Strømpris Kalkulator 2018 | Billige Forbrukslån | Billigste Eiendomsmegler | Sähkövertailu 2018 | Inntektsforsikring | Boligalarm | Kredittkort med Fordeler | Beste Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Ilotulitteiden käyttö huvilakauden päättäjäisissä

Ilotulitteiden käyttö huvilakauden päättäjäisissä

Ilotulitteiden käyttö Venetsialaisissa

ja huvilakauden päättäjäisissä

Kuulutusaika 12.8. – 29.8.2016

Perinteisesti venetsialaisia ja huvilakauden päättäjäisiä on juhlistettu ilotulituksella. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan pelastuslaitokset ovat päättäneet, ettei ilotulitteiden käyttämisestä 27.8.2016 klo 18:00 – 28.8.2016 klo 02:00 välisenä aikana normaalista poiketen tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta pelastusviranomaiselle (390/2005 92 §).

Ilotulitteita on käytettävä käyttöohjeiden mukaisesti. Sopivia käyttöpaikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ilotulitteilla ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille, rakennuksille, veneille tai muulle omaisuudelle. Ilotulitteita käytettäessä on aina käytettävä suojalaseja. Suojalasien käyttö on suositeltavaa myös yleisöllä (390/2005 91 §). Hätärakettien käyttö on sallittu vain hätätilanteissa.

Metsäpalovaroituksen aikana ilotulitteiden käyttäminen on kielletty (379/2011 6 §). Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Ilotulitteiden käyttäjä vastaa ilotulitteiden käytöstä ja käytön seurauksena mahdollisesti sattuneista vahingoista. Pelastuslaitokset ilmoittavat mahdollisista käyttöaluerajoituksista internetsivustoillaan.

Kaikkien ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kiellettyä (390/2005 83 §).

Pelastusjohtajat

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin Vaasan yliopisto 9.3.2018, 08:26 AddThis Sharing Buttons Share to …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *