Strøm | Lån uten Sikkerhet lav Rente | Paras Pikavippi 2019 | Parhaat Kuulokkeet | Sammenlign Forsikring | Hjemmealarm | Beste Kredittkort i Norge | Beste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Energyweek keskittyy uusiutuviin lähteisiin

Energyweek keskittyy uusiutuviin lähteisiin

EnergyWeek järjestetään Vaasassa 18.-21.3.2019. Viikon avaa erityisesti vaikuttajille ja päättäjille suunnattu Energia- ja ympäristöseminaari, joka on muista viikon tapahtumista poiketen suomenkielinen. Energia- ja ympäristöseminaarin ehkä mielenkiintoisinta antia on tiettävästi eduskuntavaalien alla ainoa energiapoliittinen puoluetentti, jossa on edustettuna kaikki eduskuntapuolueet. Mukana ovat Mika Lintilä (kesk.), Harri Jaskari (kok.), Jussi Halla-aho (ps), Ville Skinnari (sdp), Pekka Haavisto (vihr.), Hanna Sarkkinen (vas.), Joakim Strand (rkp), Ari Jalonen (sin.) ja Peter Östman (kd.).

EnergyWeek keskittyy tänä vuonna uusiutuviin energianlähteisiin, älykkääseen energiaan ja kaasuenergiaan. Näihin teemoihin syvennytään eri tapahtumissa digitalisaation, akkujen ja energianvarastoinnin, kiertotalouden, tulevaisuuden älykkäiden kaupunkien, energiansääntelyn sekä energialiiketoiminnan ja -innovoinnin näkökulmista.

Tiistai on varattu uusiutuville energianlähteille, joihin keskittyy myös jo tutuksi tullut näyttely Wind & Renewable Energy Exhibition. Päivän aikana kuullaan muun muassa kiertotaloudesta ja siitä, miten yritykset ympäri maailmaa ovat ottaneet ympäristöarvot yhdeksi tärkeimmäksi arvokseen. Päivän aikana saadaan vastaus esimerkiksi siihen, miten kiertotaloutta voi hyödyntää yrityksen liiketoiminnassa. Yhtenä puhujana Circular economy -seminaarissa on ruotsalaisen Volvon Sandra Tostar, joka kertoo kierrätetyn muovin hyödyntämisestä autoteollisuudessa.

Yksi EnergyWeekin mielenkiintoisimmista hetkistä on vuorossa tiistaina, jolloin palkitaan toista kertaa vuoden energiainnovaatio Energy & Innovation Awards -tapahtumassa. Tilaisuudessa finaaliin edenneet yritykset pääsevät esittelemään innovaatiot yleisölle. Kilpailun tuomaristo valitsee yhden voittajan, ja lisäksi yleisöllä on mahdollisuus paikan päällä äänestää omaa suosikkiaan.

Keskiviikko on älykkään energian päivä, ja Smart Energy -messutapahtuman lisäksi ohjelmassa on muun muassa Future Battery Solutions X GigaVaasa -tilaisuus, joka tuo yhteen energianvarastoinnin asiantuntijat jakamaan viimeisintä osaamista hybridi- ja sähköistetyistä ratkaisuista.

Yksi keskiviikon ehdottomista suosikeista tulee varmasti olemaan Wärtsilän järjestämä seminaari Smart Technology Hubista. Wärtsilä rakentaa Vaasan Vaskiluotoon uuden Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen, joka mahdollistaa meri-, öljy- ja kaasuteollisuuden ratkaisujen sekä uusien energiajärjestelmien entistä ketterämmän ja tehokkaamman testauksen ja tuotekehityksen.

Torstaina keskitytään kaasuenergiaan. Gas Exchange -messutapahtuman lisäksi kuullaan seminaarissa monia kaasualan ehdottomia kärkinimiä. Rauma Marine Constructionsin Harri Suistio kertoo Merenkurkun laivaprojektin etenemisestä, erityisesti toteutuksen näkökulmasta. Puheenvuorossa tuodaan esille, miten Vaasan seudun yritykset pääsevät mukaan tähän projektiin.

EnergyWeek koostuu monesta messutapahtumasta, lyhyemmästä ja pidemmästä seminaarista, match making -tilaisuudesta ja paneelikeskusteluista. EnergyWeekin ohjelma on kuin isomman koulun kurssitarjotin, josta voi poimia ilmoittautumislomakkeelle mahdollisimman monta oppituntia siitä, mikä on tänä vuonna energia-alalla tapetilla.

Muista myös varaslähtö EnergyWeekille, kun kaupunkilaiset houkutellaan torille lauantaina 16.3. Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumaan. Esillä on biokaasuautoja ja sähkökäyttöisiä henkilöautoja, joita voi myös koeajaa. Torilla voi myös tutustua siihen, miten bensiiniauton voi muuntaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi.

EnergyWeekin ohjelma

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pentti Tarpio on poissa

Tarpion elämäntyö oli StarSoft. Yritys aloitti vuonna 1987 kommandiittiyhtiönä. Vuonna 1995 yhtiömuodoksi vaihdettiin osakeyhtiö. Samalla yrityksen perustajan Pentti Tarpion pojat, Jari ja Jarto Tarpio, tulivat mukaan toimintaan osakkaina. StarSoft Oy toimi sisaryhtiönsä Kauppagalleria Wasan eli vaasalaisittain Black Jackin omistamissa tiloissa Vaasanpuistikolla.

Vastaa