Sammenligne Strømpriser | Sammenlign Forbrukslån | Billigste Internett 2017 | Snekkere | Betalingsforsikring | Alarm | Billigste Mobilabonnement 2017 | Beste Boliglån 2017
Home / Kolumnit / Home haisee rahalle

Home haisee rahalle

Arkkitehrit, Koski ja muut syntipukit

Mä sain kimmokkehen kirioottaa homehesta ja syntipukiista, kun mä luin Kouhin Heikin mielipitehistä artikkelin Pohojalaasesta.

Mä havaattin, jotta politiikaski pitää löytää syntipukki, kun puolueella menöö huonosti, jotta itte ja muut pääsis päläkähästä.

Son samaa täs rakentamiseski. Talojen homehtuminen pannahan arkkitehtien syyksi, kun ne piirtää tasakattoja ja taloja iliman räystähiä.

Vaarallisia rakentehiahan ne on, vaik’olis oikeenki tehty. Useen ei oo. Hoitaa ja huoltaaki niitä pitää.

Ennen taloot piirrettihin klupiaskin kantehen ja tehtihin puusta tai tiilestä. Luonnon keskelle luonnon omista materiaaliista.

Ei ne homehtunu ja ilima oli raikasta. Ilimaa tuli ja meni aiva ittellänsä. Luonnon eheroolla.

Nykyyset materiaalit on tehty tehtahis monenkarvaasista ainehista ja kemikaaliista. Tiä’ny sitte, mitä ne on ittesnänsä ja toistensa kaverina. Onko ne ollenkaa ihimisille sopivia.

Ei kaikki kemikaalit ja ainehekkaa toisistansa tykkää. Pökkäävät ilimahan kaikenmoosia partikkelia, joita ilimas on muutenki liikaa. Ne panoo yskimähän ja hohuuttamahan.

Sitte on viä se perkulehen homes, joka tuppaa joka paikkahan, aiva uusihinki taloohin. Siit’on jo kauan puhuttu, mutta kurihin ei oo saatu.

Eikä saara, kun puhutahan vain pinnallisia ja yritetähän ratkaasta vain seurauksia. Keskusteluuhin ei oteta ollenkaa kaikkia rakentamisen osapuolia ja heirän tekemisiänsä ja tekemätä jättämiänsä.

Sanotahan vain, jotta: Te arkkiteherit ootta syyllisiä, kun taloot homehtuu.

Mä puolestani sanon, jotta syyllinen on raha ja ahneus, jonka takana on aina ihminen! Syyt on sitte viä oma lukunsa. Ja vaikia!

Ei eres lait ja asetukset saa täs asias synninpäästyä.

Molemmis, rakentamises ja politiikas on omat ristiriitansa ja ongelmansa.

Jotaki tarttis teherä!

VAINIONPÄÄN JAAKKOO

Vaasasta

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Hiukan valoa tunnelin päässä

Haaveiden kaupungista aaveiden kaupungiksi Räntää ei ole tullut enää useampaan viikkoon eikä hikeäkään tarvitse hakemalla …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *