Strømleverandører | Rimelig Forbrukslån | Bluetooth Hiiri | Ulkoinen Kiintolevy | Forsikringsselskaper | Boligalarm | Beste Kredittkort Fordeler | Beste Mobilabonnement 2019
Home / Tapahtumat / Eppu Normaali Vaasaan lauantai 5.11.2016

Eppu Normaali Vaasaan lauantai 5.11.2016

Rewell Nights – konserteissa yhteislaulutakuu

                                                   näitä kappaleita Suomi rakastaa

Vaasan Sokos Hotel Vaakunan keikkasyksy on täynnä pelkkiä hittejä. Marraskuussa Vaasaan saapuu suomirockin kruununjalokivi Eppu Normaali ja joulukuussa diskoillaan Finnhittien kuninkaiden tahdissa.

Manserockin valtionpäämiehet uransa taitekohdassa

Harva yhtye pystyy yhdistämään valtavan suosion ja kadunmiehen statuksen yhtä mutkattomasti kuin Eppu Normaali. Vaikka edessä olisi 30 000 ihmistä, ympärillä valtavat lavarakenteet ja taustalla 90-henkinen filharmoniaorkesteri, bändin jäsenet esiintyvät mahtailematta tutuiksi tulleissa farkuissaan ja t-paidoissaan. Ratinan stadionilla 6. elokuuta koettu nelituntinen 40-vuotisspektaakkeli ei ollut jäähyväiset – se oli vasta välitilinpäätös.

Eppu Normaalin matka ylöjärveläisistä punk-piireistä lähes kaksi miljoonaa levyä myyneeksi kansallisaarteeksi on ollut pitkä ja värikäs. Poko Recordsin suojatit ovat eläneet villiä rokkitähden elämää, mutta myös ottaneet kantaa vakaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Bändi ei ole flirttaillut musiikkitrendien kanssa vaan kuulostanut aina itseltään. Ehkä juuri omapäisyytensä ansiosta Eput ovat onnistuneet sekä säilyttämään alkuperäiset faninsa että löytämään aina uusia sukupolvia tapailemaan Murheellisten laulujen maata ja Baarikärpästä.

Eput ovat tällä hetkellä valokeilassa monella rintamalla: syksy kuluu keikkaillessa, dokumenttielokuva on tekeillä ja Santtu Luodon toimittamaan Tiimalasin santaa -elämänkertaan lisättiin sivuja juhlavuoden kunniaksi. Vaasaan bändiä on odotettu Vaasaan kuin kuuta nousevaa, sillä edellisestä Rockperry-keikasta on vierähtänyt jo kuusi vuotta. Yhtye nousee täpötäyden Rewell Centerin lavalle pyhäinpäivän iltana lauantaina 5.11.

Finnhittien kuninkaat koettelevat yleisönsä äänijänteitä

Suomi-iskelmästä ei voi puhua käsittelemättä Finnhits-kokoelmalevyjä, jotka kuuluivat 70- ja 80-luvuilla joka kodin levyhyllyyn ja vaihtavat nyt omistajaa kirpputoreilla. Näiden levyjen kansilehtisiä dominoineet Danny, Frederik ja Tapani Kansa suuntasivat kesällä 2016 festarilavoille Finnhittien Kuninkaat -superkokoonpanona.

Ensimmäiset festivaalikeikat olivat hurmioitunutta yhteislaulua alusta loppuun, sillä hittejä tällä karismaattisella kolmikolla totisesti riittää: R-A-K-A-S, Kesäkatu, Tsingis Khan, Äidin pikkupoika ja niin edelleen. Ylistävän palautteen saattelemana Finnhittien Kuninkaat päättivät jatkaa kiertuettaan syksyyn. Vaasaan he saapuvat perjantaina 2. joulukuuta.

Vanha kunnon suomi-iskelmä elää parhaillaan uutta nousukautta. Viiskymppisille finnhitit ovat nuoruuden popmusiikkia ja kolmikymppisille muisto lapsuuden kesälomamatkoista auton takapenkillä. Viimeksi iskelmästä ovat innostuneet parikymppiset kaupunkilaishipsterit, jotka järjestävät retroilubileitä ja juhannustansseja Tapsan, Frederikin ja Dannyn kaltaisten legendojen tahtiin. Luvassa on siis sukupolvirajat ylittävä yhteislaulukokemus parhaaseen pikkujouluaikaan!

INFO

Rewell Nights: Eppu Normaali
Lauantai 5.11.2016
Rewell Center, Ylätori, Vaasa
Ennakkoliput: peruslippu 35 eur, VIP 55 eur + toimitusmaksu
Liput ovelta 40 eur
Show & Dinner (sis. illallinen Pinchossa ja pääsy VIP-alueelle) 85 eur

Rewell Nights: Finnhittien kuninkaat
Perjantai 2.12.2016
Rewell Center, Ylätori, Vaasa
Ennakkoliput: peruslippu 18 eur, VIP 40 eur + toimitusmaksu
Liput ovelta 23 eur
Show & Dinner (sis. illallinen Pinchossa ja pääsy VIP-alueelle) 60 eur

Yhteislippu molemmille keikoille 45 eur + toimitusmaksu

Lipunmyynti
Ennakkoliput verkosta ja myymälästä: Studio Ticket, www.studioticket.fi
Show & Dinnerit myy Vaakunan myyntipalvelu: puh. 06 212 4113, [email protected]
Ikäraja 18 vuotta

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa