Billig Strøm 2019 | Hvem tilbyr Forbrukslån i Norge | Arrangementmat | Varmepumpe Test | Beste Forsikring | Hyttealarm | Beste Rabatt Kredittkort | Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / 10 parasta suomalaista keksintöä

10 parasta suomalaista keksintöä

Mitkä ovat Top 10 suomalaiset keksinnöt, jotka menestyvät tai ovat menestyneet maailmalla? Tämän listan jälkeen pääset toteamaan, että kyllä Suomessakin osataan.

Vaikka liikaa meteliä näistä suomalaisista keksinnöistä ei pidetä, tällä meidän pienellä pohjoisen valtiolla on ollut merkittävä asema monellakin eri sektorilla maailmalla. Suomalaiset keksinnöt, jotka menestyvät maailmalla, eivät välttämättä ole aina niin mediaseksikkäitä, mutta usein siis sitäkin merkityksellisempiä.

Itse asiassa Suomessa on luotu paljon sellaisia asioita, jotka ovat osa ihmisten jokapäiväistä arkea: ihmiset ympäri maailman ovat pitkään kommunikoineet keskenään tekstiviestein, internet-selainten merkityksestä tuskin tarvitsee edes kertoa sen enempää ja päästäksemme ovesta sisään sekä huolehtiaksemme turvallisuudesta meidän on käytettävä pääsääntöisesti erilaisia lukkoja ja avaimia.

Monilta osin näitä kaikkia edellä mainittuja asioita yhdistää suomalaisuus.

Uskallan väittää, että aivan lähivuosina tälle listalle voitaisiin iskeä myös alkoholijuoma lonkero, sillä suomalaiskolmikko Sakari Manninen, Ere Partanen & Mikael Taipale on vienyt tämän Suomen tietynlaisen kansallisjuoman Yhdysvaltoihin. Siellä se on kovalla vauhdilla alkanut ottaa jalansijaa – muun muassa lukuisat julkkikset ovat lähteneet osakkaiksi yritykseen ja talouslehti Forbesin kaltaiset julkaisut ovat nostaneet juoman esille – joten tällä hetkellä tällaiselle Parhaat suomalaiskeksinnöt -listalle päätyminen on vain ajan kysymys.

Vielä ei ole kuitenkaan suomalaisen lonkeron aika, vaan seuraavassa Listafriikki esittelee tähän mennessä menestyneet suomalaiset keksinnöt ja heitettäkööt tähän vielä tarkennuksena se, etteivät muun muassa Nokia ja Angry Birds ole varsinaisia keksintöjä, jos joku ihmettelee, miksi ne loistavat poissaolollaan tällä listalla.

https://listafriikki.com/vainsuomijutut/top-10-suomalaiset-keksinnot/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Datajournalismi – Tutkiva journalismi

Tutkiva journalismi on journalismin kuninkuuslaji. Avointa dataa, exel-taulukoita ja erikoishakuja ja googlehakujen osaamista sekä instituutioiden …

Vastaa