Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - herkkoo

Pages: 1 2 [3]
81
Off Topic / Hitlerin bunkkeri
« on: 05. 06. 2013 15:03 »
.

Kansallissossu Hitlerin bunkkeri oli olemassa vielä niinkin myöhään kuin 1987-88 ja vasta silloin demokraattiset sossut tuhosi bunkkerin jäänteet

Lopulta demokraattiset sossut tuhoutuivat itsekin 1989

DDR:ssä oli samanlainen blokkipuoluejärjestelmä kuin Suomessa, DDR:ssä puolueet ryhmittyivät Yhtenäisyyspuolue SED:in ympärille samoin kuin Suomessa hallitus kootaan ärkkopeen ympärilleHitlerin bunkkerin porraskuilu

http://www.spiegel.de/fotostrecke/photo-gallery-sneaking-into-hitler-s-bunker-fotostrecke-97539-15.html

http://www.spiegel.de/fotostrecke/photo-gallery-sneaking-into-hitler-s-bunker-fotostrecke-97539.html

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013060517111623_ul.shtml

.

82
Vaasa / Neekerikylä puhuttaa
« on: 28. 05. 2013 18:06 »
.

Neekerikylä on jälleen nostettu tapeetille mutta miksi, komea nimihän se on eikä pitäisi olla mitään häpeämistä, jokin hygienisoitu "Aaltopuisto" kuulostaa aneemiselta ja tyhjänpäiväiseltä

"Aaltopuiston asukasyhdistys teki pari vuotta sitten Vaasan kaupungille aloitteen Neekerikylä-nimisen kadun nimen muuttamisesta Aaltopuistoksi.

Nyt kaupungin kaavoitusosasto on tarttumassa asiaan. Kaavoittaja aikoo kysyä kaikilta kadun varrella asuvilta mielipidettä nimen muuttamisesta.

- Kadun nimen muuttamisesta on tällä alueella puhuttu vuosikausia, sanoo aloitteen tehnyt silloinen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Annina Koskinen Pohjalaisessa.

Koko Aaltopuiston asuinaluetta kutsuttiin aiemmin Neekerikyläksi, ja sillä nimellä vanhat vaasalaiset tuntevat sen yhä."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013052817074204_uu.shtml

.


83
Off Topic / Ralliauto-onnettomuus Seinäjoella
« on: 20. 05. 2013 13:01 »

.

Ei voi kuin kysyä miten tämä on mahdollista? Vakava huolimattomuus ainakin

Seinäjoella tapahtui sunnuntaina raju kahden ralliauton nokkakolari, joka johti yhden matkustajan kuolemaan ja kuljettajien vakavaan loukaantumiseen. Poliisin mukaan syynä on inhimillinen katkos ralliharjoitusten tiedonkulussa

"Reilun kilometrin pituinen tieosuus oli suljettu puomilla toisesta päästä, ja molemmissa päissä oli henkilö estämässä sivullisten tiellepääsyn. Jostain syystä tieosuuden molemmista päistä lähti yhtäaikaisesti autot liikkeelle kovalla vauhdilla, ja ne törmäsivät rajusti nokikkain mäennyppylän kohdalla. Autoilla oli nopeutta noin 150 km/h. Poliisin mukaan kyseessä näyttäisi oleva inhimillinen erehdys.

- Näyttäisi siltä, että on tullut inhimillinen katkos tiedonkulussa, toteaa rikosylikomisario Urpo Lintala Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta. Poliisi alkaa selvitellä asiaa ja kuulustella väkeä, kun pahimmasta ensijärkytyksestä on selvitty.

Onnettomuudessa menehtyi 27-vuotias isokyröläismies, joka oli matkustajana toisessa autossa. Autoa kuljettanut 25-vuotias isokyröläismies loukkaantui vakavasti, samoin kuin toista autoa kuljettanut 26-vuotias lapualaismies. Molempien vammat ovat vakavat, mutta heidän tilansa oli vakaa maanantaiaamuna.

Poliisi alkaa tutkia asiaa kuolemantuottamuksena ja vakavana vamman tuottamuksena."

http://yle.fi/uutiset/rajussa_rallionnettomuudessa_menehtyi_yksi_henkilo_seinajoella_-_kaksi_loukkaantui_vakavasti/6649703

.

84
Off Topic / Itsensä tunkeminen vaarallisille alueille
« on: 10. 05. 2013 07:07 »

.

Nyt tiedetään virallisesti mitä itsensä tunkeminen vaarallisille alueille yleisön pyynnöistä huolimatta tulee maksamaan veronmaksajille :

"Helatorstaina tuli ilo ja helpotus, kun suomalaispariskunta Leila ja Atte Kaleva vapautettiin panttivankeudesta. Sen kääntöpuoli oli, että UM oli vakavasti kehottanut suomalaisia olemaan matkustamatta Jemeniin.

Ulkoministeriön valtiosihteeri Pertti Torstila vastasikin torstai-illan tiedotustilaisuudessa hiukan karskisti kysymykseen, kuka maksaa Kalevan pariskunnan paluulennon Suomeen, etenkin, kun se ilmeisesti ei ole vuorolento.

- En tiedä, me olemme jo maksaneet niin paljon... kaikki viranomaiskustannukset nousevat lähelle puolta miljoonaa euroa... katsotaan sitten - jos siitä tulee laskua edes.

- Kannattaa kysyä itseltään, miksi menee matkustelemaan hengenvaaralliseen paikkaan, jonne on käytännössä matkustuskielto.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288564109982.html
.

85
Off Topic / Silmitön Ahneus
« on: 08. 05. 2013 20:08 »

.

Jalasjärven kunnalta vaadittava 35 miljoonaa on jo kohtuullistettu (alkuperäinen vahinko 47 miljoonaa)

Mutta mikä tässä on vaikeutena, aletaan vain periä väärin toimineilta noita rahoja takaisin henkilökohtaisesti ja luonnollisesti virkakielto päällensä koko maassa

http://www.kho.fi/62053.htm

http://yle.fi/uutiset/onko_jalasjarven_kohtalo_oikeutettu/6631957

.


86
Sekalaista keskustelua / Yleisradion puhdistaminen
« on: 18. 03. 2013 15:03 »
.

Miten ihmeessä veroista kustannettavassa yleisen palvelun laitoksessa voidaan maksaa bonuksia ja lisäpalkitsemisjärjestelmiä johtajille normaalisti suoritetusta päivätyöstä????

Yle otti ison lainan – samaan aikaan pomoille kunnon bonukset

" Yleisradion johtoporras sai viime vuonna palkkioita lähes 2 miljoonan euron edestä.

Yleisradio maksoi viime vuonna johtoryhmänsä jäsenille 221000 euroa palkkioita. Siihen sisältyy myös toimitusjohtaja
Lauri Kivisen palkkiot.

Summat ovat vastanneet keskimäärin kunkin johtajan noin 1,5 kuukauden palkkaa. Kivisen kuukausipalkan kerrottiin olevan 25000 euroa vuonna 2010.

Viime vuonna maksetut tulos- ja tavoitepalkkiot koskevat vuonna 2011 tehtyä työtä, jolloin Ylen johtoryhmään on kuulunut 13 johtajaa. Jos palkkiosumma olisi jaettu tasan heidän kesken, jokainen olisi saanut reilut 17000 euroa.

Ylen 152 päällikköä ja esimiestä saivat viime vuonna palkkioita yli 1660000 euron edestä."Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288546619868.html

.

87
Sekalaista keskustelua / Rakennusvalvonta retuperällä?
« on: 15. 02. 2013 10:10 »
.

Onnettomuustutkintakeskus oli lähettänyt varoitukset Laukaan maneesirakenteen mahdollisista vioista mutta rakennusvalvonta ei ollut reagoinut mitenkään?

Laukaan turmamaneesin kaltaisista halleista varoitettiin viranomaisia jo kolme vuotta sitten. Onnettomuustutkintakeskus sanoo, ettei varoitukseen reagoitu kaikkialla.

"Onnettomuustutkintakeskuksen kolme vuotta sitten antama varoitus saman suunnittelijan Isola-hallien virheistä ei ilmeisesti tavoittanut kaikkia viranomaisia.

- Ainakaan Laukaassa tähän meidän ilmoitukseen ei ole reagoitu, huomauttaa Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi.

Ihmishenkiä on ilmeisesti mennyt aivan turhaan?

- Kyllä tässä olisi ollut aikaa reagoida siihen meidän ensimmäiseen varoitukseen.

Varoitus annettiin silloisen lain mukaisesti ympäristöministeriön lisäksi kuntien rakennusvalvontaviranomaisille.

Samalla Nurmi huomauttaa, että heidän suosituksensa on tyypillisesti tarkoitettu tosissaan otettavaksi."

http://yle.fi/uutiset/otk_saman_suunnittelijan_halleista_varoitettiin_jo_vuonna_2010/6497394

.

88
Sekalaista keskustelua / Pankit alkaa laskuttaa tileistä
« on: 23. 01. 2013 15:03 »

.

Aktia pankki alkaa laskuttaa asiakasta käyttötileistä

Aktia-pankki alkaa periä maksua käyttötilistä


"Aktia-pankki alkaa periä maksua käyttötilistä. Pankki perii kaksi euroa kuukaudessa tavallisesta käyttötilistä maaliskuun alusta lähtien.

Jos asiakkaalle tulee säännöllistä tuloa tilille vähintään 500 euroa kuukaudessa, asiakas saa tilin lisäksi käteiskortin ja muut peruspalvelut neljällä eurolla kuukaudessa.

Pankin kautta paljon sijoittava asiakas saa puolestaan kaikki päivittäispankkipalvelut maksutta.


Pelkästä tilistä veloittaminen on poikkeuksellista. Yleensä talletuksia pidetään osana pankin varainhankintaa, josta ei ainakaan rangaista asiakasta.

Korteen mukaan talletusten kannattavuus pankin kannalta riippuu niiden koosta.

"Me olemme asettaneet rajaksi 5 000 euroa. Silloin tiliin liittyvä infrastruktuuri, raportointi ja niin edelleen tekee siitä kannattavaa toimintaa", Korte sanoo."

http://www.hs.fi/talous/Aktia-pankki+alkaa+peri%C3%A4+maksua+k%C3%A4ytt%C3%B6tilist%C3%A4/a1305640894368

.

89
Sekalaista keskustelua / Ärkkopee
« on: 22. 12. 2012 10:10 »
.

Ihan tasapuolisuuden vuoksi on syytä käsitellä myös ärkkopeetä joka mm. esti lisätoimet harmaan talouden kitkemiseksi

Yöllä viinaa luottokortilla -  eduskuntaryhmien kuitit kadoksissa

"Eduskunnan kanslia maksoi vuonna 2011 puolueiden eduskuntaryhmille ryhmäkansliarahaa yli 3,9 miljoonaa euroa. Määrärahaa saa käyttää vain ryhmien toiminnalle välttämättömän henkilöstön palkkaamiseen sekä sellaisten ryhmäkanslian menojen maksamiseen, joita ei korvata eduskunnan kanslian toimintamenoista.

Alkuvuodesta 2011 voimaan tulleen lain mukaan eduskunnan tilitoimisto saa tarkastaa kirjanpidon kannalta tarpeelliset asiakirjat. Saman vuoden rahankäytön valvonta ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, ja useiden eduskuntaryhmien rahankäytössä oli suoranaisia lainvastaisuuksia.

Iltalehden saaman eduskunnan raportin mukaan esimerkiksi RKP:n eduskuntaryhmä kieltäytyi luovuttamasta pöytäkirjojaan tilitoimistolle ja kristillisdemokraatit olivat maksaneet eduskuntavaalimainoksiaan ryhmäkanslian rahoilla.

Myös monilla muilla puolueilla oli epäselvyyksiä mainosten maksamisen suhteen, ja SDP:tä ja vasemmistoliittoa on huomautettu samasta asiasta jo aikaisemmin."

RKP:n eduskuntaryhmä kieltäytyi luovuttamasta pöytäkirjojaan tilitoimistolle


Asiakirjat osoittavat harmaan talouden mätäpaiseen Kataisen hallituksessa

"Työryhmässä oli edustus kaikista nykyisistä hallituspuolueista ja sen puheenjohtajana toimi Sdp:n Jukka Gustafsson. Työryhmälle tehdyt esitykset pohjautuivat eduskunnan tarkastusvaliokunnan näkemyksiin. Ennen eduskuntavaaleja kaikki puolueet pitivät esityksiä tarpeellisina.

Muistio osoittaa, että nykyisistä hallituspuolueista muut kuin Kokoomus ja RKP tukivat harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjumista sekä avoimuuden lisäämistä sijoitustoiminnassa. Kokoomus ja RKP vaativat monien keskeisen tärkeiden esitysten poistamista tai niiden vesittämistä.

Kyseinen muistio puhuu selvääkin selvempää kieltä siitä, keiden etua Kokoomus ja RKP puolueina perimmiltään ajavat. Kyse on veronkierron laillistamisesta ja harmaan talouden suosimisesta. Näemme, että harmaan talouden mätäpaise on Kataisen hallituksen sisällä.

Poistettuja tai vesitettyjä esityksiä on muistiossa parikymmentä. Esimerkkinä mainittakoon, että RKP vaati poistettavaksi esitystä, jonka mukaan ”Viranomaisten väliset tiedonvaihdon esteet puretaan ja viranomaisrekisterit saatetaan kaikkien harmaan talouden torjuntaviranomaisten käyttöön”."

Asiakirjat osoittavat harmaan talouden mätäpaiseen Kataisen hallituksessa

.

90
Sekalaista keskustelua / Näin Ruotsissa
« on: 11. 10. 2012 14:02 »
.

onko tämä nyt se sellainen kauhea sverigedemokraatti vai mitä sossudemokraatteja ne nyt oli siellä Ruotsissa

<a href="http://www.youtube.com/v/zSXTC5qhdkM?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/zSXTC5qhdkM?version=3&amp;autohide=1</a>

.

91
Sekalaista keskustelua / Tulvauutiset
« on: 06. 10. 2012 20:08 »
.

Kurikan tekoaltaan pato vaarassa murtua

Lauantai 6.10.2012 klo 22.25

"Kurikassa sijaitseva Pitkämön tekoaltaan maapato on vaarassa murtua tulvavesien vuoksi.

Padon murtuminen yritetään estään hätäaukon rakentamisella.

- Ketään ei ole tarvinnut evakuoida. Vesi on kuitenkin noussut hätävesikorkeuden yläpuolelle ja periaatteellinen riski murtumiseen on olemassa, Vesaala selvensi tilannetta myöhään yöllä.

Jos tekoallasta suojaava pato murtuisi, pääsisi vesi valtaamaan Kurikan keskustan alavat alueet."

Kurikan tekoaltaan pato vaarassa murtua

.

92
Sekalaista keskustelua / KEPU!
« on: 02. 10. 2012 15:03 »

.

Huomasin harmikseni ettei kepusta ole täällä minkäänlaista aihetta(?)

Joten korjataanpas asia pikimmiten

"STT:n entinen päätoimittaja Kari Väisänen toivoo Hiihtoliiton entisen puheenjohtajan Esko Ahon (KEPU!) vaikuttavan siihen, että STT:n doping-jutun 12 vuoden takaiset vahingonkorvaukset annettaisiin esimerkiksi nuorisourheilulle.

Yle ei onnistunut tavoittamaan Esko Ahoa (KEPU!) kommentoimaan ehdotusta lukuisista yrityksistä huolimatta."

http://yle.fi/uutiset/kari_vaisanen_doping-jutun_korvausrahat_nuorisourheiluun/6317612

.


93
Maalahden asiat / Videoita ja kuvaa Maalahdesta
« on: 20. 09. 2012 19:07 »

.

Se on aivan kohtuullista että myös Maalahdesta on videoita täällä :)

Malax tv - täällä hauki varmaa!

<a href="http://www.youtube.com/v/T5elh3YAiT8?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/T5elh3YAiT8?version=3&amp;autohide=1</a>

.


94
Sekalaista keskustelua / Samlingspartiet rp - Kokoomus
« on: 03. 06. 2012 08:08 »
.

Onko kokoomus nykyään niin hajuton ja mauton ettei sille ole edes omaa ketjua, perustetaanpas sellainen

Kokoomuksella on oma kielivapaus työryhmänsä

Kokoomuslaisten kielivapaustyöryhmä

http://mikkosavelius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103465-kokoomuslaisten-kielivapausty%C3%B6ryhm%C3%A4

"Liike haluaa maltillisesti uudistaa Kokoomuksen kielipolitiista opiskelulinjausta, julkisen vallan palvelutuotantolinjausta sekä näkemystä kaksikielisistä kouluista ja instuutioista. Työryhmä edistää kahta aloitetta Kokoomuksen kesäkuun puoluekokouksessa.

Kokoomuslaisten kielivapaustyöryhmä kunnioittaa kaksikielistä Suomea. Ajamme perinteisiä porvarillisia arvoja, joihin kuuluvat sivystys, valinnanvapaus, vastuu sekä tasa-arvo."Kuvassa: Ossi Mäntylahti, Antti Kökkö, Catherine Malingrey, Pauli Kiuru ja Sanna Lauslahti

http://www.kielivapaus.fi


Tällä hetkellä klikkaus kielivapaus.fi sivuille tuottaa pettymyksen, toivottavasti sivut saadaan taas uudelleen pystyyn

"Palvelinta ei löytynyt
        
Palvelinta osoitteessa www.kielivapaus.fi ei löytynyt."

.


95

.

Jostakin syystä en pääse vastaamaan ketjuun Tapaus Pertti Koivuniemi. Miten tämä on mahdollista? Suomalaisuusviha jatkuu Vaasassa edelleen???

"Pertti vietti kuvauksen jälkeisen yön torilla.  Hän kävelee pysyäkseen lämpimänä mutta jalat ovat vesirakkuloilla liiallisesta kävelystä.

Pertin tilapäinen edunvalvoja meni kyselemään tänään Pertille asuntoa.  Sosiaalivirkailija oli lähtenyt palkatulle kesälomalle.

Entä jos Pertti olisi turvapaikanhakija?

Kohdeltaisiinko häntä tällä tavalla?"

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3501.0

"Vaasalaissyntyinen Pertti Koivuniemi palasi kotikaupunkiinsa rahattamoma monen ulkomailla ja Oulussa vietetyn vuoden jälkeen vain huomatakseen, että ei saa asuntoa ja että mikään ei tunnu onnistuvan."

http://www.youtube.com/watch?v=1iZB6VIwdgs&feature=relmfu

.

96
Sekalaista keskustelua / Rasismia vastaan
« on: 26. 03. 2012 17:05 »

.

Netissä on nykyään paljon rasismia kuten tämä avoimen suomalaisvastainen rasismi :

Suomen Australian suurlähetystö haluaa selityksen ministeri Gerry Brownleen möläytyksistä, kertoo Uuden-Seelannin radio

"Radio New Zealandin mukaan ministerineuvos Juha Parikka Canberran suurlähetystöstä on ottanut yhteyttä ulkoministeriöön ja pyytänyt selitystä Brownleen lausunnoista. Radion mukaan Parikka haluaa tietää, aikooko hallitus reagoida ministerin kommentteihin jollain tavoin.

Parikka sanoo, ettei Brownleen kommentteja ollut mukava kuulla, eivätkä ne kerro todellisesta Suomesta.

Brownlee tuohdutti suomalaiset julistamalla viime keskiviikkona maansa parlamentissa muun muassa, että suomalaiset ovat kouluttamattomia, työttömiä murhaajia, jotka eivät kunnioita naisia.

Myös Radio New Zealand tietää kertoa, että ministerin sanomiset ovat saaneet suomalaiset raivoihinsa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/03/1518420/uuden-seelannin-radio-suomi-vaatii-selvitysta-ministerin-molaytyksista

.

97

.

En löytänyt tälle valmista ketjua joten lisätään joustavasti ketju "Mitä ei missään nimessä olisi kannattanut tehdä?"

Esimerkki : Mieto ilmoittautui Suomen hiihtovalmentajaksi

"Seinäjoen Sanomat: Mieto ilmoittautui Suomen maajoukkueen valmentajaksi"

"Juha Mieto kertoo Seinäjoen Sanomille ilmoittaneensa liiton hiihtovaikuttajille Lahden Salpausselän kisoissa viime viikonloppuna, että hän on käytettävissä maajoukkueessa muun muassa valmennuksellisissa asioissa.

Miedon mukaan häntä ei kuitenkaan ole kuunneltu.

-En ole saanut vastausta. Ilmeisesti kyse on karmeasta kateudesta, että menen ottamaan kakusta siivuja."

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/seinajoen-sanomat-mieto-ilmoittautui-suomen-maajoukkueen-valmentajaksi-1.1157059

.

98
Vaasa / Vaasa 150 vuotta
« on: 19. 02. 2012 08:08 »

.

Tänä vuonna Vaasa täyttää komiat 150 vuotta, minkälaiset juhlallisuudet on luvassa?

.

99
Sekalaista keskustelua / Ennustus vuodelle 2012
« on: 21. 12. 2011 10:10 »
.

Ennustan että vuoden 2012 alussa eduskunta on toista kuukautta pitkällä lomalla

On se niin hektistä siellä eduskunnassa

"Kansanedustajilla on jouluna lomaa puolitoista kuukautta ja kesällä jopa kaksi ja puoli kuukautta. Tämän lisäksi istunnoissa on viikon tauko sekä keväällä että syksyllä."Eduskunnassa näyttää taas puolitoista kuukautta tältä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011122114984916_uu.shtml

.


100

.

Että tämäkin alennnustila piti vielä nähdä,  ei ole paljon laillisuudesta tietoakaan näissä Wanhoissa Rywettyneissä puolueryhmittymissä

Sasi syrjäytti Kopran perustuslakivaliokunnassa

"Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi syrjäytti lappeenrantalaisen kansanedustajan Jukka Kopran eilen perustuslakivaliokunnan kokouksessa. Sasi on valiokunnan varajäsen, mutta hän halusi jättää eriävän mielipiteensä valiokunnan lausuntoon, joka koski ristiriitaa Suomen perustuslain ja Ranskan ja Saksan Euroopan kriisirahastoon ehdottamien muutosten välillä.

Sivuun "tallimääräyksellä"

Jukka Kopra joutui lähtemään kokouksesta, jotta Sasi pääsi jättämään eriävän mielipiteensä. Jukka Kopran mukaan kyse oli "tallimääräyksestä".

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2011/12/sasi_syrjaytti_kopran_perustuslakivaliokunnassa_3091171.html

.

101
Laihian asiat / Ruuhisoutukilpailu
« on: 12. 10. 2011 18:06 »

.

Laihianjoella voitais järjestää samanlainen ruuhisoutu "kilpailu" kuin Lapväärtissä, hyväntahtoista pöljäilyä joessa, vähän niin kuin Vantaanjoen kaljakellunta

"Viikon video: Ruuhisoutukilpailu Lapväärtinjoella"

http://sydaby.eget.net/swe/krstv/vid/MOV00010.MPG

.


102
Laihian asiat / Google kuvaa taas
« on: 18. 08. 2011 16:04 »

103
Laihian asiat / Laihia-Helsinki rataosuus etenee :)
« on: 21. 05. 2011 13:01 »
.

Kohta sitä huristellaan sähköjunilla koko matka Laihialta Helsinkiin :)"Ajojohtimet on vedetty jo Laihialle asti, ja perässä tulee seuraavana niiden säätö ja tarkastus, kertoo työmaapäällikkö Jarkko Luoma."

http://www.yle.fi/alueet/pohjanmaa/2011/05/vaasan_radan_sahkoistystyot_etenevat_aikataulussa_2603206.html

104
Laihian asiat / Cittaslow hanke - parempaa elämänlaatua
« on: 09. 04. 2011 12:12 »

.

Kristiinankaupunki on nyt sitten ensimmäinen Cittaslow kaupunki Suomessa, luulisin että Laihialla voisi olla hyviä mahiksia olla myös cittaslow tai siihen tulisi ainakin pyrkiä

"Kristiinankaupunki on valittu ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina Cittaslow-kaupunkien kansainväliseen verkostoon. Cittaslow-verkostoon kuuluu alle 50000 asukkaan kaupunkeja, jotka panostavat tietoisesti hyvän elämän edistämiseen ja kestävään kehitykseen.

Arvostetun statuksen saavuttamiseksi arvioidaan 55 erilaista kriteeriä - vieraanvaraisuudesta ja lähiruoan tuotannosta kaupunkisuunnitteluun ja etätyön mahdollisuuksiin. Kristiinankaupungin jäsenyydestä päätti tänään Cittaslown kansainvälinen koordinointikomitea Italiassa, Pollicassa."

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=563947&Title=Kristiinankaupunki+on+nyt+virallisesti+Suomen+leppoisin+kaupunki

"Liikkeen johtajan Pier Giorgio Olivetin mukaan Cittaslow on vastaus sokealle, ainoastaan talouden huomioon ottavalle kasvulle. Hitaissa kaupungeissa pyritään yhteisöllisyyden lisäämiseen ja ympäristön huomioon ottamiseen sekä ekologian että viihtyvyyden kannalta. Tavoitteena on, että ihmiset kävelisivät enemmän kaduilla, tuntisivat naapurinsa ja viettäisivät yhdessä aikaa, vaikkapa kahviloissa istuen."

http://www.aluelehtisaimaa.fi/savonlinna-cittaslow.html

.

105
Sekalaista keskustelua / iPad vs. Android
« on: 13. 02. 2011 16:04 »

.

Nyt on parhaillaan käynnistymässä tablet pc:den järjestelmäkisa parhaaseen Amiga-Atari malliin mikä tietysti tekee aina terää, mutta kumpi on taas parempi?

Muropaketti: Apple iPad (WiFi & 64 Gt) - Käyttöliittymän esittely

http://www.youtube.com/watch?v=JiRF3hee_xI

Ehkä kovin kilpailija on Google-alustainen Android 3.0: "Android 3.0 Preview"

http://www.youtube.com/watch?v=hPUGNCIozp0

.106
Laihian asiat / Videota ja kuvaa Laihialta
« on: 04. 01. 2011 20:08 »

.

Tällä kertaa aiheesta "Laihian Nuukalämpö"

http://www.youtube.com/watch?v=OM-ydO_Y1HA

.


107
Sekalaista keskustelua / Ulkomaiset verkkokaupat
« on: 01. 01. 2011 12:12 »

.

eli minkälaisia kokemuksia ulkolaisista verkkokaupoista Pixmania, Amazon.com, eBay, DealExtreme,.. mitä näitä onkaan

.

108

Ei mennyt Esko Ahon Harwardin vuosi hukkaan kovan kapitalismin ytimessä, Eskon aikana Sitrassa poikinut idea raa'an busineksen tekeminen sairailla ja kipeillä on saanut aivan uuden vaihteen päällensä

Sitra tahkoaa rahaa yksityistämällä terveydenhuoltoa"Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on ryhtynyt vauhdikkaasti yksityistämään maan terveydenhoitoa tukemalla ja rahoittamalla osaa yksityisistä lääkärifirmoista ja hoiva-alan yrityksistä. Sitra on toiminut perustamansa rahaston kautta.

Eduskunnan alainen Sitra perusti muutama vuosi sitten erityisen Terveysrahaston, joka on rahoittanut yli kymmenen lääkärifirman ja hoiva-alan yrityksen kasvua. Sitran Terveysrahaston taustalla on pääomasijoittaja Korona Invest, jota hallinnoi kaksi Sitran entistä työntekijää.

Sitra aloitti terveydenhuollon rahoittamisen terveystalo Mehiläisestä. Yhtiöön sijoitetuista rahoista saatiin myöhemmin tuntuva voitto.

- Mehiläiseen sijoitettiin, Sitra Sitrana sijoitti ja se herätti jonkin verran keskustelua, että onko oikein sijoittaa yksityiseen terveyspalveluun. Vuotta myöhemmin Mehiläisestä luovuttiin, kuten alkuperäinen suunnitelma oli.

Se tuotti tosi hyvin Sitralle. Vuotuinen korko oli muistaakseni 20 prosentin paremmalla puolella, kertoo Sitran toimialajohtaja Ilmo Parvinen"

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/sitra_tahkoaa_rahaa_yksityistamalla_terveydenhuoltoa_1471235.html

.


109
Kielilaki edellyttää kaikkien Lohjan katukylttien vaihtoa

Vähänkyrönkin tiekyltit pakkoruotsitetaan jos Fyrrykyröö ei pidä varaansa"Romuksi joutaa. Lohjan kaupungin kunnossapitotyöntekijä Pentti Ketolainen kaivoi maanantaina kaupungin varikon takapihalta peltiromun keräykseen lähdössä olevasta kasasta vanhoja käytöstä poistettuja katukylttejä. Sammatin Pohjantien nimenmuutos ehti jo aiemmin tuohduttaa sammattilaisia. (Kuvaaja: Heli Nurmi)"


http://www.lansi-uusimaa.fi/Uutiset/Arkisto/2009/03/03/Kielilaki-edellyttaa-kaikkien-Lohjan-katukylttien-vaihtoa
Pages: 1 2 [3]