Bytte Strømleverandør | Billig Forbrukslån | Pystyhiiri | Bytte sikringsskap | Betalingsforsikring | Alarm | Kredittkort Reise | Boliglån Rente
Home / Kolumnit / Auttaisiko miesten isyysloma väestönkasvua

Auttaisiko miesten isyysloma väestönkasvua

Miellyttävä isyysloma kasvattaa väkilukua

Suomen hidas väestönkasvu, mikä johtuu lähinnä kiireisestä teollisesta elämästä, on jo huolestuttanut viranomaisia ja valtiota.

Suomi ei tietenkään ole ainut kehittynyt maa, joka kärsii mainitusta ongelmasta, sillä kaikissa teollisissa maissa toimitaan ja eletään samoilla säännöillä. Toisin sanoen tämä on juuri se hinta, jonka koko kansa maksaa jatkuvasta kehityksestä ja henkilökohtaisesta vapaudesta.

Toisaalta kiireinen elämä ja korkean elintason vaatimukset johtavat siten, ettei ihmisillä ole enää tarpeeksi aikaa, voimaa ja varaa suurperheen rakentamiseksi.

Teollisten maiden naiset ovat yleensä saavuttaneet nopeammin tasa-arvon ja vapauden, mutta sekään ei ole ollut ihan ilmaista naisille. Nykyään naiset tekevät yhtä paljon töitä kuin miehet, ja suurin osa heistä kantaa vielä vastuun myös perheestä ja kasvattaa lapsiaan.

Syy, miksi moni mies ei lämpene suuremman perheen rakentamiseen, on nimenomaan huoli taloudesta ja paine, koska nykyajan lapset eivät ole yhtä vaatimattomia kuin ennen vanhaan!

Jokainen normaali vanhempi tietysti haluaa kasvattaa itse lapsiaan ja kantaa vastuun heistä, mikä tuottaakin ylpeyttä, jos onnistuu hyvin lastensa kasvatuksessa. Stressaava ja piinaava perhe ei miellytä ketään.

Onneksi globalisaatio on tavallaan supistanut maailman niin, että päivä päivältä kansalaiset hakevat rohkeasti muista maista elämäänsä kumppanin, jos sopivaa ei lähiympäristöstä löydy.

Se vaikuttaa positiivisesti väestönkasvuun. Vaikka siinäkin piilevät omat riskinsä ja kustannukset valtiolle ja yhteiskunnalle.

Yksi keino kasvattaa väestön määrää, on ottaa runsaasti maahanmuuttajia. He ovat yleensä suurperheitä ja tekevät täällä myös ahkerasti lapsia.

Tilastojen mukaan juuri kyseinen seikka on pitänyt Suomen väestönkasvun plussan puolella.

Tässä on vielä paljon suurempi ja kalliimpi riski, koska kaukokatseisesti ajateltuna, tämä voisi jopa mullistaa väkiluvun tasapainoa niin, että jopa poliittinen järjestelmä joutuu vaikeuksiin.

Tämä voisi olla kuin myrkkyä demokratialle. Toisin sanoen demokratia söisi itse itsensä pois, jos tulevaisuudessa enemmistö haluaa jotain muuta, kuin sitä, mikä tähän asti on ollut vallassa.

Faktat kuitenkin ovat todistaneet, etteivät kaikki maahanmuuttajat lapsineen mukaudu ja sopeudu länsimaihin ja niiden kulttuuriin, joten he eristäytyvät eristäytymistään.

Hyvä esimerkki ovat Ruotsin Malmö ja Göteborg, joissa on jo muodostunut maahanmuuttajien slummi puhumattakaan sen aineellisista ja henkisistä kustannuksista koko maalle.

Näin ollen kenties yksi turvallisimmista ja helpoimmista keinoista kasvattaa väkilukua, on kehottaa suomalaisia isiä tekemään lisää lapsia tukemalla heitä pidemmällä ja huolettomalla isyyslomalla.

FARZAD MOGHADDAM POUR

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *