Strøm | Forbrukslån Sammenligning | Takserer | Bluetooth Näppäimistö | Livsforsikring | Husalarm | Kreditkort Best i Test | Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Jari Laurila valmistautuu pyöräilykesään 2016

Jari Laurila valmistautuu pyöräilykesään 2016

Pyöräilykesän 2016 kilometrit kutsuvat

                                           Jari Laurila valmistautuu pyöräilykesään

Vaasassa on hyvät pyöräilymaastot saaristoon ja maakuntiin.
Joka kevät saaristo kun kuin uusi paikka pyöräilijälle talven jälkeen.

Oli kaksi kylmää kevättä, ja kaksi kylmää kesäkuuta. Pyöräilysäät ovat varmaankin suotuisammat tänä vuonna. Nautin pyöräilystä vasta kun lämpötila nousee yli +17 celciusta.

Minulla on vanha painava rautahybridi-polkupyörä jota käytän päiväretkilläni, ja kaupunkiajossani kesäaikaan. En välitä pyörän painavuudesta. Pakkaan pyörääni päiväretkilleni kuitenkin vielä 10 kg varusteet.

Maantieajossa retkillä on hyvä olla edessä 3- ratasta ja takana 7- ratasta.
Markkkinoille on ilmestynyt juuri retkipyöriä joissa on edessä yksi ratas, ja takana 7- ratasta. Tämä on hyvä ratkaisu vähemmän maantieajoa ajavalle.

Umpikapat soveltuvat kaupunkiajoon. Umpikapassa kapan sisällä syntyy kitkaa, ja kitka hidastaa vauhtia. Umpikappa ei kestä maantieajoa, ja kapan korjaaminen on kallista. Avorattaita on vaihdettava 1-2 vuoden välein jos tuhansia kilometrejä kesässä pyöräilee.

Avorattaiden vaihto onnistuu kätevältä itse kun hankkii tarpeelliset työkalut.

Teen pyöräilyretkeni Aava-Kertun Kotitilalle Raippaluodon saaren Österändsvägen 92, Södra Vallgrundiin. Aava-Kertun Kotitilalla on monia erilaisia asiakasystävällisiä kotieläimiä, ja kahvila.

Aava Kertun tilalle savuttaessa voi ihailla peltomaisemia jossa on paljon latoja. Lähellä on Snickarsin kalakauppa. Lähellä on myös Tarmo-lähikauppa, ja hyvä matkamuistomyymälä-kahvila Tarmoa vastapäätä Sommaron linnake on lähellä.

Linnakkeella on kaksikin hyvää nuotiopaikkaa. Uimarantoja on matkan varrella ja lähellä yhteensä 4-5 kappaletta. Sommarösundin uimaranta lähistöllä on tasokas uimaranta.

Vallgrundin satamassa voi ihailla suurta määrää venevajoja. Meranrantamaisemia ei pyöräilyretkelläni puutu.

Linkki Aava-Kertun kotitilalle; http://www.aavakertunkotitila.fi/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa