Billigste Strømleverandør | Forbruksfinansiering | Paras Pelinäppäimistö | Sikkerhet | Forsikringsselskaper | Alarm | Alle Kredittkort | Billig Telefonabonnement
Home / Tapahtumat /
Anna-Liisa Kankaanmäki – Putoaminen – Black Wall Gallery

Anna-Liisa Kankaanmäki – Putoaminen – Black Wall Gallery

Anna-Liisa Kankaanmäki

Putoaminen

Black Wall Gallery 14.2.-8.3.2015

Teossarjani Putoaminen sisältää maalauksia riippuvista ja putoavista ihmisistä. Näyttelyn vanhin teos Yksilön vapaus on vuodelta 2009. Pitkällä aikavälillä valmistuneet maalaukset linkittyvät toisiinsa sekä yhtenäisen kuvakielensä että teemojensa kautta.

Teokseni liikkuvat kauneuden ja kitschin välimaastossa ammentaen kuvakielensä Euroopan renessanssi- ja barokkimaalauksen mestareilta. Maalauksissani putoavista ihmisistä olen varioinut kristillisissä maalauksissa usein kuvattua aihetta kadotuksesta.

Aihe puhuttelee minua elämisen absurdiuden, tyhjyyden ja arvottomuuden kokemuksen kautta. Miten löytää nykypäivänä oman työn ja elämän merkityksellisyys ja arvo ilman vallitsevaa moraalikoodistoa ja sitoumuksia, jotka esimerkiksi uskonto automaattisesti antaisi?

Tämän hetken käsitykset taiteen tekemisen ja opetuksen tarpeettomuudesta tuntuu tekevän tyhjäksi kahdeksan vuoden taideopintoni ja pitkäjänteisen pyrkimiseni löytää oma ilmaisuni ja paikkani tässä yhteiskunnassa.

Tuskallinen tietoisuus oman työni hyödyttömyydestä ja mielettömyydestä tekee yksinäisestä ja askeettisesta puurtamisestani hedelmätöntä. Jäljelle tuntuu jäävän ainoastaan työstä saamani henkilökohtainen nautinto.

Oman työn hyödyttömyyden myöntäminen, ja työskentelyni kärsivällinen jatkaminen siitä huolimatta päivästä toiseen, vapauttaa tarkastelemaan omia toimiani ilman painavia velvoitteita ja ulkopuolelta asetettuja normeja.

Voin tuntea riemua omasta riippumattomuudestani, ja enää vapaa putoaminen ei tunnukaan kovin pelottavalta, vaan arvolta sinänsä.

Anna-Liisa

Anna-Liisa Kankaanmäki (s. 1985) on lahtelainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Lahden Taideinstituutista 2009 ja Aalto-yliopistosta 2012. Putoaminen on hänen ensimmäinen laajempi yksityisnäyttelynsä. Kankaanmäki on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin.

Kuva:  Makaava Peppi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa