Billig Strøm | Forbrukslån | Legge drensrør | Beste Maskinentreprenør | Betalingsforsikring | Boligalarm Pris | Kredittkort | Billigste Mobiltelefon
Home / Energiakeskittymä /
Ilmastomarssi Vaasassa 21.09. 2014

Ilmastomarssi Vaasassa 21.09. 2014

Kaikkialla maailmassa järjestetään ilmastomarsseja ensi sunnuntaina 21.9. Vaasan ilmastomarssi alkaa torilta klo 15. Kuva: Flickr. com

Vaasan ilmastomarssi

Marsseja koordinoi maailmanlaajuinen kansalaisjärjestöjen verkosto AVAAZ. Marsseilla vaaditaan maailmanlaajuista ilmastosopimusta.

Maailmanlaajuinen ilmastosopimus on tarkoitus solmia joulukuussa 2015 Pariisissa. Mukana ovat kaikki maailman merkittävät tahot, esimerkiksi EU, USA, Kiina, Venäjä, Intia ja Brasilia. Näin lupasivat maailman kansakunnat Varsovan ilmastokokouksessa viime vuonna.

Nyt on historiallinen mahdollisuus saavuttaa ilmastosopimus, joka oikeasti johtaa siihen, että maailman hiilipäästöjä saadaan hallintaan. Hiilipäästöjen nopea ja merkittävä vähentäminen on edellytys sille, että ihmiskunta pystyy torjumaan pahimman ilmastokatastrofin.

Vaasalla, Pohjolan energiapääkaupungilla on erityisen suuri merkitys ja vastuu ilmastomme tulevaisuudesta. Jos me vaasalaiset emme kykene saamaan omia päästöjämme hallintaan, kuinka voimme vaatia sitä niiltä, joilla ei ole hallussaan läheskään yhtä edistynyttä tekniikkaa?

Siksi Vaasan tulee toimia edelläkävijänä ja sitoutua ohjelmaan, jolla sen hiilipäästöt käännetään pysyvään laskuun. Ratkaisevassa asemassa on mittava hiilenpoltto, jolle on aktiivisesti alettava etsiä parempia vaihtoehtoja. Vaasan energiaklusteri on noussut menestykseen energiansäästön ja uusiutuvan energian teknologialla. Meidän kannattaa hyödyntää omien yritystemme osaaminen mahdollisimman hyvin.

Nyt on historiallinen hetki. Tule marssimaan lastemme tulevaisuuden puolesta Vaasan torille sunnuntaina 21.9. klo 15.

Laura Ala-Kokko, kaupunginvaltuutettu (vihr.)
Hannele Alanko, Maan ystävät Vaasa
Göran Ekström, Vaasan ympäristöseuraEmmi Juutilainen, Ilmastomarssin järjestäjätyöryhmä
Raija Koivisto, tutkija (ps)
Anneli Lehto, kaupunginvaltuutettu (vihrr.)
Matias Mäkynen, kaupunginvaltuutettu (sdp)

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sateenkaariväki muistelukahville

Sateenkaaren väreissä -muistelukahvila pääkirjastolla 21.6. Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimi sekä Vaasan kaupungin museot kutsuvat …

Vastaa