Strømpriser 2019 | Refinansiering av Gjeld | Nybygg | Sähkövertailu | Billig Forsikringsselskap | Hjemmealarm | Kredittkort Bonus | Beste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kaikki mukaan harrrastusten tukemiseen

Kaikki mukaan harrrastusten tukemiseen

Harrastusten tukemiseen yhteisvastuuta

Sen ajan jonka minä muistan, on Vaasassa jokaista uutta urheilu ”pyhättöä” markkinoitu monitoimisuudella ja sen kustannussäästöjä aikaansaamalla toiminnalla. Yksikään hanke ei ole tuonut rahavirtoja Vaasan kaupungin kassaan, vaan päinvastoin. 

Taakse ovat jääneet ne ajat jolloin maksettiin käypää vuokraa omistajalle, eli Vaasan kaupunki sai myös osansa käyttökulujen kattamiseen.  Vielä 60 luvun alussa VPS ja VIFK maksoivat Hietalahden kentän käytöstä 15%  lipputuloistaan. Nykyisin kaikki pitää saada ”ilmaisena” ja vielä vaaditaan tukea kaupungilta.

Edellä oleva ei silti tarkoita sitä, että jokainen hanke on tuoreeltaan ammuttava alas. Kun tämän tyyppisiä yhteishankkeita esitetään, on silloin syytä ryhtyä arvioimaan kokonaisuutta ja erityinen huomio tulee kiinnittää jo olemassa olevaan kiinteistömassaan joissa kulttuuria ja liikuntaa harrastetaan.

Arvio on kiinnitettävä niiden käytön muuttumiseen joka uudesta monitoimiareenasta tulee.  Uusia kohteita ei pidä rakentaa hetken tarpeesta, vaan tähtäin pitää asettaa vuosikymmenien päähän.

Harvassa taitavat olla ne Vaasalaiset  veronmaksajat jotka näkevät kielteisenä kulttuurin ja liikunnan positiivisen vaikutuksen ihmisten sosiaaliseen elämään, sekä liikunnan terveydellisen vaikutukset hyvät puolet.  Nuorisolle on erityinen tarve saada hyviä esimerkkejä niin taiteesta, kuin liikunnastakin. Tämä nykyaika on vain tästä kaikesta tehnyt rahallisesti arvokasta.  T

Tuskin löytyy enää yhtäkään harrastuksen aluetta joka olisi ilmaista, tai edes omakustanteista.  Erityisesti nuorison suosiossa olevat liikuntalajit ovat varsin hintavia.  Niiden kustantaminen lapsiperheissä muodostuu liian usein rajaavaksi tekijäksi, kun lisäksi otetaan vanhempien kuljetusvelvollisuudet huomioon.

Kaikesta yllä olevasta johtuen meidän kaikkien velvollisuudeksi tuleekin valvoa kulttuurin ja liikunnan harrastusmahdollisuuksien lisäämistä siihen suuntaan, että jokaisella kansalaisella on niihin osallistumismahdollisuus.  Ei ole pelkästään yhteiskunnan vastuu huolehtia näiden rahoittamisesta, vaan siihen on saatava mukaan myös yrittäjät

. Erityisesti kauppojen keskusliikkeiden osallistuminen on ollut luvattoman heikkoa.  Ainakin Vaasassa.  Vanhat sanonnat on syytä ottaa tässä mielessä käyttöön.  Kauppa se on joka kannattaa!

Ettei vaan käänny:  Sanonta, maakunta maksaa,  Muotoon Vasa betala!

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa