Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - herkkoo

Pages: 1 ... 119 120 [121]
4801

Valitettavasti se sähkönkulutus kyllä kasvaa suomessa jatkuvasti. Ihan samalla tavalla kuin joka paikassa muuallakin tällä pallolla.

Ja hinta nousee, kun sähköä joudutaan tuomaan. Tosin se hinnannousu on kyllä kieltämättä suhteettoman suuri..


Sähkön kuluttajahintahan ei ole pitkään aikaan perustunut mihinkään todellisiin kustannuksiin:

"Pohjoismaisessa sähköpörssissä Nordpoolissa uusien kalliiden päästöoikeuksien hinta, noin 20 euroa hiilidioksiditonnia kohti, siirtyi aluksi sähkön markkinahintaan ja tulee lopulta siirtymään kuluttajahintoihin.

Näin siitä huolimatta, että monet yhtiöt tuottavat sähkönsä ydinvoimalla tai vesivoimalla. Siten ne saavat päästöluvat suurelta osin ilmaiseksi, jolloin ne eivät nosta tuotantokustannuksia. Hinnoittelu tapahtuu kuitenkin usein Nordpoolissa määräytyvän markkinahinnan mukaan. "

http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2008/01/03/Pienten+s%E4hk%F6yhti%F6iden+asiakkaat+s%E4%E4st%E4v%E4t/2008200/322



4802

Tuolla rahalla (ydin- tai tuulivoimala) saisi vaihdettua jo koko suomessa kaikki hehkulamput varmasti energiasäästölamppuihin... mutta ai niin! Sähköallergikot kärsisivät siitä, eli sekin idea vesitetty. ;)


LED-lamput olisi muuten hyviä mutta niissä on vain yksi vika: Ne ei valaise.

4803
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 08. 01. 2008 17:05 »

Mua taas korventaa se että Vaasa siivestää 86 miljoonaa veronmaksajien rahoja tekemättä mitään :)


4804
Kävin lukaisemassa sen addressin ja siellä valitetaan mm. Kiilin kotiseutumuseon kohtaloa :)

Voin kyllä tulla siirtämään sen museon vaikka omin käsin jos se laitoksen rakentamisen aloittaminen siitä on kiinni :)

4805
Sekalaista keskustelua / Re: Mikä nimeksi?
« on: 08. 01. 2008 15:03 »

Turinatiimi?

Vessanseinä?

4806

Ei muuta kuin satoja ydinvoimaloita maailmaan, etenkin Kiinaan ja Intiaan! Ja odotellaan rauhassa fuusiovoimaloita.


Kiina on muuten suuresti kiinnostunut fuusioteknologiasta, enkä ihmettelisi että ensimmäinen tuotantokäytössä oleva fuusioreaktori käynnistäisi toimintansa juuri Kiinassa kun täällä vielä poltellaan päreitä :)

China mulls setting up nuclear fusion project

International agreement on the reactor tabled in legislature

BEIJING: The Chinese legislature started here on Friday to discuss an international agreement on implementing the world’s first experimental fusion reactor tabled by the government for approval.

"The International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER) has been the largest ever scientific research programme under multinational collaboration. The Euro 11-billion project is aimed at incubating a sustained solution to energy production.

The National People’s Congress (NPC) Standing Committee convened here to mull the Agreement on the Establishment of the ITER International Fusion Energy Organisation for the Joint Implementation of the ITER Project, which was signed by China, the European Union (EU), India, Japan, the Republic of Korea, Russia and the United States in November 2006 in France."

http://www.iterfan.org/index.php?option=com_content&task=view&id=319&Itemid=2


4807

Jos siihen asti porskutellaan fossiilisilla ja ydinvoimalla niin se on liian myöhäistä. Jos sitä vastoin nuokin rahat pannaan uusiutuvan enegian tutkimiseeen ja kehittämiseen niin 50 vuoden päästä emme enää tarvitse fuusiovoimaa.


Entäs jos ilmastolämpeneminen on tosiasiassa pysähtynyt jo n. 10 vuotta sitten? Eli saastuttamisen estotoimenpiteet ovat jo alkaneet vaikuttaa ennen mitään Kioton sopimuksiakaan...

"For the past decade the world has not warmed. Global warming has stopped. It’s not a viewpoint or a sceptic’s inaccuracy. It’s an observational fact. Clearly the world of the past 30 years is warmer than the previous decades and there is abundant evidence (in the northern hemisphere at least) that the world is responding to those elevated temperatures. But the evidence shows that global warming as such has ceased."

http://www.newstatesman.com/200712190004



4808
Jos fuusioteknologia on lopullinen ratkaisu energiaongelmiin ja ehkäpä fissioreaktorin reaktiojätteitä voidaan käyttää siinä polttoaineen, niin en ymmärrä miksi joku jarruttelee sellaista projektia?

Hyvä kysymys, ja aika älyttömältä tuntuu että joillakin on varaa / otsaa yrittää vastustaa kehitystä sen takia että haluavat näprätä tuulimyllyjen kanssa joka ei mitään energiaongelmaa tule koskaan ratkaisemaan?

4809
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 07. 01. 2008 22:10 »

Miksihän ramiska Mustasaari ei kerro lopullista kantaansa? Hehän vain sanovat haluavansa olla itsenäisiä. Minä taas pidän itsestään selvänä sitä, että kyllä Mustasaari jollain ehdoilla kuntaliitokseen suostuisi.

Mikä siinä on mahdoton ymmärtää, jos Mustasaari sanoo haluavansa olla itsenäinen sehän on selvää tekstiä ja that's it.  Tuskin heitä liikuttaa se mitä joku pitää omasta mielestään itsestään selvänä. Ja ihmetyttää tämä "rankaisu" mentaliteetti ylipäänsäkin, tullaanko kaikkia naapureita rankaisemaan siitä että sijaitsevat Vaasan lähellä? Ei ole oikein hyvä yhteistyön motiivi moinen asenne.


4810
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 07. 01. 2008 12:12 »

Helsinkiläiset tietävät sen, että kuinka puhkaistaan reikä vahvaa ruotsalaisuutta harjoittavaan "Ruotsalaissuomeen".
Quote

No Helsingissä onkin täysi anarkia päällänsä, täällä pohjanmaalla pidetään vielä laillisuutta ja itsemääräämisoikeutta sille kuuluvassa arvossa

4811
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 07. 01. 2008 11:11 »
Viedään tätä ajattelua vielä pitemmälle eli kunnat olisivat täysin omillaan ilman valtionapuja (jokainen Mustasaarelainenhan tukee mm. Vaasaa valtionapujen kautta)  ja valtion työpaikkoja, jos nyt luin noita lukuja oikein  http://www.kunnat.net/k_perussivu.asp?path=1;29;347;93748;385;103321;115146 se tietäisi Vaasalle 86 miljoonan euron valtionapujen menetystä ja 3000 valtion työpaikan menetystä, saattaisi aiheuttaa pientä nikottelua ja toiminnan tehostamista

4812
Näin kirjotti Satu kesällä 2006 blogissaan:

"Viime viikolla allekirjoitettiin sopimus ITER-tutkimuslaitoksesta. EU panee siihen 7 vuodessa 3 mrd euroa. Se on tosi paljon verrattuna kaikkeen muuhun energiatutkimukseen. Fuusiotutkimukselle tämä on hyvä asia. Mutta en ole lainkaan vakuuttunut, että se on hyvä asia ihmiskunnan tulevaisuudelle. Fuusioenergia on nimittäin käytettävissä aikaisintaan 50 vuoden päästä. Monia muita teknologioita, aurinko- ja tuulienergiaa, biopolttoainetta, vuorovesivoimaa, jne, voidaan kehittää paljon nopeammin hiilidioksidipäästöttömän sähkön tuottajaksi.

Kyllä kyllä mutta jos ei fuusioteknologiaa aleta työstämään nyt niin ei sitä ole 50:kään vuoden päästä käytössä ja sitten voi olla vielä pahempaa tiedossa kuin pelkästään ennustettu ilmastomuutos....

4813

Ydinvoimahan on joka tapuksessa vain väliaikaisratkaisu. Onko sukupolvellamme oikeus sen vakuuttamaton näennäisen halpa hyöty ottaa irti? Meidän jälkeemme vedenpaisimus...

Nykyinen fissiovoimatekniikkaan perustuva ydinvoima onkin väliaikaisratkaisu, mutta miksi ihmeessä Vihreiden Satu Hassi vastustaa fuusioteknologian kehitystä EU:ssa?

Satu Hassi kampittaa EU:n ydintutkimusta

"Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnan jäsen Satu Hassi esittää ydinvoimaan liittyvän tutkimusrahoituksen poistamista tulevasta EU:n tutkimuksen seitsemännestä puiteohjelmasta. Hassin mukaan fuusiokoevoimala Iter ei ansaitse julkista rahaa."

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article28318.ece




4814
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 07. 01. 2008 09:09 »

No vähän tuo ajatusmaailma korventaa, jos edelllisellä ja sitä edellisellä sukupolvella on ollut varaa pitää koko maa asuttuna niin miten siihen ei olisi varaa nyt kun Suomi on vauraampi kuin koskaan? Haiskahtaa kyllä raa'alta uusliberalistiselta darwinismilta...

4815
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 01. 2008 20:08 »
Hyvä!! Olet minun kanssani siis samaa mieltä, ettei se raha ainakaan Mustasaaren ole. Jopa siis sinunkin mielestäsi ennemminkin Helsingin. ;)


No sitä vaan mietin että jos mielestäsi Mustasaaressa asuva pääsee liian halvalla niin mikä estää muuttamasta Mustasaareen itsekin, päätös taloudellisesta asumisesta on onneksi vielä jokaisen itse päätettävissä :)

4816
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 01. 2008 19:07 »
herkkoo, olet oikeassa, mutta... Mustasaaren kunnalla nimenomaan pitäisi olla yhteyttä sen Työpaikka Oy:n kanssa. Mutta kun ei siis ole. Fyysisestihän se on sitä Työpaikka Oy:n rahaa. Rahaa joka on Vaasasta kotoisin.

No nyt tullaan siihen  asian ytimeen, kun se yrityksen raha ei ole Vaasan kaupungin rahaa vaan sen yrityksen omaa rahaa, ja yrityksen pääpaikka voi olla vaikka esim. Helsingissä. Kun tätä logiikkaa viedään  tarpeeksi pitkälle niin Wärtsilän, ABB:n  ja Valtion työntekijät maksaa veronsa Helsinkiin, kuinkas sitten suu pannaan?

4817
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 01. 2008 19:07 »

Niin mutta kun ei Mustasaaren kunnalla ole mitään yhteyttä sen työpaikka -nimisen yrityksen kanssa jossa ko. henkilö työskentelee, vaan sen henkilön kanssa joka asuu Mustasaaressa. Ja mielestäni jokainen saa asua missä itse haluaa riippumatta missä yrityksessä kulloinkin sattuu työskentelemään. Tiedän että olet asiasta eri mieltä mutta mielestäni "linkki" katkeaa tuohon mainitsemaani kohtaan. Suomessa kun on vielä asuinpaikan valinnan vapaus olemassa ja on syytä olla edelleenkin voimassa.

4818
Sosnovi Bor ydinvoimaa tai Kristiinankaupunki ydinvoimaa niin kallistun jälkimmäisen kannalle,

Ehdottomasti sähköntuotanto on kannattava teollisuuden ala tulevaisuuden Euroopassa. Mitä suuremmaksi ja vahvemmaksi kotimainen tuotanto kasvaa sen varmemmin se voi laajentua eurooppaan jossa tulevat markkinat ovat erittäin lupaavat, kunhan sähkömarkkina vapautuu kunnolla. Kristiina on hyvä vaihtoehto, näillä leveuysasteilla on vielä urakoitsijoita ja työntekijöitä sen verran ettei kaikkia tarvitse rahdata kalliisti suomeen.

Laihian kunta vois varmaan ostaa Fennovoiman osakkeita :) Jos niitä saa viälä halavalla :)

4819
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 01. 2008 18:06 »
Minä en nyt ymmärrä tätä "keskustelua", jos Mustasaaren kunta on toiminut fiksusti ja kustannustehokkaasti niin keneltä se on pois?

Pitäisikö Vaasaa sitten sääliä siitä ettei se houkuttele ihmisiä?

4820

No jos pitää valita, venäjällä tuotettua Sosnovi Bor ydinvoimaa tai Kristiinankaupunki ydinvoimaa niin kallistun jälkimmäisen kannalle, on se henkikulta sen verran tärkeä vielä... :)

4821
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 05. 01. 2008 19:07 »
Laihian ja vähänkyrön sopimuksessahan on vuoden irtisanomisaika jos vaasa alkaa soosaamaan ja uhoamaan tapojensa mukaan!

Tämä on totta, ja samalla en voi olla muistuttamatta että Isokyrö antoi todellisuudessa terveydenhuoltonsa kokonaan pois (kai suorastaan tyrkytti) koska sopimuksessa ei ole mitään velvoitetta perusterveydenhuolllon jatkamiseksi ja kehittämiseksi Isokyrössä

4822

Ratkaisu päästöihin olisi olla tekemättä mitään uutta - ei uusia autoja, ei katalysaattoreita, ei energiaa säästäviä jääkaappeja - ei mitään!


Ei ehkä sovi suoraan vertaukseksi mutta wanhan liiton maassa DDR:ssä ei tehty 30 vuoteen mitään uutta, ainoastaan 30 vuotta vanhaa savuttavaa 2-tahti teknolgiaa tehtiin yhä uudestaan ja uudestaan, ettei sekään nyt ihan hyvästä ole ettei mitään kehitystä oteta käytäntöön...

Siitähän oli vitsikin että länsi-berliiniläisten katalysaattoriautot puhdisti sen ilman mitä itä-berliiniläisen kakstahtarit saastutti...

4823
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 01. 2008 18:06 »

Miten herkkoo, onko pakkoliitos itsemääräämisoikeuteen puuttumista? Työssäkäyntialueen kokoisesta kunnasta on puhuttu. Se olisi siis se ainut oikea ratkaisu, kun kunnallisverojakaan ei voi maksaa työnantajan sijainnin mukaan. Vaasan päättäjät eivät puhu oikein mitään noiden Vaasan tuottamien palveluiden siivestämisestä.


Ilman muuta pakko on itsemääräämisoikeuteen puuttumista, sana itsessäänkin jo kertoo sen, eli toisten mielipiteitä ei kysytä vaan Neuvostoliittolainen totalitarismi jyrää...

Vähän häiritsee tämä puhe Vaasan palveluiden "siivestämisestä", voitko laittaa esimerkkejä? Esim pohjanmaan alueella toimivan Vaasan sairaanhoitopiirin kaikki kunnat maksavat palveluista laskutuksen mukaan, mitä siivestämistä se on? Ja jossakin oli maininta Golf radoista, eikö ne ole yksityisten hoitamia eikä liity Vaasan kaupunkiin lainkaan?

4824
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 01. 2008 07:07 »
Hyvä kun tulevat ABB:lle töihin. Saavat siitä palkkaa, jonka ovat ihan itse tienanneet. Mutta mikä onkaan se naapurikunnan rooli tässä... Miksi Mustasaari tienaa 30 prossaa kyseisten henkilöiden palkasta tekemättä yhtään mitään?  Eli varastaa Vaasalta verotuloja vuositasolla yli 40 miljoonaa euroa!!! Siis tekemättä yhtään mitään.


Ymmärrän mitä ajat takaa mutta se on itsemääräämisoikeuteen puuttumista jos aletaan määräillä esim.  missä ihmisen pitäisi asua työpaikkansa mukaan tai vastaavaa. Kulkeehan esim. pohjanmaalta ja eteläpohjanmaalta työporukoita etelä-Suomessa ja maksavat veronsa omaan kotikuntaansa eikä sitä kukaan ihmettele tai aseta kyseenalaiseksi.  Kyllä mielestäni jokainen saa asua missä kunnassa itse haluaa omalta kannaltaan maksimaalisen kustannustehokkaasti tai esim. sen mukaan mistä löytyy parhaimmat tontit tai viihtyisimmät asuinalueet jne. 

4825
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 01. 2008 21:09 »

Onkohan se entisen itä-Berliinin  checkpoint Charlie tarkastuskoppi vielä koossa, sen voisi siirtää Purolaan :)

4826
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 01. 2008 20:08 »
Kun naapurikunnat on tällainen pelkkä "rasite" Vaasalle niin voidaanhan Vaasan ympäri rakentaa Berliinin muuri josta kukaan ei pääse sisälle eikä ulos.

Lukijan arvuuteltavaksi jätettäköön kummaltako puolen muuria heilutettaisiin parin päivän päästä  valkoista lippua...

4827

Ps. Eräs ystäväni on kymmeniä vuosia käsin kirjannut päivittäin ulkolämpötiloja 2 kertaa päivässä. Näistä tilastoista lasketuissa vuosittaisissa keskilämpötiloissa ei näy muutoksia ainakaan viimeisen 20-30 vuoden ajalta. Eikö Pohjanmaa sitten lämpene vai onko ystäväni tehnyt mittausvirheen? Vai onko siitä vuoden keskilämpötilan muutoksesta edes mitään todisteita?

Hyvin kirjattu, itse asiassa ilmastolämpeneminen on pysähtynyt jo? Kertokaa se "ympäristö" ihmisille :)

Has global warming stopped?

 'The fact is that the global temperature of 2007 is statistically the same as 2006 and every year since 2001'

"For the past decade the world has not warmed. Global warming has stopped. It’s not a viewpoint or a sceptic’s inaccuracy. It’s an observational fact. Clearly the world of the past 30 years is warmer than the previous decades and there is abundant evidence (in the northern hemisphere at least) that the world is responding to those elevated temperatures.

But the evidence shows that global warming as such has ceased."

http://www.newstatesman.com/200712190004


4828
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 01. 2008 10:10 »
Vaasan tuottamia tai maksamia palveluja, joihin Mustasaari ei osallistu oikeassa suhteessa:
Työpaikat 130%, (Mustasaari 58%) Vasa Svenska Teater, Vaasan Kaupunginteatteri, Uimahalli, Satama, RG-Line, Rautatieasema, Linja-autoasema, uusi Matkakeskus, tusinan verran Museoita ja Taidehalleja, Tori/kävelykeskusta, kymmenet Urheilukentät ja Harrastepaikat, Variska, Golfkenttä, Minigolf x 3, vanha Keilahalli, uusi Keilahalli Bowlandia, Trobiclandia, Vasalandia, Vaskiluodon Voima, Vaasan Sähkö, Vaasan Vesi, Kaupunginorkesteri, Voas, Pikipruukki, Ravirata, Hietalahden Jalkapallostadion, Pesäpallostadion, vanha Moottorirata, Työväen Opisto, Koulut, Vaasansport, VPS, Palosaaren Yrityskeskus, Leirintäalue, Vaasan Uimarannat, Puistot…

Hei, tuosta haluaisin kysyä miten tuohon 130% työpaikkaosuuteen on päästy, eihän Vaasan kaupungilla ole kuin vajaan 6000 kaupungin palkkalistoilla (10 % väestöstä mikä sinänsä on täysin tolkuton lukema) ja 2000 keskussairaalan ruokavahvuudessa?  Laskeeko Vaasa  valtionkin työpaikat omikseen? Sekä ABB ynnä Wärtsilän työpaikat? Vaikka kyse on vain ko yritysten Vaasan yksiköistä, ei Vaasan kaupungin  työpaikoista? Ja eikös  esim. Vaasan Sähkö ole lähes kokonaan Vaasan kaupungin omistama jota muut ei saisi edes omistaa, niin miten sen kehittämiseen voi ulkopuoliset ottaa osaa?

4829
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 02. 01. 2008 15:03 »
Minusta Vaasa-Mustasaari kuntaliitoson saatava pikaisesti aikaan. 

Miksi kuntaliitos on saatava aikaan?

4830
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 31. 12. 2007 18:06 »


- Lainaatte kuitenkin ennen tätä kauppaa minulle 2 x 500,000 € "yleishyödylliseen" toimintaani
  muodollisella 4, 5 korolla, 20 vuoden maksuajalla, jona aikana tuloutan lupaamani hinnan
  osamaksulla kykyjeni mukaan, eli riippuen tietysti vuosittaisesta "käyttökatteestani"

- Minkäänlaista riskin mahdollisuutta en tässä kombinaatiossa itse näe, sekä mahdollisen epäilyn
  rehellisyydestäni katson kuuluvan pelkkään kateellisen vasemmistolais kyykkyhyppelyn
  genreen, kaikki  muut perinteiset metodinsa mukaanlukien.



Tuossahan tapahtumat ovat ytimekkäästi kiteytettynä, maksetaan kun jaksetaan ja jos ei makseta niin ei ole väliksikään kun perään ei kysytä, näin on käynyt käsky kaupungilta.

Ja jos joku kysyykin epähuomiossa maksuaikatauluista niin isketään päälle täysi arsenaalihyökkäys : "Han är som hanttiinpanija" joka vastustaa Merenkulun liikennettä, NIH!


4831
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 31. 12. 2007 14:02 »
No hyvä kun pääsit sanomaan, että missäs se Vaasan lääni muuten nykyään on, sekin taitaa olla vainaa? Että tätä hallitaan nykyään Turusta kait?

No onhan Vaasalla sentään (armosta?) edes nimellinen toimipiste :)

http://www.laaninhallitus.fi/lh/lansi/home.nsf/pages/6DC7BAE4C28BE7B8C2256C60005EF388?opendocument

Hyvää parempaa Uutta Vuotta kaikille kuiteskin :)



4832
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 31. 12. 2007 13:01 »
Pohjalaisessa oli aikanaan uutinen että Vaasa voi (armosta?) ottaa hoitaakseen myös ulkokehällä olevien asiat (mikä ulkokehä? missä se on?)  kertoo mielestäni riittävästi vaasalaisten sisäänpäin lämpiävyydestä, tuon asenteen mukaan sivistys loppuu Vaasan raukoille rajoille...

Jostakin Seinäjoelta päin katsottaessa taas Vaasa näyttää olevan siellä jossakin  pussinperällä ja ulkokehällä aivan oikeasti...

:)

4833
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 31. 12. 2007 13:01 »

50-luvulla tuli ensimmäinen muutos. Valtio siirsi valtatie 3:sen nykyiselle paikalleen. Sinänsä aivan oikein ja järkevää. Tielaitos täydensi muutosta kuorimalla entiseltä 3-tieltä, nykyiseltä Karkkimalantieltä, puolen metrin paksuudelta tien pintaa rakentaakseen sillä rantatien (VT8) nykyiselle paikalleen välillä Riimala-lentokenttä. Sen jälkeen Karkkimalantietie ei enää olekaan ollut koskaan hyvässä kunnossa.

Valtatien siirryttyä elämä kylässä alkoi hiipua. Vuosien mittaan kylä on menettänyt julkisen liikenteensä, niin linja-autot kuin rautatieasemansakin, molemmat kauppansa, työtä antaneet yrityksensä ja koulunsa. Nykyään kylä on rauhallinen asuinpaikka, jossa maanviljelys kukoistaa ja loput asukkaat pendelöivät töissä lähinnä kaupungissa.

En anna paljoa arvoa Mustasaaren kunnan itsenäisyydelle. Parasta mitä meille Mustasaaren kunnan keskustan ulkopuolella asuville syrjäkyläisille voisi tarjota, olisi sellainen kuntaliitos, joka tarjoaa palvelujen kehittämisen myöskin syrjäkylille. Se toisi asukkaita ja uutta elämää myöskin meille. Analyyssin kartan mukainen kuntaliitos olisi ratkaisu kylienkin ongelmiin. Kannatan!

Noinhan kävi yksi yhteen esim. Jalasjärven Koskuen kylälle, ennen niin vilkas kylätaajama on nykyään täysin nukahtanut... 

Ja niin kuin aikuisten oikeasti, luuleeko joku että Vaasaa kiinnostaa mahdollisen liitoksen jälkeen joku etäinen Karkkimalan kylä edes sen vertaa kuin Mustasaarta, no ei tosiaankaan...

4834
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 23. 12. 2007 23:11 »
Sanokaas nyt tietävät että jos RG Line on koko ajan voinut saada konserniavustusta muilta konsernin firmoilta kuten Kotipizzalta niin miksi ylipäänsä on tultu veronmaksajien rahakirstulle?

4835
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 22. 12. 2007 07:07 »
Kylllä tässä on kysymys rahasta.

Niin on, eikä kukaan kai kiistänytkään ole. Vaasa tarvitsee lisää tonttimaata, jotta se saisi kaupungissa työskenteleville asuinpaikkoja - ja lisää rahaa kirstuun.
Mustasaari ei siinä voita mitään. Ja kun kyse on rahasta, eli toinen voittaa ja toinen menettää, niin eihän se menettäjä ikinä siihen suostuisi.


No nyt on vasta nostettu se oikea kissa pöydälle, Vaasa tarvitsee tonttimaata kun Sundom on iilmeisesti äänettömällä sopimuksella julistettu koskemattomaksi "suojelualueeksi" :)  Maatahan sinänsä Vaasalla riittäisi vaikka pääkaupungin tarpeisiin.  Vaasassa vaan lisätään yhä ennestäänkin paisuvaa virkamieskuntaa, muualla sentään pyritään järkeistämään toimintaa...

4836
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 12. 2007 23:11 »
Täytyy vielä muistutta joitakin, että RG-line ei ole ainut yhtiö, joka on tuonut satamalle tuloja. Hiili- ja öljylaivat ovat tuoneet n. 1,8 miljoonaa euroa. Ovat myös maksaneet tavara- ja satamamaksunsa ajallaan. .
Nythän on ilmoitettu, että RG-line tulee kasvattamaan hurjasti rahdinkuljetusta seuraavien vuosien varrella. Kerrotaan, että on sopimuksia ym olemassa. Ilmeisesti Satamalaitos ei ole ottanut liikevaihdossaan näitä huomioon. Toteutunut liikevaihto 2006 2,4 milj. Talousarvio 2007 2,5 milj. Arvio vuosiksi 2008 2,6, milj. vuodeksi 2009 2,6 milj. ja 2010 2,6 milj.
Budjettikirjan mukaan Tavarasta saatu tavaramaksu on sataman tärkein tulonlähde!!


Hyvä huomio! Ja miten tämä "valtava" rahdinkuljetuksen kasvu tullaan käytännössä toteuttamaan, rakennetaanko laivaan lisälaitoja? Ilmeisesti fysiikan lait tullaan myös rikkomaan?

4837
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 14. 12. 2007 09:09 »

Pohjalainen artikuloi tänään Vähänkyrön kovasta, ymmärrettävästä halusta liittyä osaksi   


Enpä luottaisi Pohjalaisen ns. "journalismiin" pätkääkään, eikä näytä moni muukaan luottavan jos olet näitä keskusteluja lukenut :)

Lähinnä on kyse jonkinasteisesta propagandasta...

4838
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 13. 12. 2007 09:09 »
Mustasaari (31.12.2006)

Toiminnan kulut: 70,1 milj. (palkkoihin 36,8 milj.)
Toiminnan tuotot: 9,4 milj.
Verotulot: 45,5 milj.
Valtionosuudet: 18,6 milj.

Henkilökunta yhteensä 1223, edellisenä vuonna 1270.

Vaasa (31.12.2006)

Toiminnan kulut: 325,5 milj. (palkkoihin 181,8 milj.)
Toiminnan tuotot: 80,6 milj.
Verotuotot: 178,2 milj.
Valtionosuudet: 80,9 milj.

Henkilökunta yhteensä 5805, edellisenä vuonna 5756.


No tulihan se Vaasan tehottomuus jo tuossa esille,  liki 10 % Vaasan väestöstä olisi kaupungilla töissä :)
Miten muuten Vaasan kokoinen Joensuu pärjää 4400 työntekijällä?

Pages: 1 ... 119 120 [121]