotiin. Näin ei ole tapahtunut Toivolan tapauksessa.

- Kotikunta voi näin ollen olla muualla kuin Helsingissä, mutta perheellä on kuitenkin oltava tilapäinen osoite Helsingissä, Tiihonen sanoo ja tarkentaa, että tilapäisen osoitteen on oltava virallinen osoite, ei esimerkiksi postiosoite.

Tilapäisen osoitteen saa tekemällä tilapäisen muuttoilmoituksen maistraattiin. Rekisteritietojen mukaan Toivola ei ole tällaista ilmoitusta tehnyt. Väestörekisterikeskuksen mukaan Toivola on siirtänyt kirjansa Riihimäelle 29. maaliskuuta 2016, eikä hänellä ole sen jälkeen ollut virallista osoitetta Helsingissä.

- Kansanedustajat ja ministerit ovat ihan samassa asemassa kuin kaikki muutkin. Heillä täytyy olla osoite täällä. Työpaikka ja tilapäinen osoite, Tiihonen sanoo ottamatta kantaa mihinkään yksittäiseen tapaukseen.

Syksyllä 2016 julkaistussa 3H+K -lehden  haastattelussa  Toivola kertoo asuvansa tyttärensä kanssa Taka-Töölössä, jonne parivaljakko muutti ”äskettäin”. Haastattelu on tehty heinä-elokuussa 2016, vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Toivola ilmoitti eduskunnalle asuvansa Riihimäellä.

- Erityisesti isällä on vielä totuttelemista töölöläisyyteen. Hän on asunut Etelä-Helsingissä vuositolkulla, ja hyppy etäämmäs kantakaupunkiin tuntuu vielä eksoottiselta, lehden jutussa kuvaillaan Eirasta Töölöön muuttanutta Toivolaa."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/681bb8c4-0058-4222-8e88-265be11e0687_pi.shtml

EDIT : Näyttää yhä vieläkin rumemmalta

Uutiset | Politiikka

Kansanedustaja Jani Toivola teki viisi maksullista kouluvierailua ollessaan sairauslomalla - Maksoi kuusi taksimatkaa eduskunnan taksikortilla yhden päivän aikana

Eilen klo 11:05 (muokattu eilen klo 13:45)

"Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) teki tammikuussa 2017 kahden päivän aikana viisi maksullista kouluvierailua ollessaan sairauslomalla eduskunnasta. Toivola sai kaikista vierailuistaan palkkion.

Lasten ja nuorten säätiön mukaan Toivola teki tammikuussa 2017 viisi Dreams-ohjelmaan liittyvää kouluvierailua Helsingissä ja Vantaalla. Toivola oli tuolloin sairauslomalla eduskunnasta.

Toiminnanjohtaja Olli Alanen ei voi avata yksittäiselle puhujalle maksettua palkkiota, mutta sanoo, että kouluvierailuista on maksettu 300–350 euroa. Alanen ei voi avata sitä, onko Toivolan palkkiot maksettu suoraan Toivolalle vai jollekin yritykselle."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/76c2b2a5-654f-4fad-8339-4d06116f2150_pi.shtml


Video : Enbuske, Veitola ja Salminen: EVS:n vieraana Jani Toivola


Tuomas Enbuske ei vakuuttunut Jani Toivolan anteeksipyynnöstä: "Pyydettiin anteeksi kohua eikä itse kikkailua"
Kotimaa Julkaistu 21.09.2018 07:18

"Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola esiintyi eilen suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa toimittaja Maria Veitolan haastateltavana. Veitola tenttasi Toivolalta tämän taksinkäytöstä ja asumiskikkailusta, jonka turvin hän nosti korotettua kulukorvausta eduskunnalta.

– Pitäiskö sun hävetä tai pyytää anteeksi? Veitola kysyi haastattelun lopuksi.

– Olen tosi pahoillani siitä, että tällainen kohu on ollut tämän viikon. Ja olen tosi pahoillani siitä, että se on aiheuttanut tosi paljon pahaa mieltä tosi monelle ihmiselle. Ja nostanut varmaan pintaan sellaista eriarvoisuuden tunnetta, että miten toisen todellisuus on sitä, että taksikortti on vaikka sen työväline, Toivola vastasi.

Toivola myös lupasi tarkastella omaa toimintaansa kriitisesti.

"  Toivon pystyväni tämän jälkeen entistä paremmin avaamaan sitä, että miten tätä työtä teen."

Vastauksen jälkeen Veitolan juontajakollegat Tuomas Enbuske ja Roope Salminen nostivat esiin sen, miten Toivola pyysi anteeksi. Enbusken mielestä Toivola ei pyytänyt anteeksi tekojaan.

– Se oli tietysti klassinen anteeksipyyntö, jossa pyydettiin anteeksi kohua eikä itse kikkailua, joka oli se suurempi ongelma, Enbuske sanoi."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuomas-enbuske-ei-vakuuttunut-jani-toivolan-anteeksipyynnosta-pyydettiin-anteeksi-kohua-eika-itse-kikkailua/7082344#gs.qil873Y


IL: Jani Toivolan taksilasku tällä vaalikaudella jo 22 000 euroa – huristeli veronmaksajien piikkiin myös sairauslomallaan
Kotimaa Julkaistu 17.09.2018 07:34

"Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on ajanut tällä vaalikaudella jo yli tuhat kertaa taksilla, vaikka on ollut tänä aikana yli puoli vuotta sairauslomalla"

Katso videolta: Jani Toivola avoimena masennuksestaan!

"Toivola oli poissa eduskuntatyöstä joulukuusta 2016 kesäkuuhun 2017 välisenä aikana masennuksen vuoksi. Tänä aikana hän maksoi matkansa eduskunnan taksikortilla 45 kertaa."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/il-jani-toivolan-taksilasku-talla-vaalikaudella-jo-22-000-euroa-huristeli-veronmaksajien-piikkiin-myos-sairauslomallaan/7074822#gs.p3khtXI
100
.

Ruotsissa ääntenlaskenta elää jotakin omaa elämäänsä jossakin kolmannessa ulottuvuudessa vielä liki viikko vaalien päättymisen jälkeen

Ruotsissa odotetaan yhä neljän vaalipiirin tulosta - kahdessa ään­ten­las­ki­jat lähtivät lounaalle ja kaksi unohti ilmeisesti raportoida tuloksista

"Ruotsin parlamenttivaalien ääntenlaskennassa odotetaan yhä neljän pienen vaalipiirin tulosta. Kaksi näistä on ilmeisesti unohtanut raportoida laskennan tuloksen, ja kahdessa ääntenlaskijat ovat lähteneet lounaalle, kertoo uutistoimisto TT.

- Se aivan yksinkertaisesti unohtui, kommentoi Lyckselen vaalilautakunnan sihteeri sitä, että tulosta ei ollut viety järjestelmään, josta keskusvaaliviranomaiset ne saavat.

Lyckselen tulokset on välitetty lääninhallitukseen, mutta lautakunta ei ottanut niistä kopiota ja odottaa saavansa tiedot takaisin lääninhallituksesta.

- Olen häpeän vallassa, poskiani polttaa, Lyckselen vaalilautakunnan sihteeri kertoi TT:lle.

Vastaava unohdus on ilmeisesti tapahtunut myös Vadstenassa.

Lisäksi kahdessa vaalipiirissä oli lounastauko, kun uutistoimisto TT selvitti tulosten viipymistä.

Blokkien välinen tilanne ei ole muuttunut päivän aikana. Punavihreä blokki on näillä näkymin saamassa valtiopäiville 144 paikkaa, allianssi 143 ja ruotsidemokraatit 62 paikkaa.

Vaalit pidettiin sunnuntaina. Lopullinen alustava tulos on selvillä, kun vihoviimeiset neljä piiriä ovat raportoineet ääntenlaskennan tuloksen.

Lopullisen vaalituloksen odotetaan valmistuvan vasta perjantaina, kun myös tarkistuslaskenta on saatu tehtyä."

https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ruotsissa-odotetaan-yha-neljan-vaalipiirin-tulosta-kahdessa-aantenlaskijat-lahtivat-lounaalle-ja-kaksi-unohti-ilmeisesti-raportoida-tuloksista/804806/

Vaalilaskennan etenemistä voi seurata allaolevasta linkistä, ruotsidemokraatit ja moderaatit täysin tasoissa

Ihmetyttää kyllä tuo äänestysaktiivisuus voiko se olla liki 90 %

https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

.
Pages: 1 ... 8 9 [10]